duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsDe ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început...

De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

-

Zvârcolirile disperate ale oligarhilor și ale PSD – concretizate în ultimele 3 luni prin atacuri furibunde, zi și noapte, la adresa lui Vad Voiculescu – au o miză concretă: 45 de miliarde de lei. Atât valorează bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), marele tort din care Mafia s-a înfruptat în ultimele decenii, lăsând sistemul sanitar în paragină și românii să moară cu zile.

Presiunea a atins paroxismul în ultima săptămână pentru că tocmai s-a lansat concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Este o schimbare majoră, notează Economedia, care arată că, în anul în care CNAS are cel mai mare buget din istorie, directorii Caselor de Asigurări nu vor mai fi numiți politic, ci prin concurs.

Venirea lui Vlad Voiculescu la Sănătate și declanșarea concursului pentru directorii Caselor Județene de Asigurări au provocat reacția viscerală a întregului sistem conectat la miliardele bugetului Sănătății

Majoritatea directorilor CJAS sunt acum, scrie sursa citată, interimari sau delegați în funcții, ceea ce înseamnă că au fost numiți de cineva, pe linie politică, și nu prin concurs.

Diferența este fundamentală: o persoană care-și câștigă postul prin concurs este mult mai puțin vulnerabilă la presiuni pentru că nu poate fi schimbată prea ușor din funcție. O persoană numită interimar sau cu delegație este la mâna celui care a numit-o, putând fi revocată la fel cum a fost pusă în funcție. Este motivul pentru care, în România, puterea politică a evitat până acum numirile prin concurs. Practica numirii cu delegație este întâlnită în toată administrația de stat: în Poliție, în Învățământ, în Sănătate, la Fisc etc.

- Advertisement -

Venirea lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății și programarea concursului pentru directorii Caselor Județene de Asigurări în luna aprilie a provocat reacția viscerală a întregului sistem conectat la miliardele bugetului din Sănătate.

Așa se explică și de ce tot PSD-ul, împreună cu televiziunile oligarhilor, au așteptat cu mare speranță ședința de luni a coaliției, considerată momentul decisiv pentru eliminarea lui Voiculescu și stoparea reformei de la Casa Națională de Asigurări.

Directorii CJAS-urilor vor decide decontările de sume de la buget către spitalele de stat și private, precum și condițiile de decontare. Miza este, așadar, colosală.

- Advertisement -

Bugetul CNAS a crescut uriaș în ultimul deceniu:
– 17,8 miliarde de lei în 2011,

– 24,9 miliarde de lei în 2016,

– 44,7 miliarde de lei în 2020,

– 44,8 miliarde de lei în 2021.

Semnalul de alarmă care a declanșat atacul Mafiei: numirea unui cercetător venit de la Imperial College London în fruntea CNAS

Așadar, cu echivalentul a 9 miliarde de euro de cheltuit în acest an, despre bugetul CNAS nu se mai poate spune, ca până acum, că ar fi subfinanțat grav.

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor la concursul de director CJAS este 20 aprilie. Pe 23 aprilie se afișează rezultatele selecției dosarelor de concurs. Contestațiile de se depun pe 26 aprilie.

Pe 6 mai e proba scrisă. Interviul (a treia și ultima probă) se dă în maximum 4 zile lucrătoare de la proba scrisă.

Cea de-a doua probă (cea scrisă) se va da în amfiteatrul Spitalului Universitar București, iar interviurile – la sediul CNAS.

Concursul pentru posturile de directori ai CJAS a fost inițiat de noul director al CNAS, Adrian Gheorghe (35 de ani), numit în ianuarie de Vlad Voiculescu. Noul șef al CNAS vine din Anglia, unde a fost cercetător în economia sănătății la Imperial College London și este privit ca un mare și iminent pericol de către baronii din Sănătate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discuțiile despre transformarea „Foișor”-ului în spital Covid durau de 3 săptămâni, dar managerul Stoica s-a opus cu înverșunare până în ultima secundă

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

- Advertisement -

19 COMENTARII

 1. Nu cred că cineva își închipuia că pe de banditii bolșevici PCR-PSD a început brusc să-i doară sufletul de „tărișoara” pe care au jefuit-o zeci de ani la sânge …

 2. posibil sa fie si asta motivul, dar din pacate prestatia lui in lupta cu pandemia a cam lasat de dorit. Nu comunica eficient, nu e in miezul problemei. Il compar doar cu nelu tataru, care a avur o prestatie ca ministru la ani lumina distanta de voiculescu.

 3. Vlad Voiculescu este… PRIMUL (!) ministru al Sănătății de după decembrie 1989 care încearcă… să REFORMEZE-cu-ADEVĂRAT (!!!) neperformantul și coruptul sistem medical românesc!

  MULT SUCCES, îi dorim!!!!!!!!

 4. Cum este cu concursul pentru postul CNAS daca l-ati si numit „Noul șef al CNAS vine din Anglia, unde a fost cercetător în economia sănătății la Imperial College London”. Se mai da concurs sau l-ati numit deja sef si acum vreti sa faceti o mascarada de concurs de ochii lumii ca sa spuneti ca sunteti impartiali si democrati?

 5. multa gargara inutila.. 😉 oameni buni reveniti-va.. 😉 romania e o tara care mai rezista doar prin spaga, combinatii si jmekerie.. leii adevarati invart rotitele.. banu ajunge la cine trebuie dintotdeauna.. si intotdeauna fraierii au fost dati deoparte.. 😉 fortza leii romaniei care stiu sa faca bani adevarati in mamaliga asta de tara.. 😉

 6. PSD nu mai e la guvernare de doi ani. Toate capusele PSD au fost deja indepartate de actuala putere – deriva aceasta concluzie chiar din articol – „numitii politic sunt revocati oricand”.
  Vrajeala asta cu PSD nu mai tine decat la origanisme unicelulare.

 7. Din pacate ce nu se stie ca cei ce ar fi concurat pt posturile de case de sanatate judetene ar fi trebuit sa cotizeze niste contributii private ce urmau sa ajunga la”domnul arbitru”iar numirea lor urma sa fie una pt multi ani dincolo de politic si cotizatia la fel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -