Putin obligă firmele private să doneze produse pentru militarii de pe front: pâine, conserve, legume, apă, mănuși, tricouri, aparate de ras…

5
2794

Vladimir Putin are mai multe motive de disperare. Are deficit de militari pe care să-i trimită pe frontul din Ucraina, dar are și probleme tot mai mari cu aprovizionarea actualelor trupe (împuținate de ucraineni) cu muniție, hrană, îmbrăcăminte, combustibil etc.

Dictatorul rus mai găsește personal militar suficient pentru a-l arunca în luptă pe frontul ucrainean. A început să recruteze deja cu forța oameni din teritoriile ocupate ale așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk. Localnicii care i-au cântat în strună și au militat în favoarea desprinderii celor două regiuni de Ucraina devin acum „carne de tun” pentru puterea de la Moscova. Practic, sunt expediați în bătălie fără nicio plată, doar cu armament și muniție asupra lor.

Altora, în special celor din Federația Rusă, sceleratul de la Kremlin le promite salarii ridicole, cuprinse între 200 și 400 de dolari pe lună. Totuși, ele sunt vizibil mai mari decât cele ale primelor trupe aruncate în bătălie. În urmă cu câteva zile, un militar obișnuit se plângea că nu câștigă mai mult de 54 de dolari pe lună și că amicii săi din spatele frontului iau aceeași soldă ca el.

Ar mai fi și unii „privilegiați”, dacă ar dori să fie recrutați la oaste pentru „operațiunea specială”. Conform unor documente intrate în posesia postului de televiziune Canal 24, Comisariatul de război al orașul Azov, din raionul cu același nume, îi invită pe cetățeni să se înroleze în armată, momindu-i cu sume nebunești. Asta, în condițiile în care Federația Rusă e prăbușită complet din punct de vedere economic, mai ales după sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și SUA. Azov este un oraș din regiunea Rostov (Rusia), situat pe râul Don și la doar trei kilometri de Marea Azov.

„Liderii armatei ruse vor să-i implice în acest fel pe cazaci. Mulți dintre ei au fost deja uciși în Donbass în 2014. Sunt atrași de salarii mari. Voluntarii agresivi și inadecvați vor fi aruncați în cele mai fierbinți locuri”

Contractul oferit de Comisariatul de război al orașului Azov se întinde pe durata a 3-6 luni. E un semn că războiul nu se va încheia prea curând, iar rușii sunt conștienți că Blitzkrieg-ul lor n-a fost decât o iluzie.

În aceste condiții, un soldat poate încasa lunar în 215.955 de ruble (11.000 de lei sau 2.430 de dolari), un sergent – 238.505 ruble (12.000 de lei sau 2.680 de dolari), iar un sublocotenent – 253.745 de ruble (13.000 de lei sau 2.850 de dolari).

Postul de televiziune Canal 24 informează: „Liderii armatei ruse vor să-i implice în acest fel pe cazaci. Mulți dintre ei au fost deja uciși în Donbass în 2014. Sunt atrași de salarii mari. Voluntarii agresivi și inadecvați vor fi aruncați în cele mai fierbinți locuri. Mai mult, contractele oferite sunt valabile de la 3 la 6 luni. De fapt, conducerea rusă oferă ucigașilor condițiile cele mai convenabile pentru ei, astfel încât doar ei să meargă cu arme să-i distrugă pe ucraineni. Cu toate acestea, se pare că un număr semnificativ de noi invadatori nu au fost încă implicați în război. Singurul lucru care îngrijorează comandamentul terorist al Kremlinului este capacitatea fizică a «cărnii de tun» de a lupta. Prin urmare, din 28 februarie, cele mai multe unități ale Forțelor Armate Ruse au primit doar muniție și combustibil”.

„Toate căile inamicului par să ducă la Ciornobaivka. Pentru Putin este mai ușor să-și omoare toți soldații decât să-i aducă înapoi în viață”

Începând cu 22 martie, mai anunță Canal 24, toate activitățile conducerii ruse pot fi împărțite în trei domenii: sprijin pentru ostilitățile din Ucraina; adunarea rezervelor pentru a continua faza activă a războiului și a obține măcar câteva victorii pe front; menținerea economiei în stare de funcționare.

 • „Acțiunile agresorilor ruși, în toate aceste zone, sunt haotice și extrem de neprofesioniste, întrucât Rusia nu s-a pregătit cu adevărat pentru o astfel de situație. Rezervele băncii centrale nu au fost transferate din străinătate, nu a existat o acțiune reală de substituire a importurilor, iar pregătirile militare pentru invazie s-au dovedit a fi groaznice.”
 • „În prezent, criminalii de război au nevoie de o desfășurare urgentă a rezervelor, deoarece unitățile actuale din Ucraina nu au avut succes. În plus, ocupanții au suferit pierderi grele și s-au oprit fizic în aproape toate direcțiile. Toate căile inamicului par să ducă la Ciornobaivka, așa că, în fiecare zi, rușii au tot mai puține echipamente și personal. Pentru Putin este mai ușor să-și omoare toți soldații decât să-i aducă înapoi în viață.”
 • „Conducerea militară a Federației Ruse, care luptă în agonie, încercând să adune cel puțin 15.000 – 20.000 de oameni pentru a ucide civili, înțelege pe deplin că este imposibil să furnizeze rezerve. Pentru că Rusia și-a aruncat toate rezervele financiare în producția de obuze și deconservarea echipamentelor.”
 • „Drept urmare, autoritățile locale au început să «lucreze» cu afaceriștii. Oamenii de afaceri din toate regiunile Rusiei au primit e-mail-uri în masă, pentru a ajuta armata cu tot ce este necesar. Astfel, în regiunea Moscovei, întreprinderile și organizațiile sunt obligate să transfere spre armată pastă de dinți, șervețele umede, mănuși, tricouri și aparate de ras.”
 • „Alți antreprenori sunt obligați să doneze armatei pâine, conserve, legume, apă și toate lucrurile mărunte pe care Guvernul rus însuși nu vrea să le aloce. De fapt, asta înseamnă neputința statului rus în fața propriei armate, probabila foamete a armatei și faptul că invadatorii vor trebui să-și asigure singuri produsele.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medic faimos despre Putin: „Combinație clasică de schizofrenie și nebunie. Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Trădare abominabilă: generalul rus Zusko, crescut în Ucraina, s-a întors să-l bombardeze pe fratele său, colonelul Zusko, care a rămas să lupte pentru țara sa. „Ăsta nu e om! Îl blestemă tot satul!”

* Putin își pregătește buncărul pentru atac nuclear. „Există centre de control subterane pentru a gestiona atât țara, cât și trupele, închise la câteva zeci de metri adâncime. Un oraș întreg”

* „Măcelarii lui Kadîrov” au fugit din Ucraina în Cecenia, după ce au pierdut sute de luptători. „Toți kadîroviții uciși vor fi cusuți și îngropați în piele de porc”

* Planul oligarhilor ruși: vor să-l captureze pe Putin și să-l predea Occidentului, în schimbul ridicării sancțiunilor economice! Au însă o problemă: deocamdată nu găsesc sprijin din partea forțelor de securitate

* VIDEO. Mesajul muzical al lui Putin: „Ucraina și Crimeea, / Belarus și Moldova, / Kazahstan și țările baltice / Sunt țara mea”

* „Anul acesta va fi ultimul din viața lui Putin, sunt sigur 90%” / „Buncărul este o închisoare, și cineva poate pur și simplu s-o încuie”

* A fost lichidat și generalul Mordvicev, care-i înarma pe separatiștii din Donbass. Este al 6-lea general rus omorât de ucraineni în 23 de zile

* Un primar din Siberia a dezvăluit, fără să vrea, două secrete militare care-l incriminează pe Putin

A fost arestat generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

* Rușii rânjesc cinic, amintindu-le polonezilor că le-au ucis președintele în 2010, dar și ofițerimea în 1940: „Vino la Smolensk, vorbim”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Senatorul Lavric, lider AUR: „Depinde cine va câștiga, Putin sau globaliștii. Se vrea distrugerea națiunilor creștine”. Rusia devine astfel, din agresor, un erou care luptă pentru libertate

* Strâmba rezolvare a „problemei SIIJ”, criticată de Comisia de la Veneția. USR cere demisia ministrului Cătălin Predoiu și explicații de la Klaus Iohannis

* Propaganda rusă făcută de „dragnista” Anca Alexandrescu la Realitatea Plus, amendată de CNA cu 40.000 de lei

5 COMENTARII

 1. Cu tot respectul, scoateți din traduceri epitetele și invectivele – care se justifică pentru cititorii ucrainieni, eventual pentru unii din Rusia – dar care nu își au locul într-o relatare pentru locuitorii unei țări încă neagresate. Ține de credibilitate, la fel ca și precizarea faptului dacă știrea a fost sau nu confirmată din surse independente. Ține și de profesionalism pentru că așteptările și nevoile noastre de informare sînt diferite.

  • Si care epitet te deranjeaza kremlinofraier? Scelerat? Dement? Criminal? Psihopat? Dictator?

   Te doare ca nu suntem agresati?

   Gica contra la orice. Daca v-ar da UE ordin sa respirati voi v-ati autosufoca de frica ca va omoara UE. Pe asta va joaca rusii. Sunteti niste mizerii si niste prostanaci.

   Stapanul vostru omoara copii. Voi incercati sa-l disculpati, ceea ce va face partasi la ucidere de copii. La fel de scelerati ca demonul de la Kremlin.

   • Te poți opri un pic și să încerci să gîndești? Crede-mă că sînt extrem de conștient, poate mai conștient decît că între noi și o ocupație sîngeroasă rusă stau doar armata ucraineană și forțele NOTO (neromâne) care îi țin spatele.

    Tot așa cum știu că moda franțuzească a pătruns în Principate atunci cînd fetele și soțiile boierilor ruși au dorit baluri cu armata de ocupație rusă, că în 1916 generalul Mackensen a fost primit cu flori în București și că s-au găsit români – nesecuriști – care să îi aplaude pe mineri în 1990 în București sau în marșul lor pînă la Costești în 1998.

    De aceea spun că un pic de sobrietate și de atenția la detalii nu strică. Barbariile din Ucraina sînt îngrozitoare fără a ni se excita umorile cu epitete. Pe de altă parte, se pot întîmpla destule lucruri rele care să se resimtă și la noi. În loc să ne arătăm mînia proletară poate ar fi mai bine să ne informăm și să ne pregătim cu realism pentru costurile pe care și noi, românii le avem de suportat în această încleștare, care este și pentru libertatea noastră.

    Ucrainienii au nevoie de îmbărbătare și au nevoie să simtă că ostașii lor țin bestiile la distanță, atît cît pot, și trebuie să simtă că și dreptatea, și competența. și priceperea, și timpul sînt de partea lor. Dar, pentru noi, încă neintrați în luptă, contează că viața nu mai poate fi ca pînă acum că avem de plătit, deocamdată doar în bani, un preț pentru libertatea și liniștea noastră.

    De aceea, noi, mai mult decît ucrainienii avem nevoie de știri echilibrate și credibile, pentru a nu ne demoraliza rusește la primul hop care va urma. Sînt acele vorbe „înțelepte”: cu nebunul nu te pui și: capul plecat sabia nu îl taie. Mai mult decît injurii, succese neverificate sau, mai probabil, scoase din context, nu ne ajută să ne întărim în ceea ce avem de făcut.

    • Traducere din kremlinspeak:

     Armata romana nu exista, statul este slab si populatia demoralizata. Rusia e foarte rea, bietii Ukrainieni, numai NATO cu cateva sute de oameni nu pot asigura nimic. Fuuugiti! Dau rusii.

     Vorba unui clasic: „ba da’ma lesi cu prostiile?”

     Rusia a luat o bataie sora cu moartea pe campul de lupta, incat a trecut la terorism si amenintari nucleare. Asta le-a mai ramas.
     Psihopatologie ruseasca in toata splendoarea.

 2. Sa-si vanda iahtul si sa doneze suma. Sa isi aduca amanta si plozii din Occidentul nazist unde i-a ascuns. Toate javrele astea care au hotarat invadarea unei tari suverane pe care trebuiau sa o protejeze conform tratatului SUA – UK – Rusia din 1994 si-a trimis beizadelele in Occident sau SUA. Daca sunt asa nazisti occidentul de ce nu isi tin copiii acasa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here