Mafia Firea-Pandele revine în forță: frații Godei, cei cu „azilele groazei”, au scăpat de pușcărie!

4
1726
Gabriela Firea alături de Ligia Gheorghe (fostă Enache) și Ștefan Godei, administratorii îngrozitorului azil "Sfântul Gabriel cel Viteaz"

Frații Godei, oamenii cuplului Firea-Pandele care administrau azilele groazei din Voluntari, au fost puși în libertate de judecătorul Tribunalului București, care a respins cererea procurorului de a prelungi arestul preventiv pentru făptași. Decizia nu e definitivă, putând fi atacată de anchetatori.

Ștefan Godei, omul bun la toate al Gabrielei Firea și administratorul azilului „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari, unde bătrâni cu dizabilități erau bătuți și ținuți în condiții groaznice, a fost pus sub control judiciar.

Aceeași măsură a decis-o instanța și pentru fratele acestuia, Daniel Godei, ca și pentru Andrei-Răzvan Țicu, șef de serviciu la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, unde era angajată și sora Gabrielei Firea.

Alți patru inculpate, Ioana-Andreea Caraulașu, Cristina Tudorancea, Claudia Costescu și Gheorghița Trifu, au rămas în arest pentru încă 30 de zile.

Practic, coordonatorii afacerii au fost scoși, rămânând după gratii plevușca!

Potrivit procurorilor DIICOT, Ștefan Godei – cel plasat de instanță în arest la domiciliu – a câștigat de pe urma bătrânilor exploatați în azilele groazei 3,7 milioane de lei (puțin sub 800.000 de euro) în cei mai puțin de doi ani de funcționare. Godei este un fidel al Gabrielei Firea, care a avut grijă de el peste tot pe unde s-a dus. Angajat ca șofer la Primăria București în 2016, la o săptămână după ce Firea s-a instalat în funcție, nu s-a mai prezentat la muncă după ce, în 2020, a câștigat alegerile Nicușor Dan. Legislația muncii a permis ca el să fie dat afară abia la 6 luni după ce trecuse ultima oară pe la slujbă.

Între timp, Firea îl angajase la cabinetul senatorial, după ce în decembrie 2020 a fost aleasă în Parlament.

Când a izbucnit scandalul, soția primarului din Voluntari a pretins că nu-l cunoaște pe Godei. După ce a apărut o fotografie în care Firea și Godei se pozau împreună cu mai multe persoane, prim-vicepreședinta PSD a spus în continuare că nu-l știe și că probabil e cineva care „a băgat capul în poză”. Însă apoi s-a aflat că, de fapt, Godei fusese șeful organizației de tineret a PSD Ilfov și a apărut o nouă fotografie, mai veche, în care administratorul azilului „Sfântul Gabriel cel Viteaz” apărea în fotografie alături de Firea la botezul copilului acesteia!

Cum de această dată nu mai putea nega că-l știe, Firea a spus că era și el pe-acolo, un oarecare, „un om bun la toate”.

Strâns cu ușa de câțiva ziariști, Florentin Pandele a recunoscut că Ștefan Godei era un fel de cumătru de-al său: bunicul lui Pandele a fost nașul bunicului lui Godei! Deci, între familiile lor era o legătură care dura de câteva generații. Nu întâmplător, înainte de a fi preluat de Gabriela Firea la Primăria Capitalei și apoi la Senatul României, Ștefan Godei a fost angajat la FC Voluntari, clubul de fotbal finanțat de Primăria condusă de Pandele. Și nu întâmplător, Godei a ales să facă „azilele groazei” tot la Voluntari.

Finalul poveștii l-a oferit nașul cuplului Firea-Pandele, latifundiarul Gigi Becali. Într-o emisiune, acesta a dezvăluit că Firea mințise, iar el a avertizat-o să nu mintă pentru că adevărul va ieși la iveală și o va înfunda și mai tare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Putin, deasupra cadavrului lui Prigojin: „O persoană cu o soartă complicată, care a făcut greșeli grave în viață”. Totuși, „un om de afaceri talentat”

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* Acuzații grave: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

4 COMENTARII

  1. A ajuns drojdia mahalalelor la putere. Āstia nu au nici o problemā în a-si da arama pe fatā. Tupeul suburban specific cocālarului politic îi împinge în fruntea gloatei clientelare Gloata îi voteazā. Simplu. Atâta vreme cât au bani sā cumpere si sā corupā , si gloata de partea lor , āstia sunt de neclintit. 30 la sutā din votanti sunt legati financiar de ei si voteazā disçiplinat la fiecare alegere pentru a-si proteja interesele . Restul de 70 la sutā suntem sclavii lor si nu prea votām pentru cā suntem dezamāgiti de procesul politic. Lor le convine , atâta vreme cât oamenii gândesc cā oricum nu conteazā ce votezi tot rāu o sā fie , nemernicii au procentele asigurate si legitimatea de se pisa pe noi încā un ciclu electoral . De-asta trebuie scosi oamenii din amortire , sā meargā la vot, sā terminām cu viermii āstia odatā pentru totdeauna.

  2. Monica Delia Adascalitei „Noul manager al spitalului din Botosani despre care Libertatea scria ca avea 16 garzi pe luna in doua spitale si ca a fost sefa DSP mai are un hobby.

    Potrivit portalului instantelor de judecata, Adascalitei imprumuta bani de la diverse banci, institutii de credit sau furnizori de utilitati, nu plateste ratele, dupa care deschide procese impotriva creditorilor cu scopul de a nu mai plati datoriile”

    TOATA populatia AR TREBUI SA URMEZE ACEST EXEMPLU DAT DE UN MEMBRU AL NOMEKLATURII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here