vineri, mai 24, 2024
AcasăMainPSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu "polițistul #Rezist"! Minciunile împroșcate îl costă...

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

-

Dumitru Coarnă (56 de ani), „milițianul” ajuns deputat PSD, primește condamnări în serie. La două luni după ce a fost executat pentru 3.500 de lei (cheltuieli de judecată), „Goarnă” a încasat o nouă pedeapsă: 5.000 de euro daune morale de plătit comisarului Radu Gavriș, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, plus 4.120 de lei cheltuieli de judecată.

Instanța de la Tribunalul București a stabilit că deputatul PSD, fost președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) și pensionar special de la 45 de ani, a lansat acuzații mincinoase, calomnioase la adresa ofițerului. Decizia nu este definitivă.

Pe lângă obligația de a-i achita comisarului Radu Gavriș daune morale de 5.000 de euro, Dumitru Coarnă a mai primit o pedeapsă: „să publice pe cheltuiala sa prezenta hotărâre, la data rămânerii definitive, în ziarele «Adevărul», «Libertatea» sau «Gazeta Sporturilor», precum şi pe pagina de internet a Sindicatului Național al Polițiștilor şi Personalului Contractual (SNPPC)”.

În decizia instanţei se arată: „Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 de euro, echivalent în lei la data plății, reprezentând daune morale. Obligă pârâtul să publice pe cheltuiala sa prezenta hotărâre, la data rămânerii definitive, în ziarele «Adevărul», «Libertatea» sau «Gazeta Sporturilor», precum şi pe pagina de internet a Sindicatului Național al Polițiștilor şi Personalului Contractual (SNPPC). Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 4.120 de lei cheltuieli de judecată efectuate în cauză”.

Hotărârea instanţei poate fi atacată cu apel.

- Advertisement -

Carmen Dan i-a vrut capul comisarului Gavriș

Radu Gavriș este un polițist cu o excelentă reputație, mai ales din vremea când a condus Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei.

În ianuarie 2018, Radu Gavriș s-a ridicat cu curaj împotriva jihadului anti-justiție al PSD-Dragnea. El a atras atenția că modificările plănuite de majoritatea PSD-ALDE la Codul Penal vor anula munca polițiștilor și vor duce la situații revoltătoare. Gavriș a dat și câteva exemple:

  • conform noului Cod Penal în versiunea PSD, un suspect de pedofilie ar putea fi prezent la audierea victimei;
  • imaginile filmate de camerele de supraveghere urmau să nu mai constituie probe în anchetă sau în proces, ceea ce ar fi făcut ca mulți criminali și violatori să scape nepedepsiți.

În urma atitudinii sale, Radu Gavriș a fost numit, în discuțiile de pe rețelele sociale, „polițistul #Rezist”.

- Advertisement -

Imediat a început prigoana. Carmen Dan, ministrul de Interne din nădragii lui Liviu Dragnea, i-a cerut comisarului Radu Gavriș „să facă un pas în spate”, adică să-și dea demisia din funcția deținută la Poliția Capitalei.

Comisarul Radu Gavriș

S-a înecat cu „cârtița”

Anul trecut, sindicalistul PSD-ist l-a denigrat în presă pe comisarul Radu Gavriș, în contextul scandalului legat de înmormântarea interlopului Emi Pian.

Dumitru Coarnă a dat mai multe declaraţii la posturi de televiziune şi în ziare, în care îl acuza pe Radu Gavriş că ar fi „cârtiţa” care a furnizat presei imaginile care-l surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, în timpul întâlnirii pe care a acesta din urmă a avut-o noaptea cu mai mulţi lideri ai clanului Duduianu.

Considerând că acuzaţiile i-au adus o gravă atingere a demnităţii şi a onoarei, Radu Gavriş l-a dat în judecată pe Dumitru Coarnă. El a arătat că liderul sindical a dus o adevărată campanie de denigrare împotriva sa, acuzaţii care nu au nicio bază factuală, dar care au contribuit la decizia de detaşare a sa în judeţul Harghita (decizie ale cărei efecte au fost, ulterior, suspendate de instanţă).

Coarnă nu mai are voie să-l atace pe Gavriș, căruia i-a plătit deja 3.500 de lei (cheltuieli de judecată)

În paralel, comisarul-şef Gavriş a introdus o a doua acţiune, solicitând judecătorilor să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să-l oblige pe Dumitru Coarnă să nu mai facă nicio declaraţie publică la adresa sa.

În primă instanţă, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a respins solicitarea lui Radu Gavriş, invocând că nu sunt îndeplinite condiţiile legale şi că o soluţie favorabilă ar presupune o antepronunţare pe fondul cauzei. Comisarul-şef Gavriş a contestat hotărârea, iar Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză.

Astfel, sindicalistul-deputat nu mai are voie să facă nicio declaraţie publică la adresa ofiţerului până la soluţionarea dosarului privind răspunderea civilă a lui Dumitru Coarnă pentru acuzaţiile aduse lui Radu Gavriş.

Mai mult: Coarnă a fost obligat să plătească și cheltuielile de judecată. Deoarece deputatul nu a respectat hotărârea, acesta a fost executat silit pentru suma de 3.500 de lei, printr-o decizie pronunțată pe 11 februarie de Judecătoria Sectorului 5.

Coarnă a pierdut și procesul cu comisarul-șef Iorga, care îndrăznise să-i facă dosar penal baronului PSD de Călărași, prietenul „milițianului”-sindicalist

Anul trecut, Dumitru Coarnă a fost adus în fața instanței și de comisarul-șef Marian Iorga, fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Călărași.

Motivul: supărat că, în mandatul lui Iorga, Poliția a început urmărirea penală pe numele prietenului său Vasile Iliuță (președintele Cosiliului Județean Călărași), Dumitru Coarnă a declanșat o adevărată avalanșă de atacuri publice la adresa ofițerului, despre care a menționat, în repetate rânduri, că „este un infractor”.

Coarnă avea legături vechi cu Vasile Iliuță și cu rețelele de influență din județul Călărași, de pe vremea când, înainte de a fi lider sindical, a fost șef de post în localitatea Grădiștea, județul Călărași. Acum, Coarnă este deputat de Călărași și coleg de partid cu Vasile Iliuță (în PSD).

Vasile Iliuță, baronul PSD de Călărași și prietenul lui Coarnă

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Au cocoșat-o! Șoșoacă se plânge că a luat amenzi de peste 10.000 de euro după scandalurile făcute prin piețe

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* Deputatul cenzurat de Antena 3: „Mi s-a închis telefonul pentru că am îndrăznit să spun un adevăr”

* Criza de 7 zile. Concluziile unui optimist

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -