Putin a dat în boala lui Dragnea: vede „lucrătură străină” la protestele de la Moscova. Inamicii: SUA, Germania, Google și YouTube

0
1929

Retorica anti-străini exersată în ultimii doi ani de Liviu Dragnea s-a ofilit de când liderul PSD a fost întemnițat. Aceeași retorică e aplicată acum în Rusia, fără prea multă imaginație, de Administrația Putin.

Deputații ruși au anunțat luni că Parlamentul de la Moscova se va reuni în sesiune extraordinară săptămâna viitoare. Ședința va fi consacrată „ingerințelor externe” în favoarea mișcării de protest pentru alegeri libere la Moscova.

Înainte de această mișcare cu rol de intimidare, rușii dăduseră mai multe avertismente unor țări, dar și YouTube.

Rusia acuză guvernele și presa externă că susțin adunările Opoziției, care reunesc mii de persoane în fiecare weekend în centrul Capitalei, de la jumătatea lunii iulie, pentru a protesta față de respingerea candidaturilor Opoziției la alegerile locale din septembrie.

Viaceslav Volodin, președintele Dumei (camera inferioară a Parlamentului), a anunțat o „reuniune extraordinară în 19 august, pentru a discuta despre faptele de ingerință în afacerile interne ale țării noastre”.

Țintele propagandei ruse

Cel mai recent protest a reunit duminică la Moscova circa 60.000 de persoane. Sute de opozanți, printre care Alexei Navalnîi, au fost arestați. Moscova a declanșat o ofensivă propagandistică anti-Occident. Țintele sale favorite: SUA, Germania, Google și YouTube.

  • Duminică, agenția rusă pentru supravegherea telecomunicațiilor (Roskomnadzor) a acuzat Google că „face publicitate acțiunilor în masă neautorizate”, pe YouTube.
  • Săptămâna trecută, ministerul rus al Afacerilor Externe a convocat succesiv diplomați germani și americani pentru a le reproșa ingerințe în alegerile locale din Rusia.
  • Diplomația rusă a denunțat „apelurile directe la proteste” din partea televizunii germane Deutsche Welle pe rețelele sociale și a reproșat ambasadei SUA că a publicat pe site-ul său și pe contul de Twitter informații legate de proteste. Aceste mesaje sfătuiau cetățenii americani prezenți în Rusia să evite zona și includeau planul unui traseu al manifestanților.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

„Ciorapii roșii” ai Antenei 3 intră în Guvern! Ieri propagandist la Gâdea, azi consilier onorific la Dăncilă

Efectul Rareş Bogdan: traseiştii PSD-ALDE-Pro România au interzis în PNL!

Nepotism nerușinat: din manevrant de vagoane, fratele baronului PSD a ajuns director la Compania de Apă-Canal a Consiliului Județean

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

Dezvăluire-șoc sau mizerie à la Gâdea? „Mătușa Alexandrei era destul de des în preajma lui Dincă. Servicii sexuale contracost”

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

Oltul, Sicilia României. Mafia PSD Olt care a condamnat-o pe Alexandra: Iordache – Vâlcov – Stănescu – Ciocan

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

„Adio, țară de căcat!” Bătut în fața casei sale, umilit de „112”, batjocorit la spital, scriitorul Gabriel Bota va părăsi România

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here