VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

0
6245
Evgheni Prigojin și avionul în care s-a făcut scrum

Șoc în Federația Rusă, dar și în multe ale țări de pe glob: șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, s-ar număra printre cei 10 morți din avionul prăbușit pe ruta Moscova – Sankt Petersburg.

Statul rus, prin Aviația Civilă, spune că Evgheni Prigojin (62 de ani) se afla la bordul avionului care s-a prăbușit în regiunea Tver, la nord de Moscova, scrie agenția rusă TASS, preluată de Reuters. În total au murit toate cele 10 persoane aflate la bord: 7 pasageri și 3 membri ai echipajului.

Agenția Federală de Transport Aerian, din Rusia, a transmis într-un comunicat: „A fost declanșată o anchetă cu privire la prăbușirea aeronavei Embraer, care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se numără și numele și prenumele lui Evgheni Prigojin”.

Informația e confirmată, pe surse, de Ministerul pentru Situații de Urgență, din Federația Rusă.

Primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, ar indica faptul că avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Canalul de Telegram al Wagner, „Grey Zone”, susține că avionul deținut de Evgheni Prigojin ar fost doborât de armata rusă.

Aeronava Embraer, care zbura pe ruta Moscova spre Sankt Petersburg, transporta 7 pasageri și 3 membri ai echipajului, a informat agenția TASS.

Rebeliunea din 23-24 iunie: „a mușcat mâna care l-a hrănit”

Evgheni Prigojin, supranumit și „Bucătarul lui Putin”, a intrat în conflict cu patronul său politic în luna iunie a acestui an, când a condus o revoltă împotriva conducerii politico-militare a Rusiei. Luptătorii Wagner au preluat controlul asupra orașului rusesc Rostov-pe-Don și au doborât câteva elicoptere militare, ucigându-i pe membrii echipajelor, în timp ce înaintau spre Moscova. Vladimir Putin l-a acuzat pe Prigojin de trădare.

Rebeliunea armată a fost dezamorsată printr-un acord prin care Kremlinul a spus că, pentru a preveni vărsarea de sânge, Prigojin și unii dintre luptătorii săi vor pleca în Belarus, iar dosarul penal împotriva lui pentru rebeliune armată va fi clasat.

Încă din zilele rebeliunii (23-24 iunie 2023), s-a vorbit despre iminenta lichidare fizică a lui Prigojin, căruia Putin nu-i va ierta acțiunea de tip „mușcă mâna care l-a hrănit”. Când se părea că satrapul de la Kremlin îl va ierta totuși, pentru că are nevoie de el în operațiuni murdare prin Africa, a venit vestea-șoc: un vion s-a prăbușit, Prigojin se afla printre pasageri.

Infractor periculos, a făcut 10 ani de pușcărie, apoi s-a îmbogățit pe mâna lui Putin

Evgheni Prigojin s-a format ca infractor în orașul său natal, Sankt Petersbutg (pe atunci, Leningrad). În 1980 a participat la un jaf cu violență, în urma căruia a stat 10 ani după gratii, în perioada 1980-1990. Prigojin și complicii săi au atacat o femeie care mergea singură pe o stradă întunecată, au imobilizat-o cu violență și i-au smuls cerceii de aur din urechi și pantofii din picioare. Prigojin a fost condamnat la 13 ani de închisoare, dar a fost eliberat după 10.

În anul 2000, când concitadinul său Vladimir Putin a devenit președintele Rusiei (succedându-i lui Boris Elțîn), Evgheni Prigojin a căpătat acces preferențial la Kremlin. A primit contracte uriașe de catering, îmbogățindu-se și căpătând porecla „Bucătarul lui Putin”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lista celor 10 morți din avionul lui Prigojin, dată de Aviația Civilă Rusă. Toată conducerea Wagner a fost lichidată

* VIDEO. Prăbușirea avionului în care se afla întreaga conducere a trupelor Wagner, în frunte cu Prigojin

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.