Furia anti-Cîțu a PSD l-a lovit și pe noul ministru desemnat al Finanțelor, Lucian Heiuș: aviz negativ!

1
1611
Lucian Heiuș lângă Orlando Teodorovici

Marți dimineață au început audierile miniștrilor desemnați din Guvernul Cîțu. Cu excepția lui Lucian Heiuș de la Finanțe, pentru toți ceilalți e a treia audiere în ultimele patru luni. Ei au mai fost audiați și la învestirea Guvernului Orban 1 (noiembrie 2019), și la tentativa de învestire a Guvernului Orban 2 (februarie 2020).

La începtul audierii de la Comisiile reunite de buget-finanțe (Senat + Camera Deputaților), Eugen Orlando Teodorovici (PSD) lipsea din sală. A ajuns mai târziu și a făcut o constatare: „Diferența între Heiuș și cel de tristă amintire (Florin Cîțu – n.red.) este foarte mare”.

Deputatul Varujan Vosganian (ALDE) a spus că-l va vota pe Lucian Heiuș, pentru că „nu găsește nimic negativ” în activitatea acestuia.

În prezentarea sa, Heiuș a precizat că, dacă va ajunge ministru, îi va solicita înființarea unui comitet interministerial pentru a afla influențele coronavirusului în economia României. El a mai explicat că-și dorește diminuarea fraudelor, reorganizarea ANAF și informatizarea sistemului informatic al ANAF.

Votul Comisiilor reunite nu i-a fost însă favorabil lui Lucian Heiuș. Acesta a fost avizat negativ, cu 15 voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” și 19 abțineri. El ar fi avut nevoie de 19 voturi favorabile „pentru” a fi avizat pozitiv.

Lucian Heiuș a fost victima răzbunării PSD împotriva actualului ministru al Finanțelor, premierul desemnat Florin Cîțu.

Votul în comisiile de specialitate este consultativ. Votul decisiv este cel de învestitură a întregului Cabinet, în plenul reunit al Parlamentului.

VIDEO: Audierea lui Lucian Heiuș

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bântuit de șpăgi, „Genunche” zice că are „o imagine cât Casa Poporului”! Senatorul PSD îl dă în judecată pe fiul Sorinei Pintea

1 COMENTARIU

  1. Ati observat ce vocali si ce ura viscerala au astia cu studii la distanta si doctorate la cutia postala cand apare unul cu studii in SUA,Franta sau cu 2-3 facultati facute pe bune?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here