Crimă amoroasă la nivel înalt: ambsadorul Greciei în Brazilia a fost omorât de amantul soției sale braziliene, la comanda acesteia

0
3265
Françoise de Souza Oliveira alături de soțu-victimă, Kyriakos Amiridis. În dreapta: polițistul Sergio Gomes, amantul-ucigaș

O braziliancă a fost condamnată la 31 de ani de închisoare pentru că a plănuit și comandat uciderea soțului ei, fostul ambasador al Greciei în Brazilia, împreună cu amantul ei, de profesie polițist, relatează BBC. Ibovnicul brazilian, care a comis crima, va sta în pușcărie mai puțin: 22 de ani.

În 2016, rămășițele carbonizate ale lui Kyriakos Amiridis (59 de ani), ambasadorul Greciei în Brazilia, au fost găsite într-o mașină arsă, în Rio de Janeiro, la câteva zile după ce diplomatul dispăruse de acasă.

Anchetatorii au aflat apoi că soția ambasadorului, brazilianca Françoise de Souza Oliveira, avea o aventură cu un ofițer de poliție militară, Sergio Gomes – de asemenea brazilian.

În timpul anchetei, amantul polițist a recunoscut că el l-a ucis pe ambasador, la cererea iubitei lui. Pentru că a cooperat cu justiția, Sergio Gomes a fost condamnat la o pedeapsă de „numai” 22 de ani de închisoare, mai puțin decât avea să primească amanta sa, care a comandat asasinatul.

Un alt bărbat, Eduardo Moreira Tedeschi di Melo – o rudă a lui Sergio Gomes –, a fost achitat pentru crimă, dar a executat deja un an de închisoare pentru că a ajutat la ascunderea cadavrului.

La finalul procesului, un judecător a descris crima drept „bestială”.

Françoise de Souza Oliveira

Traseu diplomatic pentru doamna Françoise: Rio de Janeiro – Rotterdam – Atena – Tripoli – Brasilia

Kyriakos Amiridis, care în momentul morții avea 59 de ani, a fost consul general la Rio de Janeiro în perioada 2001-2004. La finalul mandatului, în 2004, el s-a căsătorit cu brazilianca Françoise de Souza Oliveira. Cei doi au devenit și părinţii unei fete.

Françoise și-a urmat soțul în noile misiuni diplomatice ale acestuia: consul general la Rotterdam – Olanda (2004-2008) și ambasador la Tripoli – Libia (2012-2016), cu o pauză de patru ani în care Amiridis a lucrat în Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, la Atena (2008-2012).

După misiunea din Libia, Kyriakos Amiridis a revenit în Brazilia ca ambasador, pe 25 mai 2016, în capitala Brasilia. Șapte luni mai târziu, pe 30 decembrie, avea să fie ucis, la Rio de Janeiro, unde fusese consul cu ani în urmă.

Kyriakos Amiridis și soția sa, Françoise de Souza Oliveira

Ca-n filme: Crăciun la socri, crimă în apartament, mașină incendiată sub pod, cadavru carbonizat

Înainte de moartea sa, Kyriakos Amiridis a plecat din Brasilia în orașul Nova Iguaçu, la nord de Rio de Janeiro, pentru a petrece Crăciunul împreună cu soția sa și cu părinții ei.

După Sărbători, soția lui Amiridis l-a declarat dispărut. Ea le-a spus polițiștilor că bărbatul a plecat de acasă, fără explicații, cu o mașină închiriată.

Mașina arsă a fost găsită a doua zi sub un pod, iar în ea se afla trupul carbonizat al ambasadorului.

Anchetatorii au găsit pete de sânge pe o canapea din apartamentul în care locuiseră ambasadorul și soția sa. Ei au demonstrat că bărbatul a fost ucis de fapt acolo, în apartament, după care a fost dus în mașină, care a fost apoi incendiată sub pod.

Cea care a pus la cale crima: însăși soția ambasadorului, Françoise de Souza Oliveira. Ucigașul: amantul acesteia, polițistul militar Sergio Gomes.

Cariera diplomatică a lui Kyriakos Amiridis

  • 1985-1988: lucrează în Ministerul grec pentru Macedonia și Tracia, la Salonic
  • 1988-1993: lucrează în Ambasada Greciei la Belgrad (Iugoslavia)
  • 1993-1997: lucrează la Reprezentanța Permanentă a Greciei la UE, la Bruxelles
  • 1997-2000: lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, la Atena
  • 2000-2004: consul general la Rio de Janeiro (Brazilia)
  • 2004-2008: consul general la Rotterdam (Olanda)
  • 2008-2012: lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, la Atena
  • 2012-2016: ambasador la Tripoli (Libia)
  • mai – decembrie 2016: ambasador la Brasilia (Brazilia).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ei sunt cei trei hoți de lemne care l-au bătut crunt pe pădurar în curtea lui!

* George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

* AUR aduce droguri în Parlament! Purtătorul de cuvânt al partidului, apropiat al lui George Simion din galeria dinamovistă, a fost prins cu cannabis de către ofițerii SPP. Legăturile liderului AUR cu lumea ultrașilor

* Senator USR-PLUS: „Să recuperăm partidul din mâinile unor găşti acaparatoare, conduse de Barna şi Cioloş!”

* Scrisorea lui Dacian Cioloş către USR-iști și PLUS-iști. „Dacă nu vom reuși să construim un partid puternic și mare, vom dispărea” / „Pentru mine, Nicuşor Dan rămâne o enigmă”

* Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Fenomenul falsei vaccinări ia amploare. Peste 370 de certificate sub bănuiala că au fost eliberate de medici fără vaccinarea oamenilor

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* Suceveanca Ermina, care refuză să plece din Afganistan, face propagandă pro-talibani, critică Occidentul și jignește presa internațională: „jurnalism înfometat”! Și părinții ei din România și-au pierdut încrederea în judecata ei

* Talibanii l-au pus sub arest la domiciliu pe fostul președinte afgan Hamid Karzai, cel care dă numele aeroportului din Kabul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here