Pică toată şandramaua gazării de la 10 august! MAI desecretizează şi convorbirile radio ale Jandarmeriei din timpul represiunii

3
4410
În 10 august 2018, jandarmii au gazat copii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a ordonat declasificarea înregistrărilor radio ale misiunilor Jandarmeriei din perioada 10 – 11 august 2018, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), transmis vineri seara.

Ion Marcel Vela

Astfel, ministrul de Interne, Marcel Vela, a ordonat conducerii Jandarmeriei să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp.

Săptămâna viitoare, convorbirile vor fi puse la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv DIICOT, care anchetează violențele de la protestul din 10 august 2018.

Comunicatul integral al Ministerului Afacerilor Interne

  • „Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize în vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi”
  • „Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp”
  • „Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august 2018 al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală”

Cartea ”10 august”, scrisă de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, apărută la Editura All, a fost lansată vineri, la Târgul Gaudeamus.

Detalii despre volumul „10 august”, AICI

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* AGERPRES: Cartianu şi Ciocăzanu au lansat cartea „10 august”

* Astăzi lansăm „10 august” – cartea pe care Dragnea, Dăncilă și Carmen Dan ar interzice-o sau măcar ar gaza-o!

În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

Scrisoarea trimisă de Dăncilă parlamentarilor europeni pentru a apăra sinistra Ordonanță 13

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here