„Omul cu sacul de voturi”, din partidul Varanului, spulberă minciunile lui Gâdea: „Nu cred că au existat fraude la alegeri. Totul a fost legal”

0
12211
Mihai Valentin Gâlcă, reprezentantul PPU-SL în Biroul Electoral Sector 1 / Sursa foto: Digi 24

Marea manipulare a lui Mihai Gâdea și a Antenei 3, în legătură cu „fraudarea de către USR-PLUS a votului de la Primăria Sectorului 1”, este demontată nu doar de Biroul Electoral al Sectorului 1 (BES 1), ci chiar și de omul-cheie al lui Dan Voiculescu în acest sector!

Imaginile difuzate de PSD dintr-o încăpere a Biroului Electoral al Sectorului 1, în care au fost depozitați sacii cu buletine de vot, nu indică nimic ilegal. Asta susține Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu.

Două persoane din imagini au ieșit în evidență. Una care caută în saci și iese din încăpere cu unul dintre saci, alta care lasă un sac pe un dulap din încăperea supravegheată video.

A doua persoană, Mihai Valentin Gâlcă, reprezentant al PPU-SL în Biroul Electoral, nu crede că au existat fraude la alegerile locale pentru funcția de primar al Sectorului 1. El a povestit pe larg, la Digi 24, ce s-a întâmplat în secvențele de după miezul nopții de luni spre marți (28/29 septembrie).

Mărturia lui Mihai Valentin Gâlcă (PPU-SL)

  • „Datorită faptului că sunt reprezentantul PPU-SL în BES 1, membru chiar, sarcinile au fost procedurale și legale.”
  • „Nu este nimic ilegal în a intra în zona de depozitare a sacilor sosiți – și care aveau nereguli constatate în noaptea respectivă – mai degrabă în dimineața respectivă.”
  • „În imaginile care sunt prezentate, sunt singur, dar vă spun că imaginea a fost trunchiată. Mai există și anterior o înregistrare în care am fost însoțit chiar și de președintele BES 1 pentru o perioadă scurtă de timp, după care am urcat pe maldărul de saci, depozitând în zona indicată, pe care am stabilit-o împreună cu secțiile de votare care efectiv nu s-au închis și care aveau probleme în calcule, în fond.”
  • „În toți sacii depozitați în colțul respectiv, bănuiesc că erau aceleași documente ca și în sacul pe care l-am depozitat eu, cu dosarele – cele 4 dosare – și ștampila secției de vot.”
  • „Conform articolului 97, la litera 4, la lucrările efectuate de Biroul Electoral de circumscripție pot asista candidații și persoanele acreditate în acesta, precum și persoanele prevăzute de articolul 93, alineatul 1.”
  • „Nu știu ce susține domnul Tudorache, dar totul a decurs legal din punct de vedere al procedurilor, asigurând o transparență pe imaginile care sunt prezentate în momentul de față.”
  • „Eu sunt în calitate de martor, am mai fost martor și la circa de poliție din Sectorul 4. Am fost ieri acolo, în plângerea penală sau la sesizarea organelor de cercetare penală, și totul a decurs conform legii și din punct de vedere procedural.
  • Accesul în încăpere, ca membru în BES – n-am făcut decât să depun actele care nu erau concludente și care urmau să se reverifice ulterior, a doua zi. Bănuiesc că se și vede că era o oră târzie, în condițiile în care activitatea noastră în birou a început duminică dimineață la ora 6.00 și s-a finalizat în data de 29 (marți – n. red.), la orele 3 dimineața.”
  • „Nu cred că accesul celor de la USR în încăpere a fost ilegal, pentru că pot asista candidații și persoanele acreditate, dacă solicită acest lucru. Presupun că, permițându-le accesul, totul a fost legal.”
  • „Din câte știu eu, nu s-a comis nicio fraudă. Sub nicio formă. Toată echipa a acționat conform legislației și… nu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here