Generalii americani confirmă că ucrainenii au străpuns prima linie defensivă rusă. Ben Hodges: „Fac o treabă magistrală. Atacă «orcii» în profunzime, le distrug apărarea antiaeriană, logistica, punctele de comandă și artileria”

0
1282
Linia frontului din sudul Ucrainei vineri, 25 august, la prânz. Ucrainenii forțează spre a doua centură fortificată rusească și bombardează în adâncime punctele de comandă rusești

Străpungerea celei mai importante dintre cele trei centuri defensive rusești din „Linia Surovikin” de către ucraineni a fost confirmată oficial și de generalii americani, chiar de la cel mai înalt nivel. Șeful Comandamentului Reunit al Statelor Majore din Armata americană, generalul Mark Milley, a afirmat în plus că ofensiva ucraineană este „lentă”, dar nu a eșuat.

Generalul Mark Milley a confirmat pentru presa americană: „Trupele ucrainene au traversat principala primă linie de apărare. Această linie de apărare, pe care rușii au petrecut multe luni pregătind-o, are câmpuri minate, dinți de dragon și tranșee antitanc, precum și o matrice complexă de pregătiri defensive. Iar ucrainenii au străpuns-o”.

În acest moment, forțele Kievului sunt în fața celei de-a doua centuri defensive din „Linia Surovikin”, unele surse afirmând chiar că s-a început asaltul ei. Rușii au grave probleme logistice și cu trupele. Unitățile aflate pe front sunt foarte obosite, n-au mai fost schimbate de aproape 6 luni, iar întăririle nu prea reușesc să ajungă din cauză că ucrainenii, echipați cu armament occidental de mare precizie cu rază lungă de acțiune, bombardează centrele de comandă și aglomerările de forțe.

Mai mulți experți estimează că următoarele două linii fortificate sunt mai slab apărate. Din ele lipsesc trupele, astfel că va fi nevoie ca tot militarii aflați în retragere să le ocupe și pe acestea.

Generalul american în retragere Ben Hodges, fost șef al trupelor de uscat ale SUA în Europa (2014-2018), a confirmat pe Twitter că ucrainenii au străpuns prima centură de fortificații rusești și a explicat ce se întâmplă în acest moment. „Asaltul terestru este doar o parte a contraofensivei. Forțele armate ucrainene fac o treabă magistrală de MDO (Multi-Domain Operations, adică operațiuni în mai multe domenii – n. red.), atacând «orcii» în profunzime, în toate domeniile. Eliminarea apărării radar/aeriene, întreruperea logisticii, distrugerea sediilor centrale și a artileriei, lovirea țintelor din interiorul Rusiei… toate în același timp”.

Porecla „orci” a fost primită de ruși după primele săptămâni de război, după ce au început să se descopere atrocitățile comise de aceștia în Ucraina, și face trimitere la personajele negative din filmul „Stăpânul Inelelor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Putin, deasupra cadavrului lui Prigojin: „O persoană cu o soartă complicată, care a făcut greșeli grave în viață”. Totuși, „un om de afaceri talentat”

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* Acuzații grave: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor să facă testări pentru alcool și droguri!

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here