Cazul Arșinel – dovada că dacă te vaccinezi, faci cel mult o formă ușoară de Covid, spune dr. Adrian Marinescu

0
760

Cazul actorului Alexandru Arșinel, infectat cu Covid, alături de soție, la două luni după vaccinarea cu Pfizer, este o confirmare a faptului că, și dacă te îmbolnăvești, faci o formă ușoară după imunizare, spune medicul Adrian Marinescu, de la “Matei Balș”.

Doctorul infecționist a avut grijă de pacienții din familia Arșinel, actorul mulțumindu-i pentru felul în care a fost tratat. Marinescu a declarat la Digi 24 că vaccinarea i-a salvat viața, cel mai probabil, lui Arșinel, ajutându-l să nu facă o formă severă de Covid extrem de periculoasă ținând cont de vârsta și afecțiunile pacientului.

Situația lui Arșinel nu arată ineficiența vaccinului, ci, dimpotrivă, faptul că serul reprezintă cheia spre ieșirea dintr-o situație care poate fi deosebit de periculoasă, spune Adrian Marinescu: „Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații.  Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice,  care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol. Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate“.

Alexandru Arșinel, care are 81 de ani, are diverse alte afecțiuni cronice, iar acum câțiva ani a suferit un transplant de rinichi, n-a avut nevoie de oxigen, spune medicul care l-a tratat de Covid.

Infecționistul explică faptul că nu există, deocamdată, vaccin cu eficiență 100%, care să garanteze că nimeni nu se mai îmbolnăvește niciodată: „Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie. (…) Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are și efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puține. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer și Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început și mulți voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

* Studiu științific: Ivermectina nu are niciun efect în cazurile medii și severe de Covid

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* S-a ales praful de politicianul Tăriceanu: și-a pierdut și partidul! ALDE și-a ales un nou președinte

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here