Premierul Cîțu, anunț major: „De azi, România are capacitate de vaccinare de 115.000 de persoane pe zi. Vaccinați-vă! E singura cale să scăpăm de pandemie”

0
409

Capacitatea de vaccinare a României a atins marți, 13 aprilie, cifra de 115.000 persoane pe zi, a anunțat premierul Florin Cîțu pe contul său de Facebook. Acest lucru ar face posibilă, măcar la nivel teoretic, atingerea țintei de 10 milioane de adulți vaccinați până la mijlocul lunii iulie.

144 de noi cabinete de vaccinare cu Pfizer au fost deschise marți, mărind substanțial capacitatea sistemului. În afara persoanelor deja programate, pe listele de așteptare din toată țara sunt, în acest moment, 440.000 de oameni. Cei mai mulți așteaptă la Pfizer (415.000), restul fiind la Moderna (20.500) și AstraZeneca (5.500).

În total, cu cele deschise marți, în România s-a ajuns la 800 de centre de vaccinare.

În acest moment, a devenit o certitudine faptul că succesul campaniei de vaccinare duce la finalul pandemiei. Dovada o reprezintă situația din cele două țări care au ajuns deja aproape de imunizarea întregii populații adulte: Israel și Marea Britanie. Ambele state au reușit să vaccineze cu cel puțin o doză peste 70% din populația adultă. Numărul cazurilor de Covid s-a prăbușit, cel al deceselor – la fel, pentru că persoanele vaccinate care, totuși, se mai infectează fac, în proporție de aproape 99%, forme ușoare sau asimptomatice.

Ca o consecință a ameliorării situației medicale, Israelul și Marea Britanie au redeschis activitățile și au ridicat, succesiv, restricțiile. S-au redeschis restaurantele și toate celelalte activități, Israelul se pregătește să renunțe și la obligativitatea de a purta mască, iar Marea Britanie readuce suporterii pe stadioane.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discuțiile despre transformarea „Foișor”-ului în spital Covid durau de 3 săptămâni, dar managerul Stoica s-a opus cu înverșunare până în ultima secundă

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here