Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

7
1606
Dragoș Tudorache (USR-PLUS) - Dan Barna (USR-PLUS), Florin Cîțu (PNL) - Ludovic Orban (PNL) - Kelemen Hunor (UDMR)

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au semnat marți seară noul acord al coaliției de guvernare, în urma crizei politice izbucnite după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu (USR-PLUS), de către premierul Florin Cîțu (PNL).

În cele din urmă, reprezentanții USR-PLUS la negocieri, Dan Barna și Dragoș Tudorache, au acceptat ca partidul lor să continue guvernarea avându-l pe Florin Cîțu ca prim-ministru. Ei au renunțat la pretenția ca PNL să desemneze alt premier.

De asemenea, USR-PLUS nu a reușit să-și impună nici condiția ca premierul Cîțu să poată revoca un ministru doar cu acordul conducerii partidului din care face parte respectivul ministru.

În schimb, PNL a acceptat solicitarea USR-PLUS ca premierul să nu mai facă nicio revocare fără a discuta în prealabil cu ministrul vizat și cu conducerea partidului din care acesta face parte. Este o condiție rezonabilă, care va putea ajuta la evitarea unor situații explozive precum cea de după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”

Ludovic Orban, președinte PNL: „După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție. Aceasta aduce proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii. Suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”.

Dan Barna, copreședinte USR-PLUS: „Coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată”.

Dragoș Tudorache, europarlamentar USR-PLUS: „Mâine vom face o nouă propunere pentru ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla dimineață”.

Kelemen Hunor, președinte UDMR: „Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante, ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”.

Florin Cîțu, prim-ministru (PNL): „De mâine vom avea un ministru al Sănătății, care va avea susținerea mea și a Cabinetului pe care-l conduc”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PNL și USR-PLUS, opriți hârjoana și puneți urgent ministru la Sănătate! Record Covid: 237 de morți în 24 de ore

* Documentul-pricină de la Sănătate. Cîțu: „Arată ca un fals în acte”. Patru ciudățenii care trebuie lămurite de anchetă

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Slujba de Înviere se va oficia în aer liber. Cine nu merge la biserică e consemnat în casă în noaptea de Paște

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

7 COMENTARII

 1. Condiția pusă de către U.S.R.-P.L.U.S. (și acceptată în Coaliție!) este chiar… MAI MULT DECÂT (MODERATĂ-,-NORMALĂ-și-)REZONABILĂ (!): trebuie doar ca și P.N.L.-iștii s-o… RESPECTE, ATÂT!

  Dacă P.N.L…. NU va mai repeta ȘOCUL „episodului-Voiculescu” (!), coaliția parlamentar-guvernamentală de centru-dreapta (mai) poate funcționa…, chiar până… în apropierea primelor alegeri din 2024!

  • Apropo…, „RĂZBOIUL” acesta(-politic)… NU ȘTIM dacă a luat, CU-ADEVĂRAT…, SFÂRȘIT!!!

   Noi SPERĂM (SINCER!!!!!!) că AȘA AR FI…, dar… acordul/înțelegerea/protocolul de astăzi pare a fi unnn… ARMISTIȚIU (!), mai degrabă, NU chiar ooo… PACE (AUTENTICĂ-și-DEFINITIVĂ)!

   • Oricum: FELICITĂRI tuturor celor trei partide din Coaliție, pentru CONTINUAREA GUVERNĂRII-IMPREUNĂ!
    (Mai ales U.S.R.-P.L.U.S. care a… AVUT TĂRIA să treacă peste… INCORECTA/NEDREAPTA – ! – LOVITURĂ primită, riscând chiar… să-și dezamăgească CEA MAI MARE PARTE dintre membri, susținători/simpatizanți, votanți!)

    Și-acum: LA-TREABĂ, domnilor și doamnelor, că așteaptă să fie înfăptuită… REFORMA promisă în campania-electorală (aiaaa… ADEVĂRATĂ – !!!!!!!! –, NU cea doar… ANUNȚATĂ și MIMATĂ, daaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!), România trebuie adusă (URGENT!) pe calea DEZVOLTĂRII-DURABILE și MODERNIZĂRII-CONTINUE, așadar… NU MAI E TIMP DE PIERDUT cu „politicianisme”-IEFTINE șiii… ORGOLII-„constituționale” (Sic!)!!!!!!!!!!!!!!!!

    • NUMAI-ÎMPREUNĂ (!!!!!) pot REUȘI ceea ce… ne-au promis la alegeri, P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S. (baaa… chiar U.D.M.R.!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!!!!

     (ABSOLUT-)NICIO variantă/alternativă care să aducă, direct-sau-indirect…, MIZERIILE de P.S.D. și/sau A.U.R. „la-putere” NU POATE FI O… OPȚIUNE, pentru… NICIUNUL (!!!!!!) dintre principalele partide ale coaliției-politice actuale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.