Dispariții subite. Mădălina Dobrovolschi părăsește Realitatea Plus, Radu Banciu pleacă de la B1 TV. Locul Mădălinei e luat de fiica patronului

2
16466
Mădălina Dobrovolschi - Radu Banciu

Două dispariții neașteptate din prim-planul televiziunilor: Mădălina Dobrovolschi dispare din grila Realitatea Plus după nici 6 luni, iar Radu Banciu părăsește B1 TV după aproape 10 ani. Motivele celor două mișcări subite, anunțate de Paginademedia.ro, sunt diferite.

Mădălina Dobrovolschi (fostă Pușcalău), ex-purtătoarea de cuvânt a președintelui Klaus Iohannis până în decembrie 2019, a anunțat joi că emisiunea de miercuri seară a fost ultima pe care a realizat-o la Realitatea Plus.

Ea a explicat despărțirea de televiziunea tandemului Maricel Păcuraru – Cozmin Gușă prin faptul că „postul a decis o schimbare de politică editorială”.

„Nu există nicio schimbare în politica editorială a stației”, susține conducerea Realitatea Plus, prin vocea Roxanei Băncuță, director executiv al televiziunii.

Dar semnalele nu sunt bune: începând de luni, 5 octombrie, emisiunea „Legile Puterii” va fi moderată de Alexandra Păcuraru, una dintre fiicele patronului Maricel Păcuraru. Ea pornește cu un deficit de imagne, după ce în ultima vreme a realizat o emisiune alături de Miron Mitrea, fost ministru PSD și fost pușcăriaș pe motiv de corupție.

Mădălina Dobrovolschi a preluat emisiunea „Legile Puterii” în luna martie, după plecarea lui Denise Rifai.

Anunțul făcut de Mădălina Dovrovolschi, joi, pe Facebook

„A fost ultima emisiune la Realitatea Plus. Vă mulțumesc mult pentru ca ați fost alături de mine. Am simțit în fiecare zi susținerea voastră! Postul a decis o schimbare de politică editorială. Le mulțumesc și colegilor! O mențiune de final, dar foarte importantă – în comunicatul postului s-a strecurat o eroare: NU MĂ ALĂTUR ECHIPEI DE GUVERNARE. Când voi avea anunțuri despre următorii pași, vă asigur că le voi face eu, ca de obicei, aici!
Vă îmbrățișez pe toți!”

Banciu părăsește B1 TV pentru Look Plus

Realizatorul Radu Banciu părăsește postul de știri B1 TV, după aproape 10 ani în care a realizat emisiunea „Lumea lui Banciu” (din 2011).

Începând de miercuri, Radu Banciu nu a mai avut emisiune la B1 TV. El a fost pus de conducerea B1 TV să aleagă între emisiunea de pe acest post și cea pe care o realiza, în paralel, la Look Plus. Banciu a ales să continue la Look Plus.

„Banciu a decis să se întoarcă la emisiunile de comentarii sportive pe care le realizează zilnic la un alt post de televiziune. Am întrerupt colaborarea de comun acord”, a precizat un reprezentant al conducerii B1 TV, pentru Paginademedia.ro.

După plecarea lui Banciu, vor fi făcute schimbări în grila de programe a televiziunii de pe Calea Victoriei, astfel:

 • 20.00 – 22.00: Tudor Mușat (care până acum avea emisiune doar o oră, 20.00 – 21.00)
 • 22.00 – 24.00: Silviu Mănăstire (care pana acum activa în intervalul 21.00 – 23.00).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Madalina devenise plicticoasa, chiar daca era vioaie si eficienta, cu zambetul mereu pe buze. Cumva emisiunea ei era stereotipica. Sper sa gaseasca o alta preocupare, sa nu se plafoneze in stereotipic.
  Banciu era deja halucinant in pamfletele lui demobilizatoare relativ la vot si democratie. Avea, in mare, multa dreptate, dar era prea sumbru in scepticismul lui relativ la politicienii romani, ca si cum ce sa mai speram. Mai bine nu asteptam nimic de la statul roman…Nu ajuta o astfel de atitudine. El e, in fond, un neserios.

 2. N-o sa mai fie un al doilea Banciu. Un om acid, de o cultura rara, stiind sa accelereze si sa decelereze in privinta unor politicieni de o impostura crasa. Magnificul Radu Banciu, pentru mine, lasa un imens, urias gol greu de acoperit. Un jurnalist onest, demn, cu verticalitate cum putini am avut pe la televiziunile conduse tot mai mult intr-o deriva ce nu stiu unde se va termina,
  Radule, locul tau este, cu adevarat, cel visat de tine: Consul la Marsilia, citadela mult draga tie.
  Ramai mereu cel pe care l-am cunoscut la „LUMEA TA”, cea inteleasa de prea putina lume. Ai fost acid dar drept. Si cei care nu te-au iubit veneau dintr-o alta lume. Nu din lumea ta mirifica, fascinanta, plina de charm.
  Am fost un impatimit al verbului tau unic.
  Astept, desi sunt printre olds, sa revi.
  Cu cele mai alese ganduri, Lucian Nicolescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here