Preafericitul Daniel cere 220 de milioane de lei pentru Catedrala Neamului la rectificarea bugetară. De fapt, BOR spune că i-ar mai trebui încă 450 de milioane, după ce în ultimii 5 ani a primit deja alte 500!

3
2997

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a cerut 220 de milioane de lei de la Guvern pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, relevă Europalibera.org. La rectificare, premierul Cîțu a prevăzut 71,8 milioane de lei pentru toate cultele religioase din România!

BOR a trimis deja o solicitare Executivului, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, în care cere această suplimentare, deși în bugetul pe 2021 Guvernul alocase deja BOR, la începutul anului, suma totală de 760 de milioane de lei (152 de milioane de euro).

Suma de 220 de milioane de lei (44 de milioane de euro) ar veni în completarea altor 500 de milioane (peste 100 de milioane de euro) pe care autoritățile le-au alocat de-a lungul ultimilor 5 ani pentru Catedrala Neamului.

Conform sursei citate, nici cele 220 de milioane cerute la rectificare de BOR n-ar fi suficiente. Biserica spune că ar mai avea nevoie, de fapt, de încă 450 de milioane de lei (90 milioane de euro) ca să termine clădirea.

O sursă importantă de finanțare pentru BOR a dispărut în momentul în care Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, și Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, au anunțat că în 2021 nu vor avea bani să mai finanțeze și catedrala. Până în 2020, Gabriela Firea și Daniel Tudorache, primarii PSD ai Capitalei și Sectorului 1, pompaseră zeci de milioane de lei anual în construcția de lângă Parlament.

Secretariatul de Stat pentru Culte a cerut 401 milioane de lei la rectificare (80 de milioane de euro), în baza cererilor depuse de culte. Guvernul e dispus să aloce însă doar 71,8 milioane. Negocierile continuă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Hoții de lemne care l-au bătut pe pădurar la el acasă sunt recidiviști. Ei l-au atacat cu topoarele pe primarul din Butimanu, care-i prinsese la furat de porumb

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* VIDEO. În Afganistan, dezbaterile TV au loc sub amenințarea mitralierelor! Talibani înarmați îl încadrează pe moderator în studio

Crimă amoroasă la nivel înalt: ambsadorul Greciei în Brazilia a fost omorât de amantul soției sale braziliene, la comanda acesteia

3 COMENTARII

  • Pai dacă reacția Famigliei Tradiționale la reforma strângerii gunoaielor din Sectorul 1 a fost asa de violentă, cam cum ar fi reacția Famigliei Tradiționale la strângerea gunoaielor din BOR ?

 1. Da merită popa Dănuț banii ăștia!
  Câte două mii de euro pentru fiecare român mort în urma campaniei contra vaccinului făcute de înalții ierarhi,
  vrednic este!
  Mulți bani, trăiască, mulți bani, trăiască, La Mulți Baaaaaani!
  Pentru felul cum trage România înapoi în Evul Mediu, vrednic este!
  Mulți bani, trăiască, mulți bani, trăiască, La Mulți Baaaaaani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here