PSD mai pierde un om: Adrian Dobre, ex-purtător de cuvânt, „divorţează” de Dragnea şi sare în braţele lui Ponta

5
6496

Fostul purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Marius Dobre, a anunţat, sâmbătă seara, că s-a înscris în Pro România, spunând despre PSD că „a intrat din păcate pe un drum fără întoarcere”.

Dobre a precizat că este încrezător în dreptatea socială şi în egalitatea de şanse.

„Cred în dreptate socială, în egalitate de şanse dar cred în acelaşi timp şi în valoarea adăugată a economiei libere, a iniţiativei şi a creativităţii. Şi mai cred cu tărie ca locul României este cu capul sus în Europa. Vreau ca atunci când băieţii mei mă vor întreba (în scurt timp) care au fost valorile în care am crezut şi pe care le-am promovat să mă pot uita în ochii lor fără ruşine, să le răspund că am fost de partea binelui şi am făcut lucruri bune pentru România”, a anunţat Dobre pe Facebook.

Totodată, el a menţionat că Pro România este singura alternativă social democrată şi europeană din ţara noastră, spunând despre PSD că „a intrat din păcate pe un drum fără întoarcere, un drum antieuropean, al extremei şi al populismului”.

„PSD a intrat din păcate pe un drum fără întoarcere. Un drum antieuropean. Un drum al extremei şi al populismului. Cu un discurs al urii, menit să divizeze şi să antagonizeze clasele sociale. Dar social democraţia nu este despre ură. Social democraţia înseamnă incluziune, toleranţă şi bunăstare, şansă la viaţă şi la dezvoltare personală. Am cumpănit îndelung şi am luat o decizie importantă pentru mine. Din aceste considerente, prieteni, de astăzi (sâmbătă n.r.) sunt Pro România! Singura alternativă social democrată şi europeană din România!”, a mai scris Adrian Marius Dobre.

El a mai precizat că a intrat în Partidul Social Democrat în 2010, la Consiliul Naţional al partidului.

„Am urmărit personalitatea politică a fostului premier Adrian Năstase. Am avut onoarea să lucrez cu preşedintele Consiliului Naţional al PSD o perioadă. Până când a fost băgat la puşcărie în urma unui simulacru de proces. Am urmat apoi calea politică social democrată, am muncit zdravăn şi cu multă plăcere mulţi ani. Am fost întotdeauna un om de stânga deşi am muncit toată viaţa în mediul privat. Am ocupat poziţia de secretar de stat şi purtător de cuvânt al PSD”, se mai arată în postarea acestuia de pe Facebook.

Soarta lui Dragnea, pecetluită

Soarta lui Liviu Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor atârnă acum de un fir de păr. La finele lunii februarie trecut, planul lui Victor Ponta era să rupă „bucată cu bucată” din majoritatea PSD-ALDE. Şi Pro România a tot „transferat” PSD-işti de atunci. Şi continuă, iată, s-o facă.

Coaliţia PSD-ALDE a pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor, după ce trei parlamentari social-democraţi, printre care şi fostul premier Mihai Tudose, au plecat la Pro România. Însă Victor Ponta plănuia acum o lună să mai rupă încă cinci deputaţi PSD, astfel încât să fie sigur că Liviu Dragnea nu-şi va reface majoritatea cu voturile minorităţilor naţionale. Opoziţia va avea apoi cale liberă de a declanşa revocarea lui Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei.

Majoritatea în Camera Deputaţilor este de 165 de voturi, iar PSD şi ALDE mai deţineau în februarie împreună doar 162 de deputaţi, după ce trei parlamentari social-democraţi au trecut la Pro România: Mihai Tudose, Georgian Pop şi Oana Vlăducă. Victor Ponta a negociat intens alte cinci transferuri de PSD, astfel încât Liviu Dragnea să nu mai poată strânge o majoritate nici măcar cu voturile minorităţilor.

Din cei 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, aproape jumătate votează de fiecare dată cu PSD. Ceilalţi sunt de partea Opoziţiei. Ca Dragnea să piardă puterea la Cameră, mai e nevoie de o condiţie: UDMR să nu mai susţină coaliţia de guvernare, deci să se abţină.  Schimbarea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor atârnă de o singură condiţie: unificarea Opoziţiei.

CITIŢI ŞI:

Tudorel Toader – 27.000 de lei pe lună, pensie nesimţită la 58 de ani!

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

5 COMENTARII

 1. Adrian Dobre e elegant ca politician dar are profil tehnocrat de an 1996-2000. Poate veni din cenuşa imperiului austriac spre Pro România cu forța unui taifun şi poate lichidăm PSD cu ruşii. Trebuie să fie o cale să închidem gura PSD. Moscova nu crede în lacrimile CDU. Manipularea PSD, punctuală sau nemernică trebuie să apună prin munca alianței „Menire şi Adevăr” din 2020-2028. Trebuie să ne răzbunăm punctual pe social-democrați după cum poporul cere. Asta înseamnă sistem de justiție controlat de NSA America care este deja în România pentru binele greului încercat popor român.

  South Africa division Modiba

  • „Adrian Dobre e elegant ca politician”
   Nu, nu este elegant. Este un individ la fel de abject ca alti pesedisti care au vizitat voiculescu tv.
   Aceleasi mizerii contra Opozitiei, aceleasi minciuni, acelasi discurs anti Justitie.
   Spune chiar el ca a intrat in PSD atras de nastase a. si deplange (si acum) condamnarea nedreapta.

   Gunoaie si in psd si in pro R.

   • Șobolanii roșii, după ce au pus umărul vârtos la susținerea dictatorului,până când țara(corabia)nu mai poate fi salvată,o parăsesc cu aerul unora de bună credință care nu au avut noroc?!!!

 2. Cat de cretinizati sunt acei romani, in frunte cu Iohannis, care urla impotriva coruptiei si a „subjugarii” justitiei, dar NU sustin „juramantul de Responsabilitate”, care ar PREVENI coruptia si ar face din magistrati „sfinti” de neclintit de pe calea Dreptatii???

  Ca lucrurile stau asa pot verifica pe ei insisi toti cei care se indoiesc de Adevarul celor de mai sus, verificand daca ei si-ar putea incalca „juramantul de Responsabilitate pentru deponent si de incredere a celorlalti in acel deponent”, care s-ar incheia astfel:

  “”Daca nu voi respecta cu sfintenie cele asumate mai sus, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri si sa ma lipseasca pe mine si pe toti cei dragi mie de sanatate si fericire! Asa sa ma RASPLATEASCA Dumnezeu!””

  “Cele aumate mai sus” reprezinta conditionalitatile pe care deponentul se angajeaza sa le respecte.

  Numai MONSTRI care si-ar putea incalca un asemenea juramant pot sa exprime neincredere in capacitatea „juramantului de Responsabilitate” de a-i opri pe oameni sa savarseasca fapte de coruptie si pe magistrati sa savarseasca NEDREPTATI!

  PS. Lui Herr Iohannis i-am prezentat aceasta Solutie anticoruptie si antinedreptati a doua zi dupa ce a depus juramantul, cu Scrisoarea Nr 20.304/23-12-2014!
  De 4 ani si 4 luni nu a scos un guitz!

 3. ”PEREAT MUNDI ,FEAT JUSTITIA ”-tradus liber =”CHIAR DE AR DISPĂREA LUMEA ,DAR JUSTITIE (DREPTATE ) TREBUIE SĂ SE FACĂ ”-altfel ,TOTUL se va prăbuși în haos ,deci: RESPECT(o datorie perpetuă și ne-negociabilă de vrem a mai” FI ” -ceva și a ne numi -OM -român,deh ..om ,adicătelea printre oamenii VII ,nu stafii ale infernului /..DA !?) pentru acei (știuți și mai ales cei neștiuți /și care luptă în linia întîi cu hidra minciunii și imposturii /luptă incredibil de grea și aproape inuman de ”nedreaptă ”cu martirii ei !) frumoși ”NEBUNI”ce înțeleg și apără PRINCIPIILE umaniste – și NU , oamenii de strînsură, conjunctură și vremelnici-ORICUM s-ar numi și din orice galaxie ar VENI !.Nu lăsați ticăloșii(ce s-au cocoțat precum scroafa în copac și se proclamă ÎMPĂRAT =egal cu demiurgul ,în delirul puterii ce se joacă cu inapții aroganți ) să altereze principiul de OM -LIBER !..indiferent cum s-ar autointitula și sub ce ideologie sau ”filozofie”ar defila acești imbecili ce-și închipuie că PUTEREA este totul ,fiind prea slabi de minte și neînțelegînd ideea simplă(dar îți trebuie un IQ minimal +cultura și educația adecvată ,spre a ÎNȚELEGE totul în simplitatea și complexitatea DUALĂ și aproape de nestăpînit a UNIVERSULUI -în care unii, defecți dar insistenți și cu tupeu se închipuie fac-totum ,nefiind decît jucării și fire de nisip în mîna și la mîna întîmplării /periculoși devin cînd prin hazard sau ca o răzbunare a ADEVĂRULUI -sunt lăsați să ajungă la PUTERE /ca exemplu de ”IATĂ ”..ce și cum sunteți de fapt =realitatea ,sau credeți că-i de JOACĂ?..bieții de voi și amar de gurăcască ce vă cred !) că puterea e un instrument și o FORȚĂ periculoasă pentru cel ce nu o poate controla -și nu poți face asta dacă nu ești TU însuți o FORȚĂ în sine ,de dorit -POZITIVĂ /căci sunt și genii ale RĂULUI ,malefice și distructive -a se vedea și REVEDEA pînă la înțelegerea și respectarea învățămintelor ISTORIEI -altfel ?..VAI și AMAR de voi (și copii voștri vor plăti -lașitatea ,complicitatea -fie ea și tacită !-prin complacere,nonacțiune,utopii facilesau și mai grav CORUPȚIE cointeresată !)..ADORMIȚILOR !..Ești OM?..liber ?sau doar MIMAȚI și aveți impresia că trăiți ?OARE?..Trist ,..frumoasă ȚARĂ ,jalnic popor .RUȘINOS ,să vadă și să vă facă ALȚII (EUROPA -democrată și civilizată !)..curățenie în propia ogradă (ȚARĂ?)..că vă năpădesc și sufocă GUNOAIELE și escrocii abili -DEMOCRATIC,desigur -NU?-..se răsucesc STRĂMOȘII în morminte -cît de epigoni și impotenți ați ajuns -să dați țara pe mîna celor mai declasați și imorali ipochimeni ,iar VOI?..la mici,bere și manele?–Să lupte alții ,pentru drepturile voastre ?Le veți pierde ,și SCLAVI meritați să fiți dacă demnitatea-libertatea e prea grea !..ESTE?..ești OM?..sau sclav cu suflet mic?–Bravos ,națiune ,..de batjocura (psd-alde-udmr și dracu să-i mai ia ,..că sunt peste tot ,căci buruienile sunt rapace și rezistente ,nu?) lor ai ajuns?..Oare?..Niii,la ei ,măă /că prea s-au porcit !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.