Televiziunea rusă de stat arată “militarismul NATO în Ucraina” cu avioane din Alaska și tancuri filmate în 2015, în Bulgaria, pretinzând că sunt acum la Kiev

1
1379

Poporul rus este mitraliat, pur și simplu, cu fake-uri de către presa Kremlinului, oamenii fiind convinși de agresiunea NATO în Ucraina cu filmulețe trucate. Operațiunea de manipulare a propriei națiuni vine pe fondul escaladării crizei din Ucraina, unde separatiștii dirijați de Moscova provoacă violențe, iar armata lui Putin se mobilizează masiv la graniță, inclusiv cu rachete balistice.

Despre masarea a 80.000 de militari în Crimeea și la granița de Est a Ucrainei, împreună cu cantități masive de tehnică militară, presa Kremlinului nu spune nimic. În schimb, la Rossiya 1, televiziunea de stat rusă, NATO este acuzat că trimite armament și trupe în Ucraina.

Pentru a ilustra convingător această narațiune, moderatoul Dmitri Kiseliov a difuzat la cel mai popular show TV, Vesti Nedeli (“Știrile Săptămânii”), filmulețe trucate sau vechi de câțiva ani, pe care le-a prezentat ca fiind de acum, arată BBC.com.

Discursul oficial al propagandei lui Putin este că NATO trimite masiv armament în Ucraina.

La una din emisiuni, Rossiya 1 a difuzat o poză cu un avion de transport militar C-17 despre care a spus că tocmai ateriza în Ucraina. În realitate, captura era dintr-un film luat de pe site-ul Departamentului american al Apărării și care arăta avionul aterizând pe aeroportul Bazei Elmendorf-Richardson, din Alaska! Rușii au avut grijă să facă printscreen-ul difuzat pe postul național de televiziune în așa fel încât să nu se observe munții din jurul pistei unde ateriza avionul, pentru că atunci s-ar fi putut naște întrebarea ce creste muntoase înzăpezite sunt la Kiev.

AICI, filmul original din care s-a extras poza folosită la Rossiya 1.

Într-o altă emisiune, același Kiseliov a difuzat un filmuleț în care era descărcat un tanc american dintr-un avion. În timp ce imaginile rulau pe ecran, prezentatorul rus le spunea telespectatorilor că evenimentul avusese loc în urmă cu doar câteva zile, la Kiev sau Lvov.

În realitate, filmulețul era din 2015, iar acțiunea avusese loc în orașul bulgar Burgas, de pe malul Mării Negre, unde se desfășuraseră niște exerciții militare NATO la vremea respectivă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* După derapajul cu „zombie politic”, Drulă revine la treburi serioase: demolează imperiul mafiot al lui Rădoi! 63 de chioșcuri ilegale în 10 stații, lichidate vineri seară

* VIDEO. Orban: Înainte de a-l ataca pe premierul Cîțu, orice ministru „trebuie să-și scrie demisia”. Principalul vizat: Cătălin Drulă, cel cu „zombie politic”

* VIDEO. Dialogul CTP – Vlad Voiculescu. „Ați inundat casa ca să nu ia foc” / „Datele nu sunt certe”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Soția unui director corupt din Primăria Capitalei („omul lui Oprescu”): „Ai sărit ca boul din Louis Vuitton!”. Infracțiuni de 33 de ani, condamnare de 6 ani

1 COMENTARIU

  1. Poporul rus… CÂT TIMP O SĂ MAI RABDE, oareeeeeeeeeeeeee…, să mai/toooooot fie PROSTIT-pe/în-FAȚĂ???????!!!

    De ce-l urmează pe bietul Aleksei Navalnîi… așa de puțini oameni, totuși???????!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here