„Miniștrii #Rezist au fugit prin buncărele lui Ceaușescu, de frica protestatarilor!” O nouă mega-minciună a RTV

2
3300
Cristina Șincai ne arată unde sunt buncărele prin care fug "miniștrii #Rezist": uite colo, după ziduri.

Duminică, 31 ianuarie, a fost producție-record de fake news-uri la România TV. Canalul fugarului Sebastian Ghiță nu s-a mulțumit să inventeze o explozie apocaliptică la Spitalul Universitar din București, ci a trecut și la o fugă prin buncăre a „miniștrilor #Rezist”. Plus excesul de Șoșoacă, Lovin și Cerva, tripleta de agitatoare conspiraționiste.

Protagonista minciunii suprarealiste cu „fuga prin buncăre” a fost Cristina Șincai. Altădată jurnalistă serioasă, aceasta a devenit – în sistemul toxic al RTV – o mincinoasă nerușinată. S-a adaptat pentru a rezista la masa privilegiilor obținute prin vânzarea sufletului.

Cristina Șincai a creat un uriaș fake news în două episoade.

Episodul 1. Aflată în studio, jurnalista anunță zgomotos, graseindu-și vocea pentru a crește suspansul: „Caracatița #Rezist se destramă”. Asta e o noutate livrată de mafia media a fugarului Ghiță: „caracatița #Rezist”.

Episodul 2. Vreo două-trei ore mai târziu, Cristina Șincai e reporter de teren. Se află în fața Ministerului de Interne de pe Calea Victoriei. E clădirea care până în decembrie 1989 găzduia Comitetul Central al Partidului Comunist Român (CC al PCR). Pe o laterală a mastodontului de beton se află intrarea în Ministerul Sănătății.

Cristina Șincai freamătă cu microfonul în mână. I se dă, în sfârșit, legătura din studio. Și începe să turuie: „Când a construit buncărele îngrozitoare de sub această clădire, Nicolae Ceaușescu nu s-a gândit că ele vor fi folosite de liderii #Rezist ca să fugă din fața furiei protestatarilor. Pe vremea comunismului, în aceste buncăre erau ținuți și torturați deținuții politici. Acum, prin aceste buncăre fug #reziștii, liderii #Rezist care au pus mâna pe putere, conduc ministere. Pe acolo, prin subsol, au fugit… iar buncărele sunt în curtea interioară, acolo, în spatele acestor ziduri…”.

Pe ecran apare și fotografia lui Carmen Dan, ministrul de interne scos din nădragii lui Liviu Dragnea. Iar blonda din Videle glăsuiește prin telefon: „Cel mai trist e că vorbim de fugă în astfel de momente. Aici au dus țara”. E filosoafă, găzara…

Mincinoasa Cristina Șincai și găzara Carmen Dan

Cristina Șincai mai spune ceva despre catacombele lui Ceaușescu și despre felul în care le folosesc #reziștii disperați, fugăriți de uriașa mulțime de 150 de protestatari. Ca să fie mai convingătoare, Cristina Șincai dă din mâini, gesticulează, arată spre buncărele prin care fug miniștrii din „Guvernul #Rezist”…

Vuvuzeaua fugarului Ghiță (ăla chiar a fugit!) minte scârbos, minte grosolan, iar minciunile ei izbesc zidurile clădirii de beton care până în decembrie 1989 a fost, oficial, Palatul Minciunii. Dar minciunile Cristinei Șincai le doboară, în absurditatea lor, pe cele ale activiștilor de partid de odinioară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.