marți, mai 21, 2024
AcasăNewsPrimăria Capitalei a cheltuit 2.000.000 de lei pe reclame electorale numai în...

Primăria Capitalei a cheltuit 2.000.000 de lei pe reclame electorale numai în ultimele săptămâni de campanie. Vlad Voiculescu: “Vom încerca să-i recuperăm”

-

Primăria București a cheltuit 2.000.000 de lei pe reclame electorale ale Gabrielei Firea numai în ultimele două săptămâni de campanie, a dezvăluit miercuri Vlad Voiculescu, noul viceprimar al Capitalei. Politicianul USR-PLUS a făcut afirmația la postul de radio Europa FM.

Noul viceprimar, care se va ocupa de domeniile educației și sănătății, spune că Primăria București a ajuns cel mai mare angajator din țară în mandatul Gabrielei Firea, numărul celor aciuați în diversele instituții fiind acum imposibil de precizat.

„Reclamele în sine au fost declarate de Biroul Electoral Municipal ca fiind ilegale, dar au continuat să fie difuzate“

„Doar prin bugetul pentru spitale s-au alocat 3,5 milioane de lei, dacă nu greșesc, în reclamele la aparate dentare. Cu ce-l ajută pe un părinte sau un copil de la țară să vadă la TV ca în București se dau bani pentru aparate dentare? La ce ajută pe cineva din Suceava sau Oradea să afle că, în București, Primăria a consolidat 15 clădiri?“, s-a întrebat retoric Vlad Voiculescu.

Chestionat dacă noua conducere a Primăriei București va recupera acești bani cheltuiți nejustificat de vechea administrație, politicianul a răspuns: „Vă pot promite doar că vom încerca. În ultimele săptămâni, doar clipurile difuzate de televiziuni și alte posturi de radio au costat două milioane de lei. Reclamele în sine au fost declarate de Biroul Electoral Municipal ca fiind ilegale, dar au continuat să fie difuzate. Primarul nu poate cheltui bani fără Consiliul General. Cheltuielile sunt aprobate în consiliu. Nu ar fi putut fi făcute fără complicitatea unor oameni din Primărie, pe care îi asigur că vor răspunde pentru semnăturile pe care le-au dat“.

- Advertisement -

“Sunt o mulțime de căpușe care vor rămâne fără bani de salarii

Numărul angajaților care atârnă la banul public sub umbrela Primăriei București este uriaș și imposibil de spus exact, sub Gabriela Firea instituția devenind cel mai mare angajator din România. Salariile din banii publici plătite de primărie sunt de peste 600 de milioane de lei. Vlad Voiculescu spune că se va face o evaluare clară, iar instituțiile-căpușă inventate de Firea vor fi lăsate fără bani. Numărul de angajați “este foarte înșelător. Primăria Capitalei este cel mai mare angajator din țară, dacă vreți. Vorbim despre multe instituții care n-au legătură una cu cealaltă și care sunt extrem de diverse. Sunt o mulțime de căpușe, acele companii municipale, pe care va trebui să le audităm, care vor rămâne fără bani de salarii“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -