În timp ce românii erau gazați în Piața Victoriei, Dragnea chefuia la Scroviștea. Ți-a plăcut, Bușcule? S-au asortat icrele negre cu șampania franțuzească?

8
28060
Liviu Dragnea - Doru Bușcu

Una dintre dezvăluirile-cheie din dosarul „10 august 2018” este cea privindu-l pe liderul PSD de atunci, Liviu Dragnea – il capo di tutti capi. Acesta era creierul bolnav al represiunii, dar rețeaua sa de oameni fideli punea planul în aplicare.

Din informațiile obținute de HotNews de la o sursă de încredere, cu acces la dosar, rezultă că în seara zilei de 10 august 2018 – era o zi de vineri – Liviu Dragnea se afla la Palatul de la Scroviștea, aflat în administrarea RAAPPS (Protocolul de Stat), regie arondată Secretariatului General al Guvernului.

În perioada respectivă, Dragnea era stăpânul absolut al Palatului de la Scroviștea. Mergea des acolo, împreună cu colaboratorii săi cei mai apropiați și cu sfetnicii de taină. Printre aceștia, Doru Bușcu (directorul revistei așa-zis satirice „Cațavencii”), Mircea Dinescu (vechi agitator sovietic, ginerele tovarășei Ludmila Loghinovskaia, complicele lui Ion Iliescu la masacrul din decembrie 1989) și Bogdan Chirieac (așa-zis ziarist, morsă competentă, dar hârciog lacom).

În seara zilei de 10 august 2018, Liviu Dragnea se afla la o petrecere – una dintre multele sale petreceri de la Scroviștea.

Printre chiote, caviar și șampanie (că doar nu s-o fi ghiftuit cu merdenele), stăpânul suprem al PSD era cu ochii pe ecranul telefonului. Pe ecranele telefoanelor, că avea mai multe. Dragnea se afla în legătură permanentă cu sediul Ministerului de Interne – clădirea de pe Calea Victoriei, aflată vizavi de Palatul Regal, din care și Nicolae Ceaușescu dirijase represiunea din decembrie 1989.

De data asta, în fostul birou al lui Ceaușescu se afla Carmen Dan, de loc din Teleorman (ca și Daddy), ministrul de Interne și posesoarea unui trecut care se intersectase răvășitor cu cel al mafiotului-cu-mustață.

La mai puțin de doi kilometri distanță, în Palatul Victoria, se afla Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. Acesta fusese șoferul și bodyguardul lui Liviu Dragnea. Fidelitatea față de stăpân și însușirea perfectă a Omertei (legea tăcerii), inclusiv când vezi cum se plimbă valizele cu milioane de euro, l-au propulsat într-o demnitate atât de mare.

Dragnea avea muli oameni de încredere în instituțiile statului, dar în contextul zilei de 10 august 2018 doi erau esențiali: Carmen Dan în Ministerul de Interne, Adrian Mlădinoiu în sediul Guvernului.

Cei doi se aflau în legătură directă prin comunicații speciale, dar aveau și un curier care făcea naveta între cele două palate: Mihai Valeriu, subsecretar de stat pentru ordine și siguranță publică în Ministerul de Interne.

Nici nu-i era greu să facă acest du-te-vino: cu motocicleta lui puternică, ajungea de la un palat la altul în câteva minute. Cunoștea intrările dosnice din Palatul Victoria, iar asta îi era de folos în condițiile unor bulevarde înțesate de protestatari.

Mihai Valeriu nu era însă un simplu curier: el discuta face to face cu șefii Jandarmeriei, aflați în dispozitivul din Piața Victoriei, dai și cu personaje-cheie din rețeaua de huligani agresivi și destabilizatori, infiltrați în mulțime. Subsecretarul de stat mai culegea informații și de pe traseu, pe care le transmitea rapid oamenilor săi de legătură din cele două palate: Carmen Dan și Adrian Mlădinoiu.

Aceștia îl informau prompt de Liviu Dragnea, petrecărețul de la Scroviștea. Îl informau, dar primeau ceva la schimb: sfaturi și mai ales ordine despre ce trebuie să facă: represiune dură, fără milă! Tunul de apă și multe gaze!

Printre pahare de șampanie și aperitive franțuzești, Liviu Dragnea conducea România spre dictatură, pe drumul deschis de idolul său Recep Tayyip Erdogan.

Zâmbetul din spatele unui pahar de șampanie de la Scroviștea era însoțit de suferința a zeci de mii de oameni din Piața Victoriei.

Somon fumé-ul de pe platourile de argint de la Scroviștea se asorta, temporal, cu tristul concert de tuse violentă al oamenilor gazați, cu spaimele și grimasele de durere din Piața Victoriei.

Scroviștea lui Doru Bușcu

Un obișnuit al descinderilor de taină de la Scroviștea era Doru Bușcu, „cațavencul” talentat de odinioară, devenit între timp rechin de presă, după „maturizarea” accelerată în menajeria lui Vîntu.

Nu avem informații, deocamdată, unde se afla Bușcu în seara zilei de 10 august 2018. Nu știm dacă se afla la Scroviștea, alături de Dragnea, o ipostază care-i era atât de familiară. Știm însă că Bușcu era aclimatizat cu caviarul scump al Protocolului de Stat.

De acolo, din pădurile Scroviștei, Bușcu nu simțea valurile tăioase de gaze din Piața Victoriei. Plămânii nu i se blocau, ochii nu-l usturau, nasul nu-l trăda. Atunci sau altădată, traiul de 5 stele, în regim de nomenclatură privilegiată, era paravanul din spatele căruia nu se auzea strigătul disperat al poporului român.

Volumul „10 august” va fi lansat la Gaudeamus

Vineri, 22 noiembrie 2019, de la ora 18.00, va fi lansat volumul „10 august”, care descrie în detaliu ororile de la Mitingul Diasporei.

Lansarea va avea loc la standul Editurii All din cadrul Târgului de carte Gaudeamus, găzduit de Complexul Romexpo din București.

Autorii cărții sunt Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, fondatorii site-ului Ziaristii.com.

Subtitlul volumului: „Cât de javră poți să fii / Să gazezi niște copii?”.

Cei doi autori vă invită la lansare, unde veți avea parte de multe surprize, mai ales în privința invitaților (inclusiv din diaspora).

Cartea are 320 de pagini și costă 25 de lei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

8 COMENTARII

 1. MARE PARTE dintre „Cațavencii”-INIȚIALI (pe care… i-am cunoscut si noi, inca din 1990-91, când am colaborat/scris la „Cațavencu – Internațional” !) s-auuu… DEDULCIT-la-SLUGĂRNICIE-BINE-PLATITĂ: Bușcu, Hillerin, Mihaiu, Ivanciuc, Morar (astaaa… ca să nu mai vorbim despree… Mircea Dinescu, care a condus „Academia-Cațavencu” !), DIN-PĂCATEEE… !!!!!

 2. Pentru 10 august 2018, Liviu Dragnea nu mai iese din închisorea Rahova a CIA. Nu putem accepta și sărăcia și proasta guvernare. Emil Boc în ianuarie 2012 nu s-a agățat de scaunul de premier fericit.

  Mossad

 3. MACAR… sa se fiii… INECAT cu „bun-bun”-urile aleeeaaaaaaaaaa… sau sa le fi „cazut-greu”, SCARBELOR-DRACULUI, icrele alea „colorate” sau „intunecate”, daaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

  Lasa, Grigore, caaa… MAI ONORABILE (!), pentru voi, au fost gazele pe care vi le-au servit voua pesedistii, in Piata !!!

 4. A fost capi di tutti cum ziceti, SI E SI ACUM TOT ASA, zic eu!!! Daca cineva crede ca tuta face tot ce face din capul ei si fara aprobarea sefului, chiar ca suntem prosti!!! Pai omul s-a inconjurat de tot felul de fufe care fac pe ele doar cand ii aud numele darmite sa se mai si uite daddy urat la ele!!! Eu bag mana in foc ca proasta ii raporteaza in fiecare zi si primeste zilnic ordine de el. Se induce ideea ca sunt la cutite dar simt eu ca tuta face tot ce face pt ala care i-a pus painea in mana!!! Iar dupe ce ne-or prosti tuta si daddy, dupa alegri, ca poate ca cine stie cine castiga, tuta va face o plecaciune si va zice ” da, sefu, am reusit, acum va las locul liber, sarut mana vostra generoasa!” Iar restul va fi cea mai tare palma data vreodata democratiei din Romania!!!

 5. D.ul Dragnea…imi pare sincer rau pentru dansul, nu-si merita aceasta răsplată și păsărică cu porția pe la ușile închisorii din Rahova.
  A fost o nedreptate în încercarea de a face dreptate, a fost o greșeală….din nou o eroare de sistem, statul paralel si perpendicular cu dânsul
  Oricum stati linistit ca pana cand faceti jumătate din pedeapsa dată, o sa mai vina si alte condamnări definitive, așa că singura sansa este sa va obișnuiți, o sa aveti domiciliul stabil…im sfarsit!! Sa nu uitati de Irinuca, puteti să-i faceti viză de flotant, asta daca doriti sa evitati o nefericire….cu atâția colegi bine intenționați, cine stie unde ‘pică’ preanefericita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here