„Tunurile“ Olguței Vasilescu la Craiova: pe un set din piese uriașe de șah s-a plătit de 30 de ori mai mult decât costa în realitate!

8
1067
Părinții copiilor craioveni plătesc de 31 de ori mai mult decât ar trebui jocul de șah cumpărat de administrația PSD sub pretextul Târgului de Paște

La Craiova, Paștele este un prilej foarte bun pentru ca administrația PSD să facă ravagii în bugetul public cu achiziții al căror preț este umflat năucitor, după modelul practicat în perioada 2016-2020 de Gabriela Firea la București. Activistul Valeriu Nicolae relatează că, în cazul unui joc de șah cu piese uriașe, prețul a fost umflat de 30 de ori!

Cel mai scump joc de șah pentru grădină costă, dacă e achiziționat din Germania, 1.075 de euro cu tot cu transport. Administrația Olguța Vasilescu a plătit însă 31.585 de euro, relatează Valeriu Nicolae pe contul său de Facebook.

Exasperat de acest jaf nerușinat, la drumul mare, activistul anticorupție a creat un grup de Facebook intitulat „Starea impostorilor Craiova“, în care-i invită pe locuitorii orașului să se înscrie pentru a se organiza și a opri dezmățul bandelor PSD-iste din banii populației.
Reacția cetățenilor poate schimba „felul în care «funcționează» corupția în administrația publică din Craiova“, spune inițatorul acțiunii.

Apelul lui Valeriu Nicolae: „Cel mai scump set de șah pentru grădină de pe un magazin online din Germania costă 1075 de EUR cu tot cu transportul până în România. Adică cu 30.520 de EUR mai puțin decât a dat Olguța pe piesele de șah pentru târgul din Craiova. Adică am plătit de vreo 30 de ori mai mult. Costurile indiferenței, ale lipsei de spirit civic sunt o clasă politică arogantă și profund coruptă. Soluția nu e să plecăm din țară, soluția este să punem presiune pe ei. Un grup de 30-40 de oameni pot să schimbe dramatic în bine felul în care „funcționează” corupția în administrația publică din Craiova. Am creat un grup de FB specific pentru Craiova unde vrem să ne organizăm. Dacă sunteți din oraș și vreți să facem ceva aveți link-ul în primul comentariu“.

Contrastul violent între ce a făcut Bolojan la Oradea și calamitățile administrațiilor PSD în Oltenia, Muntenia și Moldova

Într-un contrast strident și dureros cu felul în care liberalul Ilie Bolojan administrează județul Bihor, după ce a adus mai întâi la standarde occidentale orașul Oradea (al cărui primar a fost până în 2020), situația din orașele controlate de PSD în Oltenia, Muntenia și Moldova nu poate stârni decât revoltă și un sentiment de umilire. Același tip de „administrație“ l-a avut Bucureștiul cu Sorin Oprescu și, mai ales, cu Gabriela Firea până în 2020.

Actuala prim-vicepreședintă a PSD a băgat efectiv orașul în faliment în perioada 2016-2020. În timp ce organiza târguri cu mici și bere și concerte gratuite (sunt celebri iepuroii monstruoși, de plastic, de la Paștele din 2020), Firea neglija complet sistemul de termoficare care, începând din iarna 2018-2019, a dat semne de prăbușire. La plecare, în octombrie 2020, Firea a lăsat Capitala în faliment nedeclarat, cu conturile blocate și datorii urgente neachitate de peste 3 miliarde de lei.

Acum, după ce datoriile au fost plătite și reeșalonate, se lucrează intens la sistemul de termoficare și s-au inițiat marile proiecte de infrastructură pentru București, Firea dă din pinteni să fie desemnată candidata PSD-PNL la alegerile din 2024, sperând să se întoarcă la butoanele bugetului de peste un miliard de euro. În spatele consoartei primarului Pandele de la Voluntari nu stă doar clientela de partid, ci și – mai ales – grupul așa-zișilor „dezvoltatori imobiliari“ care momentan sunt blocați în operațiunea de demolare a clădirilor istorice și de betonare a spațiilor verzi și a parcurilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

8 COMENTARII

 1. le pasa craiovenilor o aleg inca 30 de ani, le mai face 20 de fantani cantatoare, care le vor tine de foame si de cald. Intrebare, ale cui sunt restaurantele si hotelurile din Craiova? Aia detin puterea…

 2. MARIONETA PARTIDULUI SI SECURITATII ZICE CA NU E NICI-O GAURA, NU SE TAIE SALARIILE bugetarilor.
  DE PRIVILEGII NICI NU POATE FI VORBA !
  SALARIILE, SPOURILE SI MAI ALES PRIVILEGIILE CASTELOR VENALE ALE NOMENKLATURI VOR CRESTE NECONTENIT.

  SI ATUNCI CE L-O FI APUCAT PE micul mason DE buzau ? A VRUT SA FIE MANGAIAT PE CAP SI SA I SE SPUNA: „IMPURMUTA CAT VREI mason mic, LA ORICE PRET”

  • ZICE: „AUSTERITATEA NU E O SOLUTIE” ADICA: CONTINUATI DEZMATUL, CONTNUATI SA JEFUITI BUGETUL PENTRU PRIVILEGII, SINECURI, HOTII.
   AVETI ACUM O „justitie” INDEPENDENTA, INSANATOSITA. NIMIMENI NU VA VA STA IN CALE.

 3. Romanii sunt o natie de tampiti daca inca mai permit asemenea cheltuieli nesimtite din banul public. Ironia este ca multi se plang ca nu au bani, mancare, concedii decente, insa voteaza cu borhotul fesenistoid. Tara bogata, frumoasa, clima, rauri, mare, paduri, terenuri agricole fertile, administrata de niste idioti fara competente, rau intentionati, practic niste gunoaie umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here