Adio, banii lui Ciorbea şi Tudorel! Rareş Bogdan anunţă tăierea pensiilor nesimţite, care ne costă anual 1,7 miliarde de euro

5
8649

Rareș Bogdan a declarat sâmbătă, la Madrid, la o întâlnire cu românii din Diaspora, că este obligatoriu ca PNL să elimine pensiile speciale în primele 30 de zile de guvernare.

„Este obligatoriu pentru PNL ca, în primele 30 de zile după ce am ajuns la putere, să eliminăm pensiile speciale. Nu poţi să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300, 450 de milioane de lei vechi şi este angajat şi la stat, ăştia 80% se angajează în ministere, companii naţionale şi au iesit la pensie la 45, 46 de ani şi au şi salariu din bugetul public. Asta e una dintre marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat Rareș Bogdan, cap de listă al PNL la alegerile europarlamentare.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, RomaniaCiorbea a cerşit 30.000 de lei pe lună

Printre cei mai cunoscuţi „posesori” de zeci de mii de lei lunar, în pensie specială, se află Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, şi Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Înainte de decizia CCR de a declara neconstituţională pensia specială a lui Ciorbea, acesta obţinuse dreptul de a încasa lunar nu mai puţin de 30.000 de lei!

CCR l-a tăiat de la porţie, iar Ciorbea s-a plâns la toţi mahării PSD-ALDE că nu poate „mulge” mai mult din banii românilor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, primeşte o pensie specială de 27.000 de lei pe lună (5.800 de euro), în calitate de fost membru al Curții Constituționale. „Bani în mână”, căci pensia specială brută este de 34.000 de lei. Și, atenție, Toader este un pensionar tânăr, având vârsta de 58 de ani.

În calitate de ministru, Tudorel ia și o leafă de 15.000 de lei. În total, pensie + salariul = 42.000 de lei, adică 9.000 de euro.

Aceste privilegii îi revin individului care orchestrează atacul la statul de drept şi la justiţia independentă, celui care a eliberat din puşcării mi de infractori periculoşi, unii dintre ei recidivând și comițând violențe oribile.

Hoţie cu acte în regulă

Pensiile speciale sunt o oroare pentru bugetul de stat, pentru românii simpli. O analiză Riscograma.ro arată cum iau „specialii” bani de la gura oamenilor obişnuiţi.

 • Un pensionar obișnuit iese la pensie la 65 de ani după 40 de ani de contribuție. Speranța de viață este de 75 de ani, deci încasează pensie 10 ani. Deci, pentru fiecare an de cotizație încasează pensie 3 luni.
 • Un pensionar special iese la pensie la 52 de ani, după 27 de ani de contribuție (echivalați din pix cu 40, prin înmulțirea cu 1,5). Până la 75 de ani mai încasează pensie timp de 23 de ani, ceea ce înseamnă 10 luni de pensie pentru fiecare an de contribuție efectivă. Efortul bugetar net este de 3,4 (!!!) ori mai mare decât în cazul pensionarului obișnuit.
 • Un pensionar super-special iese la pensie la 45 de ani după 20 de ani de contribuție (echivalați din pix la 40 prin înmulțirea cu 2). Până la 75 de ani mai încasează pensie timp de 30 de ani, adică 18 luni de pensie pentru fiecare an de contribuție efectivă. Efortul bugetar net este de 6 (!!!!!!) ori mai mare decât în cazul pensionarului obișnuit.

 

CITIŢI ŞI:

Tudorel Toader – 27.000 de lei pe lună, pensie nesimţită la 58 de ani!

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

5 COMENTARII

 1. Eu in locul lui Rareș Bogdan as renunța la calitatea de europarlamentar și as lupta din România nu de la Bruxelles. Ce vorbește Rareș Bogdan ca va lupta de la Bruxelles este o mare minciuna pentru ca acolo exista grupuri parlamentare funcție de doctrina și jocul politic este altul. Când euro parlamentarii romani cu toții 33 reprezintă doar 6% din totalul europarlamentarilor europeni ce poți sa faci ? Nimic!!!! Msi Rateș Bogdan pe cine păcălești dumneata , o mizerie de individ care ne servești gogoși umflate!!!!!!

  • pleaca bah VOMA de BALEGA ROSIE PSD-ALDE la Beograd sau Moscova la bolsevicii pe care-i lingi in cur…
   maine la Ambasada Rusiei se desface Sticla de Pisat a lui Putin. Cacatul lui ajunge in Bucuresti joi. Nu uita sa iei cate putin pt toti trolli PSD-ALDE din echipa lui Codrin Cap de Pula.

 2. daca opozitia nu va deschide larg usile puscariilor dupa castigarea alegerilor criminalii mafioti, bestiile filo-ruse, anti-occidentale vor reveni in forta.
  OPOZITIA TREBUIE DUPA CASTIGAREA ALEGERILOR SA APLICE ART. 40, ALIN.2 din CONSTITUTIE – scoaterea in afara legii a PSD-ALDE si puscarie pe viata pt toata spuma jegurilor din acest grup infractional.
  se aude asta la USR-PLUS si PNL? domnilor din USR-PLUS si PNL nu uitati: bestiile din GIO PSD-ALDE nu vor recunoaste noua putere politica dupa pierderea alegerilor. ceea ce a spus criminalul sef Dragnea trebuie luat in serios – DECLANSAREA UNUI RAZBOI CIVIL si SCOATEREA TARII DIN NATO SI UE!
  domnilor din USR-PLUS si PNL este timpul sa luati si aceasta pista in calcul.
  sunt gata sa ajut la formarea unor comitete de autoaparare dupa modelul celor din timpul razboiului pt independenta Croatiei. sunt medic chirurg si fost combatant HOS- HVO.

 3. Gogosi electorale: nici un partid nu vrea si nici nu poate (din cauza curtii constitutionale, dar si a procedurilor parlamentare si a imposibilitatii de a obtine majoritati parlamentare suficiente adoptarii unor masuri legislative adecvate introducerii unui mod unitar si echitabil de calcul a tuturor pensiilor pe baza veniturilor salariale din intreaga perioada de activitate) sa elimine pensiile speciale. Numai o noua revolutie (ca in 1989) ar putea rezolva problema, prin restartarea cadrului legislativ. Ceea ce nu cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here