Acasă Dezvăluiri Nepotism nerușinat: din manevrant de vagoane, fratele baronului PSD a ajuns director...

Nepotism nerușinat: din manevrant de vagoane, fratele baronului PSD a ajuns director la Compania de Apă-Canal a Consiliului Județean

0
10090
Moldovanii de la Bistrița: Macarie și Radu

PSD ne mai oferă o mostră de tupeu agresiv: Macarie Moldovan, fratele președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, a fost numit director general adjunct al companiei locale de apă, AquaBis SA, aflată în subordinea Consiliului Județean! Altfel spus, baronul PSD și-a aranjat fratele pe bani publici.

Numirea este menționată și de site-ul companiei AquaBis SA. Aceasta este controlată de Consiliul Județean, care deține 87% din acțiuni. Una dintre marile mize ale companiei de apă AquaBis este proiectul de 230 de milioane de euro pentru lucrări de canalizare în județ, informează Ziarul de Bistrița.

Macarie Moldovan (47 de ani) a ajuns în funcție în urma unei proceduri netransparente, numele său fiind ascuns în documentația de concurs pe motiv de protejare a identității (GDPR), dezvăluie Bistrita Express.

Potrivit propriului CV, Macarie Moldovan a fost manevrant de vagoane și impiegat de mișcare la CFR. Ulterior, a terminat facultatea de Ingineria Transporturilor la Timișoara, iar de când fratele său a devenit unul dintre baronii influenți din PSD, Macarie Moldovan a început să strângă funcții de conducere în companii naționale.

Astfel, în 2012 a devenit consilier al directorului general al CFR, la București. A urmat poziția de director general adjunct tehnic la CFR și cea de director general al CFR SA în 2015.

Plasat în nucleul dur al clientelei PSD, Macarie Moldovan a fost parașutat de partid în Consiliul de Administrație de la Metrorex și în cel de la Electrificare CFR, așa cum rezultă din declarațiile sale de avere și de interese.

FOTO: În CV-ul lui Macarie Moldovan sunt trecute toate sinecurile sale

Dotat cu un tupeu nemăsurat, lacom de funcții, de bani și de privilegii, Macarie Moldovan nu s-a jenat să treacă de la ocupația de manevrat de vagoane la funcția de director general al CFR, apoi să dețină mari dregătorii la Metrorex, Electrificare și Apă-Canal! Să recapitulăm: tren – metrou – electricitate – apă & canal!

Toate aceste sinecuri bine plătite i-au revenit lui Macarie Moldovan doar pentru că este fratele lui Radu Moldovan, baronul PSD de Bistrița-Năsăud!

Radu Moldovan și-a tras puterea (și funcțiile clientelare) din prietenia cu Liviu Dragnea

Nu e Geta, nu e Veta, e însăși Marsinieta!

Se lipesc banii de Macarie Moldovan, ceva de speriat. S-a însurat cu notărița Marsinieta Vaida, devenită Marsinieta Moldovan, iar nunta le-a adus un câștig frumos: 24.000 de euro, bani trecuți și în declarația de avere.

Marsinieta se descurcă bine și după nuntă: are venituri declarate de aproximativ 80.000 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările