VIDEO. Talibanii au împușcat un cântăreț de muzică populară, la o lună după ce au mitraliat un comediant

1
966
Fawad Andarabi și lăuta lui au tăcut pentru totdeauna

La o lună după uciderea comediantului Nazar Mohammad (cunoscut drept Khasha Zwan) în Kandahar, talibanii au mai făcut o victimă în rândul artiștilor cu mare popularitate din Afganistan. Ei l-au împușcat pe Fawad Andarabi, cântăreț la ghichak (un fel de lăută cu arcuș), în satul Andarab, provincia Baghlan, din nord-estul țării.

Fawad Andarabi, cântăreț afgan de muzică populară, a fost împușcat de talibani într-o zonă izolată din munți, în condiții neclare, a anunțat duminică familia sa, potrivit The Guardian.

Și fostul ministru de Interne afgan, Masoud Andarabi, a vorbit despre moartea acestuia, iar talibanii spun că vor investiga incidentul.

Uciderea lui Fawad Andarabi a fost relatată de Associated Press. Conform agenției de presă americane, talibanii au mers mai întâi acasă la cântăreț, unde au făcut percheziții și chiar au băut ceai cu muzicianul, potrivit The Guardian.

Însă ceva s-a schimbat vineri, a spus fiul cântărețului, Jawad Andarabi. „Era complet nevinovat, un cântăreț care voia doar să distreze lumea”, a declarat acesta. „L-au împușcat în cap, la el la fermă”, a confirmat Jawad.

Fiul cântărețului a mai spus că vrea dreptate pentru tatăl său.

Un consiliu local al talibanilor a promis să-l pedepsească pe ucigaș. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că investighează incidentul, dar nu a dat alte detalii.

Fawad Andarabi cânta la ghichak, un fel de lăută cu arcuș, iar cântecele sale erau despre locul său de naștere și despre poporul afgan.

Fostul ministru afgan de Interne, Masoud Andarabi, a spus că muzicianul Fawad Andarabi, foarte cunoscut în țara sa, a fost „ucis cu brutalitate” de talibani. Cântărețul ar fi fost târât afară din casa sa și împușcat de talibani.

Andarabi a mai afirmat că uciderea cântărețului ar fi avut loc în Andarab, un sat din sudul provinciei Baghlan, situată într-o zonă muntoasă din nord-estul Afganistanului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ultimele clipe din viața comediantului afgan mitraliat și decapitat de talibani pentru că a făcut glume pe seama lor. A continuat să râdă de ei până în ultima clipă

* VIDEO. Ei sunt cei trei hoți de lemne care l-au bătut crunt pe pădurar în curtea lui!

* George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

* AUR aduce droguri în Parlament! Purtătorul de cuvânt al partidului, apropiat al lui George Simion din galeria dinamovistă, a fost prins cu cannabis de către ofițerii SPP. Legăturile liderului AUR cu lumea ultrașilor

* Senator USR-PLUS: „Să recuperăm partidul din mâinile unor găşti acaparatoare, conduse de Barna şi Cioloş!”

* Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Fenomenul falsei vaccinări ia amploare. Peste 370 de certificate sub bănuiala că au fost eliberate de medici fără vaccinarea oamenilor

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* Crimă amoroasă la nivel înalt: ambsadorul Greciei în Brazilia a fost omorât de amantul soției sale braziliene, la comanda acesteia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here