Primarul Mihaiu: pe stâlpii din Sectorul 2 atârnă peste 200 km de cabluri dezafectate. „Începe operațiunea #CerLiber”

1
2988

Numai în Sectorul 2 al Bucureștiului atârnă de stâlpi peste 200 de kilometri de cabluri dezafectate, anunță primarul Radu Mihaiu, care spune că operațiunea de îndepărtare a lor a început cu cartierul Colentina.

Acestă problemă, a nenumăratelor cabluri care creează un peisaj oribil și, uneori, duc la prăbușirea stâlpilor prea vechi sau supraîncărcați, e neglijată de decenii de administrația Bucureștiului.

Este pentru prima oară când se pornește o operațiune sistematică de îndepărtare a rețelelor scoase din uz și abandonate de firmele de cablu, de telefonie sau electricitate după ce, treptat, s-a trecut la noul sistem, de îngropare a cablurilor în pământ.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, spune că acțiunea e făcută de ADP, care preia cablurile dezafectate de angajații Primăriei Generale, și este parte a operațiunii mai ample de igienizare a cartierelor: “Operațiunea Sector 2 fără gunoi, în cifre: avem peste 200 km restanți de cabluri de care nu mai e nevoie. De astăzi, cartierul Colentina se eliberează treptat și ne vom putea bucura de mai mult #CerLiber. Echipele Administrației Domeniului Public ridică tone de cabluri dezafectate de echipele Primăriei Generale, totul în cadrul proiectului #Netcity“.

În urmă cu câteva zile a început și igienizarea cursurilor de apă din salba de lacuri a Sectorului 2, după ce, acum câteva săptămâni, a demarat operațiunea de eliminare a sutelor de chioșcuri și reclame instalate ilegal, în anii administrației PSD, pe domeniul public.

Cu complicitatea mafiei din administrația locală, se plătea „ceva” către „cineva”, și pe trotuarele din Sectorul 2 răsăreau peste noapte tot felul de chioșcuri și tonete. În unele cazuri, acestea blocau drumul pietonilor pe trotuare.

Adesea, chioșcurile de bilete STB erau scoase sau mutate, pentru a fi amplasate în loc, chiar în stațiile de autobuze, florării.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. BRAVO, Radu Mihaiu: CHIAR era-și-timpu’ să eliberăm orașele-noastre de atâta căblă(ră)r(a)ie… (ABSOLUT-)INUTILĂ!!!!!!!

    Nu puteți să-i dați „ideea” șiii… primarului din Constanța, de exemplu?!???!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here