miercuri, mai 29, 2024
AcasăCulturăAGERPRES: Cartianu şi Ciocăzanu au lansat cartea "10 august"

AGERPRES: Cartianu şi Ciocăzanu au lansat cartea „10 august”

-

Cartea ”10 august”, scrisă de Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, apărută la Editura All, a fost lansată vineri, la Târgul Gaudeamus.

Dan Barna, liderul USR, a vizitat standul unde a fost lansat volumul „10 august”

Grigore Cartianu a mărturisit că a scris această carte „ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta”.

„Eu cred că este nevoie de o carte despre fiecare eveniment important din evoluţia acestei ţări. De exemplu, mie îmi pare rău că nu a scris nimeni o carte despre Colectiv. Una e să arunci texte pe net sau pe fluxul de ştiri sau pe ziare, astea toate sunt trecătoare şi când vrei să le aduni la un loc, nu le mai ai. O carte sintetizează foarte bine, le aşază bine şi peste 50 sau 100 de ani. Cartea are avantajul că stă bine într-o bibliotecă publică sau în biblioteci private şi acolo rămâne document peste timp. O carte de genul acesta are rolul de a spulbera în timp toate rescrierile istoriei. În general, odată cu trecerea anilor, diverşi actori politici, în funcţie de interesul lor, rescriu istoria. Cartea aceasta am făcut-o ca un fel de obligaţie, pentru un public care are nevoie de asta”, a declarat Grigore Cartianu pentru AGERPRES.

- Advertisement -
De la stânga la dreapta: Andrei Caramitru (cu cartea în mână), protestatarul „Ceauşescu”, Costi Cristache, fiul său şi Sabin Orcan (director Newsweek)

Jurnalistul a spus că cititorii vor găsi în carte „multe mărturii, documente, rapoarte”, dar şi „o colecţie de ziceri aberante”.

La rândul lui, Laurenţiu Ciocăzanu a spus că ziua represiunii a fost şi ziua victoriei românilor paşnici împotriva violenţei ca armă politică. „Cartea despre represiunea din 10 august este o mărturie scrisă de mii de victime şi reprodusă de noi doi despre o tragedie care nu mai trebuie să se petreacă într-o ţară ca România. Nicăieri în lume forţele de ordine nu au atacat oameni paşnici, nu i-au gazat, lovit şi umilit. Peste tot în lume unde unii angajaţi ai aceloraşi forţe de ordine au produs astfel de abuzuri, agresând oameni nevinovaţi, au plătit egal în faţa legii, ca orice simplu cetăţean care nu poate lovi pe cineva fără să rămână nepedepsit. Dar 10 august a fost şi momentul unei mari victorii a românilor care au avut puterea să îndure gaze şi lovituri pentru a arăta puterii politice că violenţa te duce în final la pierzanie. 10 august 2018 este ziua victoriei libertăţii şi a spiritului pacifist asupra violenţei ca armă politică”, a declarat Laurenţiu Ciocăzanu.

Al doilea volum-document lansat de cei doi jurnalişti, după „Miracolul din noiembrie”

„10 august” este o carte care reface filmul zilei din 10 august 2018, aduce informaţii şi mărturii despre demonstraţia din acea zi, din Piaţa Victoriei, precum şi din noaptea ce a urmat.

Detalii despre volumul „10 august”, AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

Scrisoarea trimisă de Dăncilă parlamentarilor europeni pentru a apăra sinistra Ordonanță 13

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Cartea pumnal ”10 August” era necesară pentru distrugerea organizaţiei infracţionale teroriste PSD! Mii de mulţumiri celor doi autori Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzan pentru contribuţia adusă prin această carte la prăbuşirea unui sistem terorist practicat de organizaţia infracţională teroristă PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -