Discuțiile despre transformarea „Foișor”-ului în spital Covid durau de 3 săptămâni, dar managerul Stoica s-a opus cu înverșunare până în ultima secundă

3
1866
Cristian Ioan Stoica, managerul Spitalului Foisor, este un apropiat al fostei primărițe Gabriela Firea, şi al fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, FOTO: Inquam Photos / George Calin

Transformarea Spitalului de Ortopedie Foișor în spital Covid a fost o măsură discutată timp de 3 săptămâni și nu luată pe nepusă masă, așa cum a reieșit din scandalul declanșat acum câteva zile, dezvăluie o investigație G4Media. Întreaga scenă, cu pacienți scoși în stradă din spital aproape de miezul nopții, cu televiziunile de față și grupuri de scandalagii chemate la fața locului, s-a petrecut pentru că managerul Cristian Stoica a refuzat cu îndârjire, până în ultima secundă, să accepte și să aplice decizia ministerului.

Cristian Stoica a invocat lipsa medicilor și a echipamentelor necesare, au declarat sursele G4Media. Aceleași surse din sistem afirmă despre manager că este un medic chirurg foarte bun, dar care, aflat în funcție la Spitalul de Ortopedie încă din 1997, a ajuns să se comporte cu această unitate medicală ca și cu firma sa personală. Cristian Stoica e acuzat de colegi că face abuz de funcție și că, din acest motiv, “mulți chirurgi tineri, foarte performanți, au plecat”.

Managerul Cristian Stoica ignorase și anul trecut un ordin de ministru prin care se suspendau operațiile non-critice. Miza: șpăgi de 3-5.000 de lei/intervenție

Deși Cristian Stoica a invocat faptul că Spitalul Foișor nu e spital de urgență și nu poate implementa paturi de terapie intermediară, reorganizarea s-a putut face încă de sâmbătă dimineață, iar acum funcționează ca unitate Covid cu toate paturile ATI ocupate.

Managerul Cristian Stoica nu este acum la prima sfidare a unui ordin de ministru. În martie 2020, pe când pandemia abia izbucnise, ministrul Sănătății de atunci, Victor Costache, a emis un ordin prin care se cerea oprirea temoprară a operațiilor care nu erau critice.

Libertatea a scris atunci că managerul Spitalului Foișor n-a dat nicio atenție ordinului de ministru și și-a rezervat pentru sine o sală de operații. La vremea respectivă, medicii au acuzat că acest lucru se făcea pentru șpăgi grase Profesorul Cristian Stoica încasa 3-5.000 de lei de intervenție, pentru acest lucru operând și oameni care nu erau urgențe, au spus atunci medici și asistenți din Spitalul Foișor.

Cum s-a ajuns la evacuarea oamenilor noaptea, în pripă, deși discuțiile despre transformarea Spitalului Foișor în spital Covid erau vechi de 3 săptămâni

Vineri, la Spitalul Foișor s-a derulat o scenă instrumentată masiv de presa oligarhilor, de PSD și de unele grupuri din PNL pentru a cere din nou demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu – despre care există temerea că ar vrea să reformeze CNAS, marea miză a sistemului de sănătate din România.

În condițiile crizei de paturi ATI pentru Covid, ministrul a emis dimineață un ordin pentru transformarea Spitalului Foișor în unitate de îngrijire a pacienților infectați.

Managerul spitalului, care discuta deja de 3 săptămâni cu oficialii din minister despre această posibilitate, a refuzat să execute ordinul contrasemnat și de Raed Arafat, șeful DSU. Așa s-a ajuns ca oamenii să fie mutați intempestiv, noaptea, în stradă, deși spitalul are o curte interioară unde se putea face acest lucru. Raed Arafat a explicat: “Am făcut demersurile necesare din timp, am înștiințat din timp managerul, dar, când am început să facem mutarea, ne-am izbit iarăși de rezistența unora și așa am întârziat”.

La fața locului au fost chemate televiziunile și grupuri nelipsite de la mitingurile conspiraționiștilor. Spitalul Foișor are 21 de paturi la terapie intensivă și alte 200 de paturi care pot asigura oxigen – elemente-cheie în salvarea pacienților Covid.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

3 COMENTARII

    • Auzi,ciolosica,dar cine l-a pus pe Inaltimea Sa,PreaCompetentul vladut voiculescu sa asculte de dinozaurul bolsevic de la conducerea spitalului ? Ca in 2 aprilie a retras ordinul de evacuare,oare de ce? Probabil,ca un mare ganditor ce e ,dupa multe nopti de cugetare non stop la scrisorica trimisa de omul lui firea dupa ziua de 26 martie,caci atunci,ministrul-actor(e prea frumos sa poarte masca in public,i se umfla fata aia de androgin,ce mai..) a emis ordinul de evacuare!! Mai lasa pupatul in ..de politicieni,ca asta nu se pune ca sarut,vorba unui mare scriitor roman,Mircea Eliade!

  1. Eiii…, acum s-au lămurit toate JAVRELE și toți IMBECILII care i-au sărit de gât lui Vlad Voiculescu?!!!

    Spre boala ficaților lor, Vlad Voiculescu NU o să plece din Guvern decât odată cu… Guvernul-în-ÎNTREGIMEA-SA!

    Ia să-i vedem pe domnii de la P.N.L. care latră de parcă… ar fi în opoziție, chiar… vor acolo????!!!!!!
    (Căci pentru Alianța U.S.R.-P.L.U.S. trecerea în opoziție ar fi, din punct de vedere electoral, chiar… PERFECTĂ, daaaaaaaaaaaa?!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here