Premierul Orban clarifică: se închid doar halele agro-alimentare, nu și piețele în aer liber

0
2627
Piețele în aer liber vor rămâne deschise, a precizat premierul, care menționează însă că se vor face controale mai atente pentru ca să se respecte regulile. FOTO: revoblog.ro

Guvernul a decis joi doar închiderea halelor agro-alimentare, nu și piețele în aer liber, așa cum eronat s-a propagat informația în primă fază, stârnind valuri de furie printre consumatori și producători. Lămurirea a venit seara de la premierul Orban, care a explicat că produsele vor putea fi comercializate în continuare în spațiile deschise, dar sub un control mult mai strict privind respectarea regulilor de igienă și de protejare împotriva virusului.

Ludovic Orban a menționat, la Digi 24, că “piețele în aer liber vor rămâne deschise”. Analiza medicilor epidemiologi consultați de Guvern înainte de luarea măsurilor arată că spațiile închise din hale sunt mult mai predispuse la răspândirea virusului. În schimb, se vor lua măsuri pentru ca toată lumea să respecte regulile: “Dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, că în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor“.

Dacă situația epidemiologică se va ameliora, e posibil ca halele agro-alimentare închise luni să fie redeschise, probabil, înaintea Crăciunului, a menționat Orban, care spune că medicii epidemiologi au recomandat menținerea măsurilor restrictive timp de minimum două seturi a câte 14 zile: „Măsurile vor fi 30 de zile aplicate. Urmărim eficacitatea lor, în măsura în care reuşesc să oprească numărul de infectări şi sper să nu mai fie necesare alte măsuri. Dar asta va depinde în mare măsură și de măsura în care oamenii înţeleg şi se conformează. Acum pot să vă spun şi lucruri bune, se vede pe stradă cu ochiul liber, mă uit în tramvaie, la metrou, în spaţii deschise, oamenii respectă măsurile, cam 97%, deci există un respect faţă de măsuri şi cred că asta este până la urmă soluţia, oamenii să se protejeze“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Încă un deputat PSD condamnat pentru corupție! 6 ani de închisoare pentru o șpagă de 400.000 de euro, trafic de influență și spălare de bani

Apelul unui polițist către bugetarii care cer “spor de Covid”: “Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de taxi, ospătarii, casierii și bătrânii care vând în piață? Vă spun eu, cu absolut nimic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.