După mafia sindicală a lui Rădoi, se agită și mafia buticarilor de la metrou! Solidarizare cu greviștii, la Piața Unirii

2
1281

Proprietarii magazinelor de la metrou care au contracte de închiriere cu sindicatul lui Rădoi s-au strâns la Unirii și se solidarizează cu greviștii, anunță Digi 24. Sindicatul lucrătorilor de la metrou închiriază ilegal de 3 ani spațiile comerciale din stații, deși nu mai are contract cu Metrorex. Compania a notificat joi firma controlată de sindicat să evacueze spațiile comerciale. Imediat, chiar vineri în zori, angajații Metrorex au intrat în grevă “spontană”.

Oamenii lui Ion Rădoi, fostul parlamentar PSD care conduce sindicatul, continuă să pretindă că au blocat metroul din întâmplare exact a doua zi după notificarea Metrorex de a elibera spațiile comerciale. Dar situația e mai mult decât evidentă și nimeni nu poate fi păcălit.

Proprietarii magazinelor care au contract cu sindicatul au simțit și ei că acum se dă marea bătălie și s-au strâns la Piața Unirii, ca să-i susțină pe oamenii lui Rădoi.

Unii comercianți au – ca și sindicaliștii – un comportament de tip mafiot: nu vor ca spațiile comerciale să fie atribuite prin licitație, ci vor să-și păstreze ei monopolul (unii – de 30 de ani), obținut în vremuri tulburi, prin „negociere directă” cu baronul sindical Ion Rădoi.

Printre cei care exploatează spații comerciale în stațiile de metrou se numără destui PSD-iști cu influență în administrația locală, în ultimele trei decenii.

Comercianții nu au o problemă cu faptul că în ultimii trei ani au plătit chirie unei firme (Sindomet-ul sindicaliștilor de la metrou) care nu avea dreptul să închirieze nimic, pentru că-i expirase din 2018 contractul cu compania Metrorex.

Miza lui Ion Rădoi și a grupării sale este una consistentă. Chiar și oficial, profitul raportat în 2019 de firma sindicatului care închiriază (ilegal în ultimii 3 ani) spațiile comerciale este de 6 milioane de lei pe an.

Sindicaliștii invocă motive închipuite. „Nu dă bine” să spună că vor „să mulgă” în continuare spațiile comerciale

Cei care exploatează spațiile comerciale spun că este a doua încercare a companiei de a desființa magazinele, după o alta eșuată în 2018. Decizia Metrorex a fost contestată în instanță și de atunci se tot judecă prin tribunale.

Din cauză că motivul real, evacuarea spațiilor comerciale, nu poate fi pus pe masă de sindicaliști, discuțiile cu autoritățile par un dialog al surzilor. Toată lumea se învârte după coadă. Sindicaliștii țipă că nu vor înceta protestul până când Guvernul nu dă asigurări că le vor fi păstrate sporurile și că nu va fi dat nimeni afară.

În replică, șefii Metrorex spun că nici nu s-a pus problema de așa ceva, iar din companie n-au ieșit decât cei care s-au pensionat. Salariile rămân aceleași, iar discuțiile au fost doar asupra sporurilor date de fosta conducere PSD a Metrorex în noiembrie 2020, chiar înaintea alegerilor. Acele creșteri salariale de 18% în 2021 nu pot fi suportate de bugetul public în condițiile crizei economice provocate de pandemie și de scăderea abruptă a veniturilor Metrorex în ultimul an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

    • De un an de zile, auzim (până laaa… ASURZIRE-și-SASTISIRE!!!!!) numai urlete-demare-jale și capete-date-de-pereți, de grijaaa… CÂRCIUMARILOR, COAFEZELOR, BUTICARILOR și CHIOȘCARILOR, FLORĂRESELOR, PARIURILOR și PĂCĂNELELOR!!!

      De zici că NU mai funcționează țara fără LOAZELE (!) astea…

      La fel și la Metrou: buticarii și chioșcarii sunt, acum, o… „mareee”problemă (Sic!), „RĂUL”de Guvern îi nenorocește, vezi-Doamne…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here