Veorico, „ĂȘTIA” votează în draci! Diaspora se răzbună la urne. Bilanțul primei zile: 111.500 de voturi, cu 8,5% mai multe decât în turul 1

2
4579

Românii din diaspora nu se joacă nici de această dată! Prezenţa la vot înregistrată pentru prima zi în care s-a putut vota în străinătate o depăşeşte, din datele până la acest moment, pe cea din urmă cu două săptămâni.

În urmă cu două săptămâni, în cele trei zile cât durează votul pentru românii din străinătate s-a înregistrat un record de prezență, numărul celor care au votat fiind de peste 675.000, dar toate datele arată că această limită va fi depăşită în turul 2.

Românii din străinătate au la dispoziţie trei zile pentru vot: 22, 23 şi 24 noiembrie. Iar vineri, prima zi, anunţă deja un nou record.

Până la ora 23.00 (ora României), 94.000 de români au votat la secții, pe liste suplimentare, față de 77.000 în turul 1 (un plus de 17.000 de voturi).

La aceștia se adaugă 17.500 de voturi înregistrate prin corespondență, față de 25.000 în turul 1 (un minus de 7.500 de voturi).

Astfel, per total, la sfârșitul primei zile înregistrăm 111.500 de voturi în diaspora, față de 102.000 în turul 1 (un plus de 9.500 de voturi).

Așadar, prezența la vot în diaspora, în turul 2, este cu 8,5% mai mare decât în turul 1.

Dacă s-ar menține acest ritm de creștere și sâmbătă, și duminică, atunci în diaspora am înregistra în jur de 730.000 de voturi în turul 2, față de 675.348 în turul 1.

Numărul buletinelor de vot pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2019, în secţiile din străinătate, a fost suplimentat cu peste 107.000 faţă de primul tur, iar şapte secţii vor avea adresele modificate, au anunțat joi reprezentanții Ministerului de Externe.

„Ăştia” suntem noi. Dăncilă, asta primeşti!

Reţelele de socializare abundă de fotografii postate de românii din diaspora în semn de răzbunare faţă de jignirile pe care li le-a adus Viorica Dăncilă.

O gafă a Vioricăi Dăncilă a păstrat interesul românilor din străinătate ridicat și pentru turul 2, deși Klaus Iohannis e mare favorit.

Şefa PSD li s-a adresat votanților români din străinătate cu apelativul „ĂȘTIA”, într-o conferință de presă în care-l critica pe Iohannis.

”Am implementat programul Start-up diaspora, am implementat programul de facilități pentru agricultură, am facilitat votul în diaspora, astfel încât să poată vota trei zile și prin corespondență. Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, nu s-a întâlnit cu ĂȘTIA și nu a vorbit ce face pentru ca ei să se întoarcă acasă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Această declarație a făcut multe valuri pe rețelele sociale, ea arată și modul cum se raportează PSD la votanții din străinătate.

Dacă adaugăm și celebrul episod în care Niculae Bădălău, fost ministru PSD și senator al partidului, jignește românii din străinătate la o petrecere, cântând o manea cu injurii la adresa lor, se poate vorbi de o regulă în ce privește relația tensionată dintre liderii social-democrați și românii din străinătate.

Dar dispora are şi ea armele ei. Cea mai puternică: votul. Şi se simte deja!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

VIDEO. Mesajul superb al Sorinei, de la New York. Fetița scoasă cu greu din captivitatea familiei Șărămăt vorbește deja engleza

2 COMENTARII

  1. Felicitări diaspora !
    Sper ca românii din țară să dea dovadă și ei la rândul lor de patriotism și înțelepciune, să’și ridice ‘șezuturile’ din case și să iasă la vot, căci altcumva ‘îi bai, mare bai’ !!!✌👍

  2. Bravo, diaspora, te iubim! Efortul tau extraordinar din acest tur 2 al prezidentialelor arata cat de mult ai dori sa te intorci acasa, intr-o tara FARA PSD! Esti un semnal de innoire si de lupta pentru noi toti, si exemplul tau chiar cred ca va fi urmat maine si de romanii din tara, pentru ca diaspora si romanii de-acasa sunt vase comunicante, exact cum a fost si-n 2014, cand strigatul tau de neputinta a fost auzit imediat, si-au facut romanii ce psd te-a impiedicat sa faci : sa votezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here