Israel devine prima țară din lume care renunță la mască! Epidemia, ca și încheiată după vaccinarea populației. Se redeschid complet toate activitățile

2
3430

Israelul devine prima țară din lume care, începând de săptămâna viitoare, renunță la obligativitatea de a se purta masca în spații deschise! Epidemia de coronavirus este, astfel, virtual încheiată în Israel, țara care a ajuns prima la imunitatea de grup prin vaccinarea unui procent covârșitor din populație.

Anunțul privind renunțarea la mască a fost făcut de profesorul Nachman Ash, coordonatorul departamentului de experți care au luat deciziile sanitare în Israel de-a lungul crizei.

Supranumit de presa israeliană “Țarul virusului”, Nachman Ash a avut autoritate deplină și deciziile sale au fost executate fără imixtiuni politice și proteste în stradă. Israelul a fost prima țară din lume care a introdus al doilea lockdown total astă-toamnă și tot prima țară care a început vaccinarea masivă a populației, într-un ritm alert, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Profesorul Nachman Ash, „Țarul virusului” din Israel: „Apreciez că renunțarea la mască se va întâmpla săptămâna viitoare”

Drept consecință, a fost și prima țară care a ieșit din pandemie. Cazurile de infectare au scăzut brusc și masiv, iar mortalitatea produsă de Covid aproape că a ajuns la zero.

Odată cu înfrângerea virusului, țara s-a redeschis treptat. Acum, Times of Israel anunță, citându-l pe Nachman Ash, că de săptămâna viitoare se renunță și la mască – una din ultimele restricții care încă mai erau aplicate în Israel. Expertul a menționat, pentru un site de știri: “Apreciez că acest lucru (renunțarea la mască – n. red.) se va întâmpla săptămâna viitoare. Sau ordonanța va trece săptămâna viitoare și se va întâmpla imediat după, dar, oricum, în viitorul apropiat“.

Numărul deceselor din cauza Covid s-a prăbușit în Israel după ce s-a trecut de vaccinarea a 50% din populație. Acum sunt zile când, în această țară, nu mai moare nimeni de Covid

Până acum, 5,3 milioane de cetățeni din Israel, echivalentul a aproape 85% din populația adultă (peste 18 ani) sau 60% din totalul populației țării (9 milioane de locuitori), au fost deja vaccinați cu cel puțin o doză din produsul Pfizer. Dintre aceștia, 4,9 milioane de oameni (echivalentul a aproximativ 55% din totalul populației țării) au primit ambele doze.

În urma campaniei susținute de vaccinare, Israelul a coborât de la 10.000 de infectări pe zi în ianuarie la 250-290 de infectări pe zi la începutul lunii aprilie. Și mai importante sunt cifrele privind cazurile grave. Conform experților, numărul spitalizărilor s-a redus cu aproape 98%. De la 75-100 de decese pe zi la începutul lunii februarie, Israelul a ajuns acum la 5-13 decese la 24 de ore, dar au fost zile în care n-a mai murit nimeni de Covid în această țară: 27 martie, 30 martie, 2 aprilie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* Bendeac: „Am încredere în medici și în cei care iau Nobelul, nu în cei care scriu «miau» ca pisica”. Actorul s-a vaccinat cu AstraZeneca

* Avertismentul medicului Gabriel Diaconu: Fără vaccinare masivă, vor muri peste 500.000 de români din cauza Covid-19

2 COMENTARII

  1. […] În urma campaniei susținute de vaccinare, Israelul a coborât de la 10.000 de infectări pe zi în ianuarie la 250-290 de infectări pe zi la începutul lunii aprilie. Și mai importante sunt cifrele privind cazurile grave. Conform experților, numărul spitalizărilor s-a redus cu aproape 98%. De la 75-100 de decese pe zi la începutul lunii februarie, Israelul a ajuns acum la 5-13 decese la 24 de ore, dar au fost zile în care n-a mai murit nimeni de Covid în această țară: 27 martie, 30 martie, 2 aprilie. (sursa) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here