Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

26
47084
Judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș și soțul ei, Marcel Pușcaș

Elena Burlan-Puşcaş, judecătoare la Tribunalul Bucureşti, a devenit tânără pensionară specială, deși toată viața va rămâne cu ștamlpila de coruptă care lua șpagă de la interlopi prin intermediul unei ghicitoare. Ea a fugit de judecată și a reușit să scape de condamnare prin lungirea procesului până la prescrierea faptelor. Având vechimea necesară, judecătoarea va beneficia de pensie specială – în jur de 20.000 de lei (4.000 de euro)!

Curtea de Apel București o condamnase pe Elena Burlan-Pușcaș (soția lui Marcel Pușcaș, fost fotbalist la Steaua, fost director în Federația Română de Fotbal și actual președinte aș clubului FC Universitatea Craiova 1948) la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, dar Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus încetarea procesului penal pe motiv că faptele s-au prescris.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a Elenei Burlan-Puşcaş, ca urmare a pensionării.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a eliberat din funcţie, ca urmare a pensionării, patru judecători:

 • Elena Burlan-Pușcaș – judecător la Tribunalul București;
 • Anca-Mihaela Trandafir – judecător cu grad profesional de curte de apel, preşedinte al Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Iaşi, delegată la Curtea de Apel Iaşi;
 • Daniela Neacşu – judecător la Judecătoria Topoloveni;
 • Ligia Ene – judecător la Judecătoria Topoloveni, delegată în funcţia de preşedinte al acestei instanţe.

Pentru că are vechimea necesară, judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș va beneficia de pensie specială, urmând să primească lunar în jur de 20.000 de lei (4.000 de euro).

În luna martie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus încetarea procesului penal împotriva judecătoarei Elena Burlan-Puşcaş, pe motiv că faptele s-au prescris. În primă instanţă, în iulie 2020, aceasta fusese condamnată de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

La judecarea apelului, ÎCCJ a constatat că faptele de care era acuzată judecătoarea s-au prescris, ca urmare a aplicării a două decizii ale Curţii Constituţionale. În consecinţă, condamnarea de la prima instanţă a fost anulată.

Judecătorii Înaltei Curți au dispus, totuși, confiscarea sumei de 10.000 euro, bani luaţi ca mită de judecătoarea Burlan – faptă indubitabilă, demonstrată de procurori cu probe zdrobitoare. Șpăgi mult mai mari, de 53.000 de euro, au fost probate de procurorii DNA, dar respinse de Curtea de Apel București.

Elena Burlan-Pușcaș

A rămas cu 53.000 € din șpăgi. A luat și salarii restante de 200.000 € – bani nemunciți. Acum îi plătim și pensie specială: 4.000 €/lună

Judecătoarea Elena Burlan-Puşcaş a fost suspendată din funcţie în luna mai 2018, însă în acest an, după ce dosarul ei a fost închis, a primit toate salariile restante, pe aproape 5 ani – aproape 200.000 de euro, deși în această perioadă n-a muncit!

Acum, după decretul președintelui Iohannis, vine și pensia specială pentru judecătoarea coruptă.

Elena Burlan-Puşcaş a fost trimisă în judecată de DNA sub acuzaţia că a luat mită suma totală de 63.000 de euro de la membrii a două clanuri interlope. Instanța de fond a apreciat însă că procurorii DNA au probat doar mita de 10.000 de euro, cea care i-a și fost confiscată judecătoarei. Astfel, șpăgi de 53.000 de euro au rămas în buzunarul magistratului corupt.

A scăpat de pușcărie interlopi periculoși. Pe unul singur l-a trimis după gratii: cel care a refuzat să-i dea șpagă

În anul 2009, judecătoarea avea pe rol un dosar în care membri ai clanului Vică din Chitila erau acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă: tentativă de omor calificat, şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ea a acceptat să primească suma de 10.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Alţi 30.000 de euro i-a luat pentru a pronunţa o hotărâre de condamnare cu suspendare faţă de toţi cei 9 inculpaţi din dosar, astfel încât niciunul să nu stea nicio zi la pușcărie.

Banii ar fi fost primiţi prin intermediul unei ghicitoare, cu care judecătoarea avea o relaţie apropiată. Concret, prezicătoarea o vizita pe Elena Burlan-Pușcaș acasă, dar şi la locul de muncă (Tribunalul Bucureşti), unde presta servicii de ghicit.

În vara anului 2010, Elena Burlan-Puşcaş a avut spre judecată un alt dosar, în care 5 interlopi erau acuzaţi de tentativă de omor calificat, după ce au atacat cu bâtele un bărbat care făcea parte dintr-o grupare rivală. În acest caz, judecătoarea a fost acuzată de DNA că a primit suma de 8.000 de euro pentru a dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În plus, ea a primit alţi 15.000 de euro pentru a dispune pronunţarea unei hotărâri de condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei faţă de 4 dintre cei cinci inculpaţi.

Mai mult, cu privire la cel de-al cincilea inculpat din dosar, spune DNA, deşi minor la data săvârşirii infracţiunii pentru care a fost judecat, Elena Burlan-Puşcaş a pronunţat o pedeapsă cu executare, deoarece tatăl acestuia a refuzat să plătească suma solicitată de magistrat.

Ulterior, în ambele cauze, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis apelurile Parchetului şi au pronunţat pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, pedepse cuprinse între 5 şi 8 ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* CCR apără cu dinții scandaloasele pensii speciale ale magistraților. Pierdem miliarde de euro și din intern, și din extern

* Ciolacu și Ciucă anunță biruri mari pentru populație și firave tăieri bugetare. Accentul e pe propagandă: se vorbește de economii de 12 miliarde de lei, împărțite echitabil, dar greul cade tot pe privat!

* Raport EFOR: Banii partidelor, primiți ca subvenție de la stat, sunt înghițiți de televiziunile tot mai nesătule. În 6 luni, 12 din cele 25 de milioane de euro primite de partide au ajuns la presă

* Curtea de Justiție a UE desființează regimul Iohannis – PSD – servicii: prescripția faptelor decisă de CCR, prin care au scăpat toți infractorii, este ilegală!

* EDITORIAL CARTIANU. Inginerul Ursu n-a murit. Polițistul Gigină n-a murit. La Colectiv, nimeni n-a murit. Nici la Revoluție, nici la mineriade…

* RTV insinuează că Firea și Pandele au încercat să-l omoare pe fostul senator SRI-ist Daniel Savu (PSD), prietenul fugarului Sebastian Ghiță, patronul televiziunii

* Un senator USR spune că a fost amenințat la Primăria Voluntari de deputatul Daniel Ghiță (PSD), fost luptător K1 și „om de casă” al familiei Firea-Pandele

* Principalul vinovat instituțional pentru „azilele groazei”, secretarul de stat impus de Lia Olguța Vasilescu, a rămas în funcție. Jurnalistul Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

* Domnule președinte Manolescu, când o dați afară pe poeta Firea din Uniunea Scriitorilor?

* VIDEO. Hulpavul preot Calistrat povestește cum își dijmuiește enoriașii: 10% din toate cheltuielile nunții! „L-ați luat pe Dumnezeu de prost? Ai citit în Scriptură ce înseamnă zeciuiala? 10% trece-mi în cont sau pune-mi în plic!”

7 zile tonice pentru fotbalul românesc în Europa: 6 victorii și un egal în 8 meciuri, golaveraj 17-8. Din 4 echipe, 3 s-au calificat în turul următor

26 COMENTARII

 1. Sunt doua! Si cine stie cati mai sunt!
  Acest caz seamana leit cu al judecatoarei de la Constanta, cu deosebirea ca aceea a fost rasezata sefa de sectie la tribunalul la care era cand a luat mita, iar asta s-a pensionat.
  Se intampla in aceasta tara, cu aceasta Justitie care a pretins si a obtinut privilegii uriase pe spatele unui popor sarac, ca sa fie corecti si sa nu ia spaga!

 2. Republică bananiera! Cum să nu se revolte omul când vede atâtea porcării? Mai ales că sînt făcute chiar de cei puși să împartă dreptatea.
  Dumnevoastră dormiți liniștiți, domniilor judecători de la ICCJ? Eu unul mi-aș face mari probleme pentru că lumea va asociază tot mai mult cu porcii din „Ferma animalelor” al lui Orwel.

 3. Marsavia dusa la absurd a acestui caz si al celui de la Constanta, nu consta doar in faptul ca:
  – Breasla a avut nerusinarea sa pretinda a fi platita cu banii unui popor saracit, pentru nu se lasa corupta dar, in pofida acestor bani si privilegii, acesti magistrati s-au dedat la acte de coruptie
  – Magistrati colegi, si ei bine platiti, au taraganat ani de-a randul procesul, in scopul prescrierii. O metoda romaneascca de a-i salva pe infractorii bogati
  – Scapati de pedeapsa, nu dovediti nevinovati, au capatat dreptul de a fi judecatori, sefa peste judecatori sau beneficiara de pensie nesimtita.
  – Nu au fost sanctionate financiar, ci li s-au restituit salariile nesimtite pe care le-ar fi castigat in cei 9 ani, care au durat trtipurile in scopul prescrierii
  MARSAVIA CE MARE este ca toate aceste infractiuni sunt acoperite de legi! Facute intentionat, ca ticalosiile sa poata fi facute fara a risca pedpse.
  Este MAREA TICALOSIE DE A ADPTA LEGISLATIA INTERESELOR MAFIOTE.

  • Foarte elocvent ce spuneti. Asa e!! Cine sa ii condamne pe corupti?
   Chiar nu mai avem ce face…Securitatea a stiut ce trebuie sa faca in 1989! Noi nu!
   La butoane sunt inca lepre comuniste, si vor fi in continuare copiii lor, si asa mai departe!
   Noi la munca, ca sa aiba ce impozita! Sa le dea lor!
   E chiar jale! Caruta merge inca!

 4. CCR trebuie desfiintat. Ei se lupta sa pastreze pesiile nemeritate in timp ce tara are un deficit bugetar imens. Asa stie PSD sa gestioneze deficitul bugetar…
  Sper ca toti chiorenii batuti in cap ca caste dracului ochii inainte sa ia stampila de vot in mana. PSD, PNL=CIUMA NEAGRA A TARII, motivul ar trebuii sa fie evident pentru toti.

 5. „Tagma jefuitorilor” de care vorbea Tudor Vlsdimirescu semăna izbitor cu „tagma profitorilor” din justiția românească de azi. Si atunci ca și acum jefuitorii și profitorii si-au făcut legi special pentru ei.

 6. Deci tanti asta a depus un juramant sa respecte legea, sa imparta dreptatea. Este prinsa in cardasie cu interlopi, ghicitoare, ia mita si nu aplica legea. Apoi scapa ca prin minune, curata ca Alba ca Zapada, pe baza unei prescriptii inventata de clasa politica impreuna cu ICCJ si CCR. Deci este dovedita infractoare, dar nu si sanctionata ca asa au vrut niste oamenii care se pisa pe romanii platitori de taxe si impozite. Fiecare roman activ va plati lui tanti suma restanta plus pensie nesimtita, desi a fost prinsa la furat si nu a cotizat la sistemul de pensii. Este Romania o tara normala? Daca nu, atunci votati asa cum trebuie data viitoare. Tot ce tine de PSD, PNL, AUR, UDMR reprezinta comunism si fesenism.

   • Iata ce spune Ancuta Chircu, fosta fruntasa AUR, facut prostituata de Simon si care a castigat in prima instanta procesul de calomnie

    „„Sa va spun cum vad eu acest AUR. In primul rand, sunt o gasca de impostori ajunsi in Parlament din cauza gafelor facute de celelalte partide, de lipsa de orizont a romanilor. La AUR, cuvantul de ordine este scandal! Nu au un proiect de tara, nu au o lege. Nu au orizont. Seful scandalagiilor auristi este liderul ultrasilor, George Simion. A spus omul asta ceva de la tribuna Parlamentului, de cand este acolo, platit din bani publici, ca AUR vrea sa initieze o lege prin care sa aduca bunastarea romanilor?”,”

    Sunt foarte multi cei care au rolul pe Internet de demobilizare a nehotaratilor. Fie le spun ca toate partidele sunt o mizerie, fie ca USR este plin de curve si poponari. Sa fim bine intelesi Nicusor Dan, omul care a pus bazele USR, a ventilat Primaria Capitalei dupa hoiturile lui Firea. USR a fost singurul partid care din 2016 incoace, de la fondare, a fost pe fata cu interesele oamenilor votand impotriva, atacand la CCR, facand miscari de amploare. Ce vedem astazi? Iohannis este Presedintele de la Grivco, PNL si PSD in acelasi pat, AUR o formatiune creata pentru a strange voturile nemultumilor din PSD, PRM si alte mizerii de partide. Agentii postaci nu vor ezita in disperare dupa privilegii financiare sa denigreze USR. Ei spun ca sta la 11% de 4 ani. Ma intreb oare aia care s-au simtit inselati de PNL acordandu-i 28% acum 3 ani, tot cu PNL voteaza? Sau cu PSD? Mira-m-as, voturile alea sunt deja la USR insa sistemul vrea sa nu ajunga sa-si piarda privilegiile. Doar nu au asasinat un om in 1989 pentru ca 35 de ani mai tarziu sa ramana pe dinafara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here