Pierderile reale ale Rusiei după două luni de război: 13.000 de morți, 7.000 de dispăruți. Pe crucișătorul „Moscova” au pierit 116 marinari, alți 100 au dispărut. Datele, scăpate pe un site pro-Kremlin și șterse ulterior

0
1332
Rusia a pierdut 25% din forța inițială de atac, estimează americanii. E vorba nu doar de pierderile umane, ci și de cele în echipamente

Pierderile reale ale Rusiei, după 8 săptămâni de război în Ucraina, sunt cu adevărat dure: 13.000 de morți și 7.000 de dispăruți, pe lângă un număr neprecizat (dar probabil de câteva ori mai mare decât cel al morților) de răniți. Informațiile au fost scăpate din greșeală pe contul rețelei V-Kontakte al publicației Readovka, apropiată de Kremlin, și șterse degrabă. Acum, conducătorii respectivului site pretind că postarea nu le-ar fi aparținut, ci ar fi a unui hacker care le-a spart contul.

Bilanțul cu adevărat dezastruos al războiului pornit de Putin le-a fost comunicat șefilor de publicații pe care le controlează regimul de la Moscova într-un briefing neoficial cu oficiali ai Ministerului Apărării din Rusia.

Angajații de la Readovka s-au grăbit să șteargă postarea cu informațiile publicate din greșeală, dar textul a fost recuperat ulterior cu ajutorul serviciului de arhivare Wayback Machine și dezvăluită de Kevin Rothrock, editor la site-ul de opoziție Meduza, interzis de regimul Putin pe teritoriul Rusiei.

Cifrele publicate din eroare de publicația pro-moscovită confirmă indirect evaluările Pentagonului, care estimează că Rusia a pierdut până acum 25% din forța inițială de invazie

Mesajul postat inițial de un editor de la Readovka a fost următorul: „În cadrul unui briefing neoficial, Ministerul rus al Apărării a anunțat date despre pierderile suferite în timpul operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei. Pierderile ireversibile ale părții ruse se ridică la 13.414 soldați. Alți circa 7.000 sunt dați dispăruți. De asemenea, a fost anunțat și bilanțul pentru crucișătorul Moscova: au fost confirmați 116 morți și peste 100 de oameni sunt dați dispăruți“.

Intensitatea și dinamica luptelor, alături de imposibilitatea trupelor de a avea mereu acces la trupurile celor uciși pe câmpul de bătălie, fac ca bilanțul exact al victimelor să nu poată fi stabilit, mai scrie în mesajul inițial al celor de la Readovka.

Administratorii contului acestei publicații au publicat, în locul postării inițiale, o dezmințire.
Datele apărute vineri par să confirme estimările făcute zilele trecute de experți de la Pentagon, care spuneau că armata rusă a pierdut, în cele două luni de război, circa 25% din forța inițială de atac. Cum la început Rusia a avut aproximativ 190.000 de militari în jurul Ucrainei, ar rezulta că pierderile ar fi undeva, între 45-50.000 de oameni.

Se știe că, în general, în timpul conflictelor numărul răniților e de aproximativ 3 ori mai mare decât cel al morților. Dacă numărul celor uciși este de peste 13.000, atunci răniții ar fi de aproximativ 40.000. Cumulate, aceste cifre trec ușor de 50.000 de militari.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

* Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

* Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia amenință tot mai primitiv, Finlanda nici n-o bagă în seamă: dezbate în Parlament aderarea la NATO. „Moscova a devenit nemiloasă, imprevizibilă şi agresivă”

* Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

* Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here