VIDEO. Polițiști atacați cu ciomege și pietre de 12 persoane în „cel mai sărac cartier din România”. Echipajul a scăpat cu fuga

1
4507

Un echipaj de poliție – singurul pe o rază de 70 de kilometri – care a intervenit într-un cartier de romi din apropiere de Târgu Lăpuș pentru a ajuta o mamă să-și recupereze copilul a fost atacat violent, de cel puțin 12 persoane, relatează reprezentanții sindicatului Europol.

Incidentul a avut loc în cartierul Ponorâta, din comuna Coroieni, județul Maramureș, în cursul zilei de duminică. Polițiștii au fost sesizați după ce o mamă a sunat la 112 și a anunțat că i-a fost luat copilul de către tatăl acestuia, care o și amenință.

Echipajul a intervenit „în cartierul de rromi Ponorâta, com. Coroieni, unde legea se face cu parul în mână și unde autoritățile locale nu au făcut nimic pentru cea mai săracă comunitate din România“, după cum au descris polițiștii zona. Copilul a fost readus lângă mamă, dar apoi tatăl și un întreg clan au atacat mașina în care se deplasau polițiștii. Aceștia au scăpat cu fuga.

Clanul care a atacat polițiștii era furios că aceștia interveniseră pentru a readuce lângă mama sa un copil răpit

Sindicatul Europol a avut două postări pe Facebook pe această temă, inclusiv un film unde se poate vedea atacul. În cel de-al doilea comentariu, unde se arată mașina Logan distrusă, se menționează ironic că „acum rămâne doar să ne spună procurorii că cei aproximativ 12 agresori rromi nu prezintă pericol social și trebuie cercetați în stare de libertate“.

Remarca acidă nu este gratuită: foarte des, procurorii manifestă o îngăduință șocantă față de infractorii deosebit de periculoși. Îi pun în libertate, dosarele penale trenează cu anii și, în final, făptașii scapă de tot sau doar cu o condamnare cu suspendare, fiind încurajați să devină și mai violenți și sfidători.

Cazul Țăndărei este deja cunoscut la nivel mondial. Tărăgănat 10 ani, dosarul traficului de carne vie a fost clasat de justiția din România. Ulterior, judecătorii și procurorii s-au acuzat reciproc. În motivarea sentinței, magistrații au scris că procurorii DIICOT au făcut foarte prost rechizitoriul, motiv pentru care a și fost returnat, de mai multe ori, ca să fie refăcut. Acum, membrii clanului cer despăgubiri statului român.

Un alt moment celebru este cel de astă-vară, când chiar șeful Poliției Române s-a deplasat în persoană, noaptea, la o biserică, pentru a se întâlni cu capii clanului Duduianu. Chestorul Vasilescu le-a cerut interlopilor să nu pornească un război civil cu membrii bandelor rivale după ce Emi Pian, liderul Duduienilor, fusese ucis într-o încăierare. Scena a fost relevantă pentru relația subterană care există între autorități și mafie.

Iată filmul evenimentelor de duminică descris de polițiștii de la Europol

Polițiști atacați cu pietre

Singura patrulă de poliție de pe o rază de 70 km, din zona Târgu Lăpuș, Maramureș, a intervenit în această după amiază la un apel 112 în care o mamă reclama că tatăl i-a luat copilul și o amenință.

Se întâmpla în cartierul de rromi Ponorâta, com. Coroieni, unde legea se face cu parul în mână și unde autoritățile locale nu au făcut nimic pentru cea mai săracă comunitate din România, așa cum s-a mai relatat în presă.

După ce polițiștii au intervenit și au reușit să redea copilul mamei, tatăl, furios, a început să adreseze injurii și amenințări. Iar în momentul în care colegii au vrut să îl rețină pentru a-l conduce la sediu, acesta a fost „sprijinit” de ceilalți localnici care i-au atacat pe colegii noștri cu bolovani și pari și au distrus autospeciala în care se aflau polițiștii.

Până în acest moment a fost identificat și reținut doar un bărbat din cei aproximativ 12 care au participat la atacul violent. Aceștia vor fi cercetați pentru ultraj și distrugere. Din fericire, colegii noștri au scăpat fără vătămări, dar deznodământul putea fi altul dacă nu reușeau să ajungă la mașină.

La scurt timp după această primă postare a venit o a doua, cu pozele mașinii distruse și o scurtă adăugire: “Așa arată «autospeciala» de poliție după intervenția polițiștilor în cartierul de rromi Ponorâta, com. Coroieni, jud. Maramureș.

Acum rămâne doar să ne spună procurorii că cei aproximativ 12 agresori rromi nu prezintă pericol social și trebuie cercetați în stare de libertate.

Felicitări colegilor pentru intervenție și pentru faptul că au reușit să evite să fie vătămați“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here