Acasă News Efectul Rareş Bogdan: traseiştii PSD-ALDE-Pro România au interzis în PNL!

Efectul Rareş Bogdan: traseiştii PSD-ALDE-Pro România au interzis în PNL!

2
4480
USL s-a întors: Dîncu anunță că electoratul ar vrea o candidatură comună PSD-PNL la prezidențiale

Conducerea PNL a decis, luni, ca „traseişti din zona PSD, ALDE şi PRO România” să nu fie primiţi în partid.

Întrebat cu privire la decizia adoptată privind interdicţia de a-i primi în partid pe „traseişti” din PSD, ALDE şi PRO România, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că această hotărâre a fost adoptată astfel încât speculaţiile să fie clarificate.
Ludovic Orban

„Ştiţi foarte bine că există actori politici, comentatori care tot încearcă să creeze o percepţie falsă. PNL este în război total cu PSD şi cu coaliţia guvernamentală, de fapt cu toate PSD-urile – şi cu PSD mare, şi cu PSD-urile mai mici -, ei sunt adversarii noştri politici. Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care distruge România şi, ca atare, am vrut să se ştie foarte clar că niciun PSD-ist nu are ce să caute în PNL”, a afirmat Orban.

Întrebat de ce această interdicţie nu vizează „traseişti” din PMP şi USR, el a adăugat că PNL „a fost, este şi va fi întotdeauna împotriva traseismului politic”.

Decizia vine la doar câteva zile după Consiliul Naţional al PNL de la Romexpo, unde a fost lansată candidatura lui Klaus Iohannis la prezidenţiale.

Cu acea ocazie, Rareş Bogdan a fost ales prim-vicepreşedinte al PNL în urma unui discurs fulminant, în care a cerut public delegaţilor din sală să nu mai primească traseişti din PSD în PNL.

Fragment din discursul lui Rareş Bogdan

 • Rareş Bogdan, asaltat de cereri de selfie la Consiliul Naţional din 8 august

  „Bătălia pentru Cotroceni nu este pentru un singur om, este bătălia fiecărui om de bună-credință.”

 • „Victoria din această toamnă va însemna victoria la alegerile locale și pregătirea pentru parlamentare.”
 • „Vă mulțumesc pentru că m-ați primit în familia voastră și mi-ați arătat ce înseamnă dragostea, ce înseamnă să lupți.”
 • „Vă rog să nu-l primiți în partidul nostru pe niciun ales local al PSD. Îi vom zdrobi! Sunt dezorientați. Vă râdeau în față, azi nu aveți ce vorbi cu ei. Zdrobiți-i în alegeri, nu-i aduceți în casa noastră!”
 • „Nu avem nevoie de niciun aliat azi. Aliați ne sunt poporul român și bunul Dumnezeu.”
 • „Am venit să nu mai plec. Am venit ca să fiu alături de dvs. în campania de la prezidențiale, de la locale și apoi la parlamentare, pentru că asta înseamnă o familie.”
 • „Vom câștiga!”
 • „Dacă vă inspir încredere, acordați-mi votul și nu uitați: Klaus Iohannis, președinte pentru al doilea mandat!”

Propunerea de a interzice traseismul dinspre PSD a fost aplaudată în picioare de majoritatea delegaţilor, semn că liberalii au dorit astfel să marcheze ruptura de vremurile în care Crin Antonescu ducea partidul în alianţă cu PSD-ul lui Victor Ponta.

2 COMENTARII

 1. Da, asa este, si Ludovic Orban si Rares Bogdan sunt anti-psd in nucleu, si si-au stabilit ca obiectiv strategic paza si protectia totala a PNL impotriva mizeriei psd-alde. Lucrul care li s-a reprosat pana la dementa a fost usl-ul de oribila amintire din 2011 pana in 2014, cand a luat oficial sfarsit, insa nu si in spirit, pentru ca diverse pretenii de hoteala au mai existat, mai ales in teritoriu. Bravo, PNL, decizii foarte bune si coerente!

 2. pana ajung la guvernare si dupa . sigur vor primi si din alte partide…. eu nu cred ca se tin de cuvant asta este vrajeala pentru naivi Nu am uitat ce au facut penelistii cand au fost la putere si tot din cauza lor a ajuns pesedeul la guvernare cu seful infrator draknea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările