marți, februarie 27, 2024
AcasăMainPrimăria lui Pandele și-a făcut televiziune! Propagandist-șef: Alexandru Căutiș, produs "Academia Cațavencu"

Primăria lui Pandele și-a făcut televiziune! Propagandist-șef: Alexandru Căutiș, produs „Academia Cațavencu”

-

Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele (soțul Gabrielei Firea), are de astăzi licență pentru o televiziune de Ilfov și București. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, cu opt voturi pentru și două împotrivă, acordarea unei licențe TV regionale pentru postul de televiziune finanțat de Consiliul Local Voluntari, anunță Paginademedia.ro.

Televiziunea se va numi Metropola TV, iar programele sale se vor axa pe „știrile și evenimentele bune care se întâmplă în București și Ilfov”, după cum a spus în fața forului audiovizual Alexandru Căutiș, unul dintre coordonatorii proiectului.

„Nu însemnă că dacă e finanțată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar știri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari”, a mai spus printre altele Căutiș în fața CNA.

Afirmațiile lui Căutiș sunt de un penibil absolut. Acesta și-a asumat rolul de propagandist oficial al „clanului Firea-Pandele” în momentul în care a acceptat să conducă Publivol Creativ, o companie a Consiliului Local Voluntari, înființată special pentru a finanța și administra Metropola TV. Aceeași companie se va ocupa și de panotajul din Voluntari.

- Advertisement -

De altfel, Căutiș s-a dat de gol în pledoaria sa de la CNA, afirmând că programele noii televiziuni se vor axa pe „știrile și evenimentele bune care se întâmplă în București și Ilfov”. Altfel spus, îi va lăuda pe Firea și Pandele, nu le va critica incompetența sau hoția.

Căutiș a detaliat, în fața CNA, fișa postului său de propagandist-șef al televiziunii de casă a „clanului Firea-Pandele”, finanțată din bani publici: „Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media națională. Televiziunile au creat o apetență pentru subiecte negative, cum ar fi crimele sau tragediile. Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive și despre oamenii care fac lucruri lăudabile. Vrem să scoatem în evidență lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacție. Știrile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating. Ne dorim să avem știri din alt spectru, să facem știri din lucrurile bune care se întâmplă în București și Ilfov”.

Formatul descris de Căutiș nu este presă, ci anti-presă.

- Advertisement -

Licența regională pentru Metropola TV a fost acordată cu opt voturi pentru (Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Nicolae Bălașa, Ramona Sorescu, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya) și două împotrivă (Dorina Rusu și Cristina Pocora, reprezentante ale PNL).

Ideea unei televiziuni care să fie deținută de primăria lui Florentin Pandele a apărut în luna noiembrie a anului trecut. Tot atunci, Alexandru Căutiș a fost desemnat coordonator al proiectului.

Alexandru Căutiș a scris o vreme la „Academia Cațavencu”, revista „de satiră” condusă de tandemul Mircea Dinescu – Doru Bușcu (vestiți propagandiști PSD, finanțați masiv de partidul Ciumei Roșii), apoi a trecut la „Kamikaze”. O vreme a fost invitat permanent la Realitatea TV, unde a avut unele abordări ciudate, de-a dreptul scandaloase.

S-a compromis total în toamna anului 2016, când a vrut să candideze pentru un post de deputat din partea PSD, partid condus pe atunci de mega-coruptul Liviu Dragnea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. O jartea psdista, care-a actionat camuflat dandu-se jurnalist onest si combatant, chiar ma uitam la editia Jocuri de putere, cand a fost dat afara din platou. Era la una din emisiunile de dupa 10 august, iar el incerca sa apere jandarmeria, asa, cu nerusinare. Ce sarma de om, in c… clanului firea-pandele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -