VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

9
6159
Valentin Guia

Un personaj psihotic e promovat intens de România TV, canalul de dejecții, minciuni și diversiuni al fugarului Sebastian Ghiță. Se numește Valentin Guia și se prezintă drept teolog care vorbește „în nume propriu, nu în numele Bisericii Ortodoxe Române”.

Individul e un instigator nevrotic, are stofă de anarhist, afurisește vaccinul anti-Covid și pe cei care impun restricții procesiunilor religioase din rațiuni medicale. Guia se exprimă prin urlete guturale, de parcă îl torturează dracii în direct, în prime time, la RTV.

Joi seara, gazdă generoasă i-a fost Victor Ciutacu, în emisiunea căruia Teologul Urlător și-a strigat ura luându-l paravan pe Hristos. De astă-dată, vina autorităţilor ar fi că încearcă să colaboreze cu Biserica Ortodoxă (ca și cu celelalte culte) pentru a-i îndemna pe români să se vaccineze.

A fost a doua apariție a lui Valentin Guia îla România TV ntr-o singură zi. Cu câteva ore mai devreme, el își strigase ura față de celelalte confesiuni religioase, inclusiv față de creștinii ne-ortodocși (i-a nominalizat pe pe „luteranul Iohannis”, „baptista de la Sănătate” și „ungurii reformați”). Evident, nu l-a uitat pe „musulmanul Arafat”.

Aceste izbucniri de balamuc ale teologului Guia sunt de competența Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar nu strică nici un control medical de specialitate.

Izbucnirea de ură a teologului Valentin Guia

* „Vreau să fac o specificare: nu vorbesc în numele Bisericii, ci al meu. E o părere teologică.”

* „Pe mine mă deranjează că de un an de zile Biserica nostră sfântă este terfelită într-un hal fără de hal. De un an de zile ne-au terfelit sfintele Sărbători de Paști, ne-au terfelit sfinții, ne-au terfelit o grămadă de lucruri, ne-au terfelit tot ce avem mai sfânt și mai drag, ne-au terfelit Sfânta Împărtăşanie! Noi pentru Sfânta Împărtășanie putem muri, că e scopul nostru în lumea asta, dar pentru ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

* „Atâta timp cât tu ești la guvernare și oamenii tăi de vază, din partidul tău, îmi terfelesc mie lucrurile cele mai sfinte, îmi terfelesc Sfânta Împărtășanie, pe Hristos… pe Maica Sfântă ați făcut-o mamă-surogat…”

* „Nu vi se pare corect că prima dată, să stați de la egal la egal cu noi, ar trebui să vă cereți scuze?! Gândiți-vă că pentru noi e totul Hristos!”

* „Ne-ați terfelit sfinții în care ne punem toată încrederea. Ne-ați batjocorit morții, ne-ați batjocorit mamele noastre, de-aia urlu, pentru că eu mă învârt toată ziua prin țară, pentru că-mi doresc din tot sufletul să-mi mântuiesc sufletul, să găsesc Mântuirea!”

VIDEO: Dezlănțuirea drăcească a teologului Valentin Guia

„Președintele țării – un luteran; Arafat – un musulmam; noua ministră a Sănătății – o baptistă; cu ungurii reformați la guvernare”

Într-o emisiune din timpul zilei de joi, tot la RTV, Valentin Guia i-a înfierat pe „acești parveniți de afară, acești slujitori ai Necuratului”, într-o răbufnire de xenofobie, sentiment care mustește în tot discursul său.

Guia fierbe de furie pentru că „în țara asta, în care 90% suntem ortodocși”, deciziile sunt luate de „președintele țării – un luteran; Arafat – un musulmam; noua ministră a Sănătății – o baptistă; cu ungurii reformați la guvernare”. Discriminare grosolană, de om primitiv.

Și mai guiță Guia, ca un apologet al tribului CapVid care se opune restricțiilor medicale: „Tu nu vii să-mi spui mie că lingurița și potirul infectează!”.

Teologul Urlător îndeamnă la împărtățirea a sute și mii de oameni cu aceeași linguriță, nespălată, nedezinfectată, în plină pandemie, pentru că ne apără de virus Duhul Sfânt. Ne apără până ajungem la Terapie Intensivă sau, Doamne ferește, în groapă.

Guia, alături de Șoșoacă, Bittman și Monica Pop la RTV

Cîțu și Iohannis au anunțat Marea Relaxare de Paște

Izbuncinrea de grotă a lui Valentin Guia a avut loc după ce, miercuri, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase din România.

După întâlnire, șeful Guvernului a scris pe Facebook: „Am avut astăzi o nouă întâlnire cu reprezentanţi ai cultelor religioase din România, în perspectiva Sărbătorilor Pascale şi a altor momente religioase importante din perioada următoare. Am punctat faptul că la nivelul Guvernului nu dorim să intervenim în niciun fel în desfăşurarea tradiţională a Sărbătorilor religioase şi nu avem în vedere să introducem măsuri suplimentare faţă de cele existente. Aşa cum am stabilit în Guvern în urma consultărilor cu reprezentanţii cultelor religioase, va fi permisă circulaţia persoanelor în noaptea de Înviere, respectiv 1–2 mai 2021, precum şi în noaptea de 8–9 mai 2021 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramadan), pentru participarea credincioşilor la slujbele religioase. Acestea vor putea fi organizate atât în interiorul, cât și în exteriorul lăcaşelor de cult, sau simultan, în condiţiile sanitare cunoscute pentru protejarea sănătăţii oamenilor”.

Și preşedintele Klaus Iohannis a precizat miercuri că nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, vor fi mai puţine, având în vedere că restricţiile de circulaţie în acea noapte vor fi ridicate pentru ca oamenii să poată participa la slujbele de Paşte.

Aflat în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov, unde a vizitat centrul mobil de vaccinare din localitate, Klaus Iohannis a spus:

„Ne pregătim cu toţii de marea sărbătoare a Învierii Domnului şi vreau să ne pregătim foarte bine, nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Şi pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanţii Bisericii, în special cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe.

În noaptea de Înviere, restricţiile de circulaţie se ridică, aşadar creştinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declaraţii, vor merge pur şi simplu la biserică. Deci, repet: în noaptea de Înviere, fiecare creştin poate să meargă la biserică dacă doreşte.

Biserica va organiza slujba aşa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Ştim cu toţii că prima parte a slujbei se ţine afară, după care o parte intră în biserică. Creştinii merg la biserică să participe, să ia lumină, să ia Paştile. Și eu îmi doresc – şi aşa vom organiza lucrurile – ca totul să se desfăşoare în linişte şi în bună rânduială.

Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare şi nu vor exista modificări în aceste reglementări. Deci, nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere. Dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puţine restricţii, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Doar 43% dintre profesori s-au vaccinat. Se ia în calcul ca la examenele naționale să fie admiși doar supraveghetori imunizați

* Deputatul cenzurat de Antena 3: „Mi s-a închis telefonul pentru că am îndrăznit să spun un adevăr”

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Furie și disperare în Sistem: Ioana Mihăilă continuă reformele în Sănătate. Antena 3 a început deja linșajul, pe modelul exersat cu Vlad Voiculescu

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

9 COMENTARII

  1. Are dreptate bietul om, i-au terfelit medicamentele, i-au terfelit tratamentul, i-au terfelit calul și capra, i-au terfelit creierii și echilibrul psihic! Rușine!

    Las’ că vine el domnu’ Sebi Ghiță de la Kremlin cu aghiazmă în plisc și i le reperează pe toate.

    PS
    De o vreme Victoraș Ciutacu arata si vorbește ca un zombie, nu vi se pare? Cred că are sindromul post-Covid, care nu există, nu-i așa Victoraș? Dumnezeu nu bate cu parul.

  2. PROPOVĂDUIREA… UREI-de-RASĂ-și-de-CREDINȚĂ (!) NU MAI ESTE, cumvaaaa…, INCRIMINATĂ/PEDEPSITĂ-PENAL ÎN ROMÂNIAAAA (NU laaa… România…-TV ne referim, desigur!)?????!

    XENOFOBIA, FASCISMUL în general, NU mai sunt combătute-LEGAL de către AUTORITĂȚILE/ORGANELE Statului-Român??????!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.