„Suntem pregătiți. Vom rezista până la ultimul om”. Președintele Ucrainei a decretat mobilizarea rezerviștilor în fața masării trupelor rusești la granițe

1
2770

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat joi că țara sa “va rezista până la ultimul om” în fața invaziei Rusiei – un scenariu pe care întreaga lume îl consideră din ce în ce mai posibil. Șeful statului ucrainean a decretat deja mobilizarea rezerviștilor, în condițiile în care Putin a masat în Crimeea și la granițele de est ale Ucrainei 100-150.000 de soldați și cantități enorme de tehnică de luptă.

Rusia „caută un motiv” pentru a invada Ucraina, estimează experți ucraineni. În acest timp, Josep Borrell, șeful diplomației UE, spune că din partea Rusiei are loc „cea mai masivă desfășurare la care am asistat vreodată“.

Televiziunea de stat rusă își pregătește deja telespectatorii de război difuzând imagini trucate sau vechi de 5-6 ani pe care le prezintă ca fiind de acum, din Kiev sau Lvov, cu tehnică de luptă NATO descărcată în Ucraina.

Președintele de la Kiev a avertizat: “Vrea Ucraina război? Nu! Este gata pentru asta? Da! Principiul nostru este simplu. Ucraina nu începe niciodată un război, dar Ucraina rezistă până la ultimul om”.

Antony Blinken, secretar de stat al SUA, declarase acum câteva zile: “Vedem acum cea mai mare concentrare de forțe rusești la frontierele Ucrainei începând din 2014”. Atunci a avut loc invazia Crimeei și a Estului Ucrainei, unde „omuleții verzi” ai rușilor, soldați care-și dăduseră jos însemnele de pe uniforme, au început războiul cu trupele ucrainene alături de milițiile separatiste din Donbass.

Joe Biden, președintele SUA, i-a atras deja atenția lui Putin, într-o convorbire, că e vorba de “angajamentul neclintit al SUA față de suveranitatea Ucrainei și integritatea ei teritorială”.

Experții în politică externă și observatorii situației din Rusia spun că regimul dictatorului Putin, strâns cu ușa în interior de criza Navalnâi, problemele economice și sociale care se acumulează, caută o supapă de defulare. Un război e privit de Kremlin ca o modalitate de a strânge națiunea în jurul președintelui și de a face oamenii să treacă peste dificultățile și nemulțumirile de zi cu zi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

1 COMENTARIU

  1. Credem (SINCER!) că DE ACEASTĂ DATĂ (!), RUSKOILOR-IMPERIALIȘTI ai SATRAPULUI-FASCIST Vladimir Putin… NU LE VA FI (LA FEL de) UȘOR să FURE (!!!!) NOI HĂLCI din statul INDEPENDENT Ucraina!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here