Un preot aproape a înecat un bebeluș de 6 săptămâni, la botez. Micuțul se zbate între viață și moarte

4
3238

Un bebeluș de 6 săptămâni a ajuns duminică după-amiază în stop cardio-respirator la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, după ce preotul l-a scufundat în cristelniță în timpul slujbei de botez, relatează Obiectiv de Suceava.

Nenorocirea s-a întâmplat la Biserica „Constantin şi Elena” din cartierul Zamca, municipiul Suceava. Bebeluşul în vârstă de 6 săptămâni a fost dus de părinţi, naşi şi câțiva apropiați să fie botezat. Oamenii au făcut toate pregătirile, iar preotul a început slujba.

Numai că preotul l-a scufundat pe copil cu totul în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare nou-născuții trebuie doar udați pe cap. Copilul a înghițit o cantitate mare de apă, ce i-ar putea fi fatală.

În momentul în care bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum era tradiţia, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.

Familia micuțului spune că, în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță, copilul nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, așa că oamenii au sunat la 112.

Reprezentanții Bisericii spun că, dimpotrivă, bebelușul a plâns când a fost scos din cristelniță. Ei susțin că probelemele au apărut când preotul îl dădea cu mir.

„Micuțul era aproape mort” 

Bebelușul a fost găsit în stop cardio-respirator de echipajul SMURD ajuns la fața locului, care l-a resuscitat și l-a transportat la spital.

Medicul care i-a acordat primul ajutor a declarat – în stare de șoc: „A fost intubat, aspirat, avea o grămadă de apă în plămâni”. El a precizând că „micuțul era aproape mort”.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a completat: „La acest moment, bebelușul se află în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”.

În prezent, nou-născutul este internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean, în stare gravă. Cadrele medicale sunt reticente și spun că este posibil ca micuțul să rămână cu sechele neurologice, în cazul în care va supraviețui. În minutele în care bebelușul s-a aflat în stop cardio-respirator, creierul său a fost privat de oxigen. Următoarele ore sunt critice.

Protopopul Budeanu: „Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”

Protopopul Doru Budeanu, de la Biserica „Constantin şi Elena”, a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă. „Botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a declarat acesta, potrivit Monitorulsv.ro.

Protopopul a mai spus că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul, iar acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute, preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Acesta a mai spus că încă nu a discutat cu familia, dar este în contact cu spitalul pentru a fi permanent la curent cu starea de sănătate a copilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul-șef Ionuț Epureanu, a declarat că în acest caz a fost deschis un dosar de vătămare corporală din culpă in rem (față de faptă, nu de persoană, deocamdată), în cadrul căruia urmează a se stabili circumstanțele accidentului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Evul Mediu în plină desfășurare de forțe.
    Nu m-aș mira dacă mama copilului ar fi acuzată de erezie și vrăjitorie.
    N-ar fi arsă pe rug, spre dezamăgirea populației, pentru că autorizarea de facto a incinerării ar dăuna grav buzunarelor oficialilor ortodocși.

  2. Botezul ăsta e cel mai barbar mod de a trata un om, cred că nici la triburile canibale de prin vreo insula îndepărtată nu găsești ceva care să pună mai mult în pericol viața unui om abia născut!
    Ar trebui trași la răspundere inclusiv părinții care își dau copiii pe mâna unor astfel de șarlatani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.