Senatorul Bodog (PSD), trimis în judecată de DNA. Ca ministru, a falsificat semnături pentru ca o consilieră a sa să ia leafă de la stat fără a trece pe la serviciu

2
1916
Florian Dorel Bodog - Olivia Andreea Baciu

DNA a anunțat luni trimiterea în judecată a lui Florian Dorel Bodog (49 de ani), senator PSD și fost ministru al Sănătății în guvernele Grindeanu și Tudose (2017-2018). Bodog este acuzat că, din funcția de ministru, ar fi recurs la fals în acte publice pentru ca Olivia Andreea Marcu (fostă Baciu), angajată în funcţia de consilier personal, să-şi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi lucrat pentru banii primiți.

Timp de aproape doi ani (iulie 2019 – aprilie 2021), Florian Bodog s-a ascuns în spatele imunității parlamentare. El a fost senator de Bihor în legislatura 2016-2020 și a primit un nou mandat pe lista PSD anul trecut, deși era vizat de un dosar penal.

A fost nevoie de schimbarea majorității parlamentare, după alegerile din 6 decembrie 2020, pentru ca Senatul României să-i ridice imunitatea lui Bodog.

Din acel moment, procurorilor DNA le-au fost suficiente 4 luni pentru a finaliza dosarul și a-l trimite în judecată pe senatorul PSD.

Prejudiciul produs Ministerului Sănătății prin cele 12 salarii nemeritate încasate de protejata lui Bodog: 75.656 de lei (în medie, 6.305 lei pe lună).

Odiseea imunitar-penală a lui Florian Bodog

4 iulie 2019: DNA cere Senatului ridicarea imunității parlamentare a lui Florian Bodog

23 septembrie 2019: Senatul, dominat de majoritatea PSD-ALDE, respinge solicitarea DNA: 82 de voturi împotriva cererii de ridicare a imunității, 30 „pentru” și 4 abțineri.

8 aprilie 2021: după schimbarea majorității parlamentare (ca urmare a alegerilor din 6 decembrie 2020), DNA revine cu o nouă solicitare de ridicare a imunității lui Bodog, căruia PSD i-a oferit un nou mandat de senator, tot în Bihor.

19 aprilie 2021: urmare a unor trădări în coaliția de guvernare PNL – USR-PLUS – UDMR (rămase neidentificate), Comisia Juridică a Senatului respinge din nou solicitarea DNA.

21 aprilie 2021: plenul Senatului aprobă prin vot ridicarea imunității parlamentare a lui Bodog. Procurorii DNA pot, în sfârșit, să ancheteze infracțiunile fostului ministru PSD.

30 august 2021: DNA încheie ancheta, dosarul lui Bodog este trimis în judecată.

Comunicatul DNA

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 344/VIII/3 din data de 27 aprilie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

BODOG FLORIAN DOREL, senator în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale),

– fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),

– fals în înscrisuri sub semnătură privată (trei infracțiuni).

MARCU (fostă BACIU) OLIVIA ANDREEA, la data faptelor angajată în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (12 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În calitate de ministru al Sănătății, inculpatul Bodog Florian Dorel ar fi acționat în mod direct pentru ca Marcu Olivia Andreea, angajată în funcția de consilier personal, să-și încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, inculpatul Bodog Florian Dorel (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că angajata sa în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obținut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În același context, în perioada februarie – octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

Ministerul Sănătății a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere că, la data săvârșirii faptelor, inculpatul Bodog Florian Dorel avea calitatea de ministru în Guvernul României, iar faptele aveau legătură cu atribuțiile de serviciu ale acestuia.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Bilanț rușinos al Secției Speciale: 7 procurori au făcut doar 5 rechizitorii în 3 ani, dar au blocat 6.465 de dosare! „Moftul lui Dragnea” ne-a costat peste 4,5 milioane de euro și încurajarea corupției în justiție

VIDEO. Șoșoacă a mutat circul pe Transfăgărășan, la întâlnirea cu urșii. Nostalgică după Ceaușescu, i-a certat pe localnici că respectă legea: alungă animalele, în loc să le dea mâncare

George Simion și-a luat „escortă” pe litoral: cârciumarul care a chemat-o pe Oana Lovin să-l hărțuiască pe Dan Barna!

Gigi Becali, „dat în primire” de fostul său avocat: a făcut pe bolnavul ca să iasă din pușcărie. „Se făcea banditu’ că e cocoșat. Vrăjeală! Escrocule, pe tine nu te doare nici glezna!”

* Hoții de lemne care l-au bătut pe pădurar la el acasă sunt recidiviști. Ei l-au atacat cu topoarele pe primarul din Butimanu, care-i prinsese la furat de porumb

Baronul Oprișan s-a însurat cu fosta sa secretară, pe care a făcut-o directoare la CJ Vrancea. Familia tradițională PSD-istă: el 56 de ani, ea 37, împreună au trei copii din căsătorii anterioare

* VIDEO. În Afganistan, dezbaterile TV au loc sub amenințarea mitralierelor! Talibani înarmați îl încadrează pe moderator în studio

Crimă amoroasă la nivel înalt: ambsadorul Greciei în Brazilia a fost omorât de amantul soției sale braziliene, la comanda acesteia

2 COMENTARII

  1. O poveste foarte plina de invataminte.

    1. Marlanimea pesedista isi plateste copii si amantele din bani de la buget, evident fara sa presteze nici cea mai mica activitate.
    2. Daca se platesc salarii fara ca angajatul sa faca nimic, atunci cati oameni iau salariu doar pentru simpla prezenta? Cati oameni iau salariu complet doar pentru cateva ore de munca?
    3. Pentru ce mai sunt necesari ministri, directorii, managerii, consiliile de administratie, sefii, serviciile de resurse umane, auditul, inspectiile de tot felul daca aceste fapte se petrec la lumina zilei? Cat pierde natiunea Romana ca sa sustina aceasta patura parazitara?

  2. Si lectia nr 4.
    Asta este esenta feminismului in Romania? Tinem niste fete dragute cu buze senzuale si ochi alunecosi pe niste posturi pentru care nu au nici o pregatire sau inclinatie? Asta in loc sa faca fericit un barbat valoros in ceea ce face? Asta e familia traditionala? Un imbecil ca Bodoc intretine un harem de cadane din banii celor trudesc, in timp ce neamul romanesc refuza sa se mai reproduca. Este epitomul contra-selectiei. Este epitomul atacului comunist la fibra biologica a poporului roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.