Lider PNL, necruțător după aducerea lui Ponta în Guvern: „E omul Partidului Comunist Chinez, un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion”

8
929
Pavel Popescu

Noi tensiuni în coaliția de guvernare. Numirea lui Victor Ponta, de către Marcel Ciolacu, în funcția de consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relațiilor economice internaționale l-a înfuriat pe deputatul Pavel Popescu, vicepreședinte al PNL.

Deputatul Pavel Popescu (36 de ani) a publicat un text extrem de dur – corect și bine argumentat! – după cooptarea lui Victor Ponta, fost președinte al PSD și actual președinte al partidului Pro România, în Guvernul Ciolacu, în poziția de consilier onorific al premierului în domeniul relațiilor economice internaționale.

Pavel Popescu îl dezmembrează pe Victor Ponta, dar trage indirect și în partenerul de coaliție Marcel Ciolacu, pe care „îl sfătuiește să reconsidere” această numire „care nu vă face cinste și care cu siguranță nu face cinste țării pe care, vremelnic, ați ajuns s-o administrați”.

Pavel Popescu consideră decizia lui Marcel Ciolacu „un veritabil «middle finger» (deget mijlociu – n. red.) arătat partenerilor noștri euro-atlantici”.

Pe Victor Ponta, Pavel Popescu îl descrie în termeni duri:

 • „omul Partidului Comunist Chinez”;
 • „a semnat 10 memorandumuri de înțelegere cu Republica Populară Chineză”;
 • „omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României – SUA”;
 • „un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion”;
 • „unul dintre cei mai mari oponenți ai Ucrainei”.

Atacul devastator al lui Pavel Popescu

„Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziția de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puțin decât un veritabil «middle finger» arătat partenerilor noștri euro-atlantici, care și-au pus încrederea în România ca actor-cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucția Ucrainei și protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocrațiilor.

Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să-l numești într-o asemenea poziție pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României – SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relațiilor economice internaționale.

De ce spun toate acestea?

– Victor Ponta este un aliat al fasciștilor de la AUR, consiler asumat al lui George Simion și unul dintre cei mai mari oponenți ai Ucrainei în discursul public. De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruși din țară;

– Victor Ponta a fost premierul care a semnat 10 memorandumuri de înțelegere cu Republica Populară Chineză, între care memorandumul secret cu Huawei, prin care era promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate, dar și o înțelegere pentru centrala de la Cernavodă, care era promisă, de asemenea, chinezilor. Ponta a fost cel care a insistat ca România să ridice relațiile cu China la nivel de parteneriat strategic, în ciuda tuturor îngrijorărilor de securitate față de această țară prezentate la nivelul comunității euro-atlantice;

– Nu a ratat nici măcar o ocazie să își manifeste simpatia pentru China. Omul s-a și însurat la Beijing, după ce a făcut toate eforturile de care a fost capabil să ne arunce, la pachet cu resursele noastre strategice, în mâinile unei puteri care caută deseori să dezbine ordinea internațională bazată pe reguli;

Ca vicepreședinte al unui partid de coaliție, în spiritul pragmatismului care știu că vă caracterizează, domnule premier Marcel Ciolacu, vă sfătuiesc să reconsiderați această numire care nu vă face cinste și care cu siguranță nu face cinste țării pe care, vremelnic, ați ajuns s-o administrați.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis a reușit deplin: Ponta – consilier onorific în „guvernul meu”! Anomalii și stupizenii

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Elogiu grețos adus de un lider PNL sinistrului turnător al Securității: „un spirit rarisim”, „rafinat”, „generos cu natura umană”, „un credincios într-un secol al activismului periculos”

* CTP: „A sucombat unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”. Primise Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”!!!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Ucraina confirmă oficial că George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul său, „în scopul asigurării securității statului”. Motivul: întâlnirile liderului AUR cu șefi ai spionajului rusesc, la Cernăuți

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

8 COMENTARII

 1. Praf in ochi din partea penelistului. Pun pariu ca dupa ce a si-a varsat of-ul s-a dus la carciuma si a comandat o cina copioasa spunandu-si: hai ca i-am mai trombonit inca o data pe fraieri.

 2. Cam trebuie sa ne suflecam manecile. Lasate mofturile la o parte. PSD si AUR nu trebuie sub nici o forma lasati la guvernare. Iar asta inseamna iesirea din propriile bule. Chiar daca nu se mai poate face foarte mare lucru macar o lupta curajoasa si demna tot trebuie purtata.

  1. USR abandoneaza politicile autodistructive. Fara PNL nu se poate viza la guvernare. Si invers. Asa cum PNL trebuie sa renunte la lighioanele USListe, si USR trebuie sa renunte la idiotii de tip grand state, si trebuie sa inceyeze atacurile la firmele si intreprinzatorii romani.

  2. Stampilatorii PSD, cei ce au votat cu Iliescu apare soarele rasare, isi dau obstescul sfarsit. Cocalarii si bombardierii actualului PSD nu constituie o forta politica. In final vor mai pierde pana la anul.

  3. Problema e tampenia numita AUR. Fals nationalism, fals patriotism. Nu vor decat sa reintroduca Romania in sfera de influenta a Moscovei. Aplica tehnicile moderna de manipulare. Racoleaza toti ciudatii, mafiotii, borfasii dar si foarte multi naivi bineintentionati. Si foarte multi contrarieni.

  Din pacate discordia semanata de Ciolos nu poate fi usor starpita.

  Toata lumea il injura pe Iohannis. Dar nimeni nu vorbeste despre catastrofa facuta de Ciolos. O catastrofa cu repetitie inca. De doua ori ne-a lasat fara alternativa la vot.

  Eu unul imi doresc inapoi echipa de tocilari Catu-Ghinea. Dar trebuie si un luptator care sa poata candida la presedintie, si sa poata uni naivii invrajbiti. Unul care sa poata fi inteles si de programatori sau intreprinzatori dar si de badante si zidari, de functionari si de corporatisti.

  Mare problema.

  • Din pacate doar dupa colectiv, si doar din cauza nesimtirii televiziunilor pesediste.

   Din pacate noi romanii nu suntem capabili sa proiectam ceva. Noi strangem in noi, suferim, deplangem si bubuim la o scanteie.

   Colectiv a fost o tragedie. Dar tragedia adevarata a fost ca un individ ca Ponta sa ajunga prim ministru al Romaniei. In baza manevrelor de stanga imprejur ale unui derbedeu politic. In acrst caz Antonescu.

 3. toata Romania a ajuns din nou la unul ca Ponta, inseamna ca am trecut de fundul gropii!
  De citit pamfletul lui Vadim, Mister part si curva…
  Unde sunt arhitectii, inginerii, medicii, inventatorii tarii? Au murit cu totii ??
  Am ramas numai cu pleava?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here