Acuzații grave: pentru a-i proteja pe șmecherii veniți la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis polițiștilor detașați pe litoral să facă testări pentru alcool și droguri!

5
3643
Inspectorul șef Constantin Adrian Glucă, șeful IPJ Constanța, a scăpat fără nicio sancțiune după tragedia de la 2 Mai. Au plătit cu postul doar adjunctul său și șefii poliției rutiere din Mangalia și Constanța

Pentru a nu-i deranja pe șmecherii veniți să se distreze la mare, șefii IPJ Constanța le-au interzis în această vară polițiștilor detașați pe litoral să le facă șoferilor teste antidrog și pentru alcoolemie, dezvăluie sindicatul Europol al polițiștilor. Stupefianta mărturie vine pe fondul scandalului izbucnit după ce s-a aflat că poliția a lăsat să plece un tânăr drogat, de bani gata, care a pulverizat imediat după aceea, cu Mercedesul, doi oameni.

Una din întrebările care puse insistent, de duminică dimineață (când a avut loc crima) și până acum, a fost de ce Vlad Pascu, asasinul drogat, n-a fost testat de polițiștii din Vama Veche, care l-au oprit de două ori în noaptea de dinaintea accidentului. Conducerea Poliției Constanța a dat vina pe neajunsurile tehnice: n-ar fi existat în dotarea polițiștilor aparate care să depisteze drogurile.

Vina cădea astfel „între scaune”, pe umerii nimănui: sunt dificultăți materiale, poliția n-are resurse etc.

După ce s-a lăsat cu demiteri la eșaloanele 2 și 3, fiind scoși țapi ispășitori polițiștii de rând, au început să curgă însă mărturiile „de la firul ierbii”. De fapt, nu era vorba de lipsa testerelor, ci de ordinul primit de polițiștii detașați din țară pe litoral, acesta primind interdicție de a face teste pentru droguri și alcool! Motivul, scriu sindicaliștii de la Europol, e acela că șefii Poliției aveau grijă să nu le creeze astfel probleme grangurilor veniți pe litoral – fie politicieni, fie afaceriști, fie apropiații acestora.

Europol: „Polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult deranjau, trebuiau ținuți departe de clientela politică”

Vlad Pascu, băiat de bani gata al unei familii din București care face afaceri imobiliare, era însoțit de alți doi tineri când a fost găsit de polițiști având în mașină o țigară tip joint și mai multe pastile. Polițiștii l-au reținut prima oară pentru că fusese văzut mergând haotic cu mașina pe șoseaua 2 Mai – Vama Veche. Nu l-au testat însă și i-au dat drumul. Două ore mai târziu, omora oameni pe șosea, drogat fiind.

Relatarea sindicaliștilor de la Europol: „Iată dimensiunea cangrenei din sistemul de poliție! Este de notorietate faptul că polițiștii rutieri detașați pe litoral mai mult «deranjau», în opinia șefilor de la Constanța. Fără acțiuni pe alcool/droguri, fără schimburi de noapte și fără sancțiuni pentru cei care încalcă regulile de circulație. Doar ținuți în soare prin intersecții sau la trecerile de pietoni, strict pentru «fluidizare». Detașații trebuiau ținuți departe de «clientela» politică”.

Sindicaliștii publică o mărturie primită pe WhatsApp de la unul dintre polițiștii de pe litoral: „Au fost demiși toți! Ei au anunțat că noi, detașații, am fost solicitați aici pentru prevenirea și combaterea faptelor pe linie rutieră, însă noi am fost doar semafoare umane timp de 9 ore/zi! Nu ne-au lăsat să acționăm absolut deloc pe alcool și droguri, ci doar să dirijăm, atât! Să asigurăm fluență demnitarilor care veneau în vacanță la Constanța! Păcat că a trebuit să moară doi oameni ca să iasă aceste lucruri la iveală… Din toți detașații, nici măcar unul nu a fost planificat în schimbul 3 să acționeze! Toți am fost schimbul 1 și 2, strict pe fluidizare!!! Ne țineau singuri în stradă, fără coleg, fără apă, fără să avem pauză de masă sau să ne facem nevoile! Ca să le asigurăm fluență! Nici măcar o dată nu s-au făcut asemenea acțiuni!”.

Din mărturie rezultă, așadar, că IPJ Constanța se temea de polițiștii rutieri detașați din alte județe pe perioada verii, pentru că aceștia nu știau „care e treaba”. Acestora li s-a interzis să testeze șoferii, fiind băgați doar în schimburile de zi. Pe timp de noapte erau băgați polițiștii constănțeni „de încredere”, care știau că nu trebuie să deranjeze și răspundeau la comenzi dacă opreau din întâmplare vreun șmecher sau vreun copil de șmecher care suna repede unde trebuie, să fie lăsat în pace.

Postarea Europol a primit pe Facebook, foarte rapid, peste 250 de comentarii, multe dintre ele de la polițiști care confirmau cele scrise și dezvăluiau și alte porcării făcute de conducerea Poliției Române. Într-una dintre postări, scrisă evident de un polițist, chiar dacă datele contului sunt foarte sumare, menționează: „Așa este… din păcate… de cel puțin 20 de ani… nu au voie nici la toaletă. Când începeau cu amenzi la «șmecheri» îi mutau în alte posturi unde nu treceau autoturisme… lucrau 8-9 ore pe zi timp de 30 de zile. .plus acțiuni noaptea… liberele se dădeau în teritoriu”.

Un altul confirmă: „Am fost și eu detașat pe litoral și ceea ce spune colegul este purul adevăr”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

5 COMENTARII

 1. Impresionant!!!
  Să vină cât mai repede 2024…. nu sunt altceva decât niște oameni desculți urcați pe o bicicletă și cu roțile sparte!!
  Nici fu nici fa cu ei.

 2. E clar ca politistilor care l-au prins cu droguri pe ucigas li s-a ordonat sa-l lase sa mearga liber. Daca erau prosti sau corupti, nu ar fi descoperit drogurile, nu ar fi semnalat si nu ar fi facut proces verbal. E clar, ordinul a venit de sus, dupa ce ei facusera „gafa”.
  De asemenea, ordinul de a-i lasa in pace nu este doar ca sa-i servesca pe ei sau pe parintii lor bogati. Este in avantajul horeca ca litoralul sa fie cat mai frecvantat de cei cu bani. Si, mult mai grav, in intelgere cu primul beneficiar, clanul comerciantilor de droguri.
  Si, ce mi se pare mie alarmant, este ca nu cred ca a fost o atitudine punctuala, ci una veche, consolidata, mafiota.
  Din acest motiv, cred MOTIVUL EXACT al renutarii politistilor care l-au prins cu droguri in masinna , de a lua masurile ce se cuveneau luate, este CHEIA PROBLEMEI si trebuie cercetat cu maxima seriozitate de cei care se ocupa de caz.
  Daca sunt de buna credinta. Daca nu au primit si ei un ordin.

  • E buna analiza ta.

   Problema noastra in Romania nu este capacitatea de analiza si sinteza, ci capacitatea organizatorica.

   Lumea e revoltata de cazurile 2 Mai si Botosani. Indiferent de culoarea politica sau interese marunte, toti sunt suparati foc.

   Problema ramane organizarea acestei manii astfel incat vinovatii sa plateasca. Si cei ce i-au numit pe vinovati in functii de conducere sa plateasca in solidar. In mod normal astazi trebuiau deja sa fii manifestatii impotriva coruptiei de la interne, sanatate si CJ-uri. Avocatii partidelor deja trebuiau angrenati in lupta asta. Bataia se da si in instanta impotriva avocatei PSD.

   MI trebuie sa platesca inclusiv despagubiri si consiliere psihologica familiilor. MI, sefii de la Constanta, agentii care nu au respectat regulamentul ci un ordin vadid ilegal. Mafia HORECA, mafia drogurilor, mafiile etnice de pe litoral trebuie si ele scuturata bine de tot.

   Dupa cum MS, Spitalul Mavromati din Botosani, directorii toti, CJ Botosani, PSD Botosani, toti trebuie sa plateasca despagubiri familiei femeii ucise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here