Ucraina confirmă oficial că George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul său, „în scopul asigurării securității statului”. Motivul: întâlnirile liderului AUR cu șefi ai spionajului rusesc, la Cernăuți

0
770
George Simion, "patriotul" Moscovei

Apar noi dovezi că deputatul George Simion, președintele partidului extremist AUR, are o colaborare periculoasă cu serviciile secrete rusești. Acuzațiile la adresa sa au venit din partea unor personaje credibile, oficiali de la Chișinău și Kiev, iar acum sunt confirmate de o instituție importantă: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU).

Răspunzând unei solicitări a jurnalistului Constantin Dicusar de la Podul.ro, Serviciul de Securitate al Ucrainei (Служба безпеки України / СБУ / SBU) a prezentat un document care confirmă oficial faptul că George Simion are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean.

Răspunsul SBU, în traducere: ”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”.

Potrivit presei ucrainene, cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e previzibilă prelungirea interdicției.

Solicitarea Podul.ro către Serviciul de Securitate al Ucrainei a venit ca urmare a dezvăluirilor făcute de un fost ministru al Apărării din Republica Moldova, unionistul Anatol Șalaru, dar și a unor articole publicate de site-ul ucrainean Obozrevatel.com în legătură cu întâlnirile pe care liderul AUR, George Simion, le-ar fi avut cu rezidentul FSB-ului rusesc (ex-KGB) de la Cernăuți, oraș aflat acum în Ucraina, dar și cu alți șefi ai serviciilor secrete rusești.

Potrivit Obozrevatel.com, întâlnirile lui George Simion cu agenții rușilor din Cernăuți au reprezentat motivul principal pentru care acestuia i-a fost aplicată interdicția de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani.

Anatol Șalaru declarase că George Simion a fost expulzat din Republica Moldova, în 2015, din cauza legăturilor sale cu serviciile secrete rusești. Fostul ministru al Apărării de la Chișinău a precizat că a fost informat despre întâlnirea cu rezidentul FSB chiar de către directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova.

Aflând despre interdicția dispusă pe numele lui Simion de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, Anatol Șalaru l-a contactat pe șeful SIS, solicitându-i să-i explice situația. Acesta din urmă l-a informat că există motive întemeiate pentru aplicarea interdicției.

Potrivit șefului SIS de atunci, George Simion se afla de mai mulți ani sub „atenta observație” a serviciilor secrete moldovenești și ucrainene. Reprezentanții Kievului au stabilit fără dubiu că, în 2011, Simion s-a întâlnit cu rezidentul FSB din Cernăuți.

Gravitatea legăturilor lui George Simion cu agenții Rusiei e confirmată, în primul rând, de faptul că liderul AUR are interdicție de intrare în două țări foarte sensibile la subiectul „spionajul rusesc”: Republica Moldova și Ucraina, ambele fiind republici ex-sovietice ca și Rusia. O asemenea interdicție nu se aplică pentru fapte banale, ci pentru unele foarte grave. În cazul de față, pentru legăturile cu spionajul unei țări ostile, devenită agresoare: Federația Rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis a reușit deplin: Ponta – consilier onorific în „guvernul meu”! Anomalii și stupizenii

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunile mai (+4.395) și iunie (+490)!

* Iohannis, criticat dur de militari pentru lipsa de respect arătată de Ziua Marinei: „Confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”. Contrar regulamentului, marinarii au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* A murit deputatul implicat în măcelul de la Sibiu, din 1989, și care frecventa Ambasada Rusiei după invadarea Ucrainei

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here