Putin se va adresa „în curând” populației și armatei ruse, încercând să pună capăt rebeliunii militare a lui Prigojin și a mercenarilor Wagner. Pericol de lovitură de stat

0
822
Putin și lacheul său Șoigu

Situația explozivă din Rusia, unde se vorbește de „revoltă militară”, „trădare” și „lovitură de stat”, va cunoaște un episod important odată cu discursul public pe care este așteptat să-l rostească dictatorul Vladimir Putin.

Vladimir Putin (70 de ani) se va adresa populației „în curând”, anunță agenția de presă TASS, citând un purtător de cuvânt al Kremlinului.

În mod cert, criminalul sângeros de la Kremlin se va adresa și armatei, conduse de ministrul Serghei Șoigu (68 de ani), dar și mercenarilor din Grupul Wagner, aflați sub comanda lui Evgheni Prigojin (62 de ani), supranumit „bucătarul lui Putin”.

Prigojin a declanșat o rebeliune militară în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a trecut cu trupele sale din Ucraina în Rusia, preluând controlul asupra Cartierului general militar din regiunea Rostov și a instituțiilor de putere din orașul Rostov-pe-Don (port la Marea Azov), din sud-vestul Federației Ruse.

Prigojin i-a somat pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, și pe principalii generali ai acestuia să vină la Rostov-pe-Don, pentru a se întâlni cu el.

Mai mulți analiști occidentali, în special americani, spun că evenimentele din Rusia reprezintă „o tentativă de lovitură de stat”.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin (65 de ani), a anunţat că sunt luate măsuri antiteroriste. pentru a fi întărită securitatea în capitala Rusiei.

Serviciul de securitate al Rusiei, FSB (ex-KGB), a anunțat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că a început o anchetă penală împotriva lui Evgheni Prigojin, acuzat de „revoltă armată”.

„Declaraţiile şi acţiunile lui Prigojin sunt de fapt un apel la declanşarea unui conflict civil armat pe teritoriul Rusiei (…) Facem apel la luptătorii grupului paramilitar Wagner să nu comită greşeli ireparabile, să oprească acţiunile cu forţa împotriva poporului rus, să nu execute ordinele criminale şi trădătoare ale lui Prigojin şi să ia măsuri pentru arestarea sa”, a transmis FSB, citat de agenţiile de presă ruse.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revolta mercenarilor Wagner: început de război civil în Rusia! Prigojin a preluat puterea în sud, la Rostov-pe-Don. „E revoltă armată. Arestați-l pe Prigojin!”, cere FSB. Se vorbește de o lovitură de stat

* Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

* Ambasadorul rus Valeri Kuzmin laudă AUR: „În timp ce cercurile politice românești vorbeau despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial SUA, AUR a început să vorbească despre interesele naționale”

* Moartea crâncenă a celor 5 milionari care s-au dus în excursie la epava Titanicului. Submersibilul Titan a făcut implozie din cauza presiunii oceanului, la 3.800 de metri adâncime

* VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

* VIDEO. Regizorul filmului „Titanic”, James Cameron: „Au fost avertizați! Catastrofă produsă de ignorarea avertismentelor”. Erorile de proiectare și amatorismul au dus la implozia submarinului Titan

* A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

* Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

* VIDEO. Neisprăvitul Ciolacu, gafă după gafă. Joi: „România trece de la fapte la vorbe”. Vineri: „Băluță și Negoiță sunt cei mai performanți primari din municipiul Buzău”

* Fostul primar Piedone, condamnat pentru moartea a 64 de oameni în incendiul de la Colectiv – eliberat de ICCJ și repus în funcție de Prefectura PSD! / „Am puterea, am Sistemul, sunt șmecher. Am judecătorii în buzunar, iar ăia de la Colectiv o vor lua în gură!“

* Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.