Nicușor Dan va candida la un nou mandat de primar al Capitalei / „Eu vreau, desigur. Şi voi candida, da” / „Am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar”

4
371
Nicușor Dan a anunțat luni, la Europa FM, că va candida în 2024 la un nou mandat de primar al Bucureștiului

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a anunțat luni seara, în emisiunea „Piața Victoriei“ de la postul de radio Europa FM, că va candida în 2024 la un al doilea mandat. El a spus că a găsit în 2020 un oraș foarte bolnav, în faliment și cu un sistem de termoficare distrus, dar acum lucrurile merg spre bine, chiar dacă până la însănătoșire mai este un drum de parcurs.

Problemele găsite când a venit la Primărie erau unele care se adânciseră vreme de 30 de ani, a spus Nicușor Dan. Era o datorie de peste jumătate de miliard de lei care era rostogolită de la an la an, iar administrația PSD făcuse Bucureștiul atât de necredibil, încât nimeni nu mai voia să acorde refinanțare. Sistemul de termoficare era în colaps. Acum, situația financiară este stabilă, iar rețeaua de termoficare este reparată și se află pe drumul cel bun, a afirmat matematicianul.

Nicușor Dan a comparat cazul Bucureștiului cu un om bolnav: „E ca în medicină, în momentul în care un organism se adânceşte în boală îi ia mult mai mult timp ca să-şi revină. Am luat un oraş în faliment: în 2020 trebuia să rostogolim o datorie de 555 de milioane de lei şi nu aveam nicio bancă să împrumute şi noroc că a venit BERD pe ultima sută de metri. Noi în 2022 şi în 2023 am avut de făcut acelaşi exerciţiu: să rostogolim 555 de milioane şi am avut subscriere dublă – am recâştigat încrederea pieţei financiare şi aşa cum este zona financiară aşa au fost toate celelalte zone şi când ai un organism bolnav durează până când să-l faci sănătos“.

VIDEO: Nicușor Dan la Europa FM

Moderatoarea Mădălina Dobrovolschi l-a întrebat pe Nicușor Dan despre un sondaj în care era creditat cu 8% încredere. Primarul a răspuns că nu crede în astfel de anunțuri și a arătat că el singur, fără niciun sprijin din partea vreunui partid, era creditat în alt sondaj cu 23%.

Nicușor Dan: „Nu cred în acest sondaj, nu cred în modul în care el a fost transpus în media. Am văzut un sondaj în care aveam 23% eu, ca persoană individuală, în condiţiile în care celelalte partide aveau candidaţi… În fine. Putem să facem o evaluare, au trecut doi ani şi jumătate. Ce pot să spun este că am găsit un oraş în faliment şi l-am făcut credibil financiar. După ani de zile în care sistemul de termoficare mergea de la an la altul mai rău, el merge spre bine, deşi mai avem mult. De la mai rău mergem spre mai bine“.

Apoi, întrebat dacă va candida în 2024, primarul a fost clar: „Eu vreau, sigur. Și voi candida, da!“.

Problema Bucureștiului este una de fond, spune Nicușor Dan: „Orașul acesta a fost foarte, foarte prost administrat timp de 30 de ani“.

PSD și PNL discută chiar în aceste momente o înțelegere pentru a susține candidat comun la Primăria Bucureștiului – cel mai probabil, pe Gabriela Firea (PSD). Aceasta, și pentru că în spatele nevestei primarului din Voluntari stau și grupurile de interese ale așa-zișilor dezvoltatori imobiliari, care țintesc spațiile verzi, inclusiv de pe marginea lacurilor și din parcuri, pentru a ridica noi blocuri. În campania electorală din 2020, Gabriela Firea a orchestrat atacuri mizerabile, încercând să-l acuze tocmai pe Nicușor Dan că ar fi mână-n mână cu mafia imobiliară.

După venirea sa la Primărie, actualul edil a blocat PUZ-urile de sector făcute de PSD, prin care se dădea drumul la construirea de blocuri în cartierele de case, pe locul fostelor baze sportive și în parcuri. Reacția a fost furibundă, atât politicieni precum Gabriela Firea și Rareș Bogdan, cât și dezvoltatorii imobiliari organizând contraatacuri violente la adresa lui Nicușor Dan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ciutacu de la Fox News” părăsește televiziunea după ce a ruinat-o cu minciunile sale, condamnând-o să plătească 787 de milioane de dolari pentru defăimare. Tucker Carlson era un vector important al propagandei conspiraționiste, iar Ciutacu îl promova la fel de des ca pe Cristoiu

* Cioloș cere închiderea RTV, Clotilde Armand cere închiderea „robinetului” cu bani de la primării către RTV / „Nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare!” / Cât au primit RTV și Antena 3 de la Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Tudorache-PSD

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Mincinoșii de la Kremlin: Prigojin susține că fiul lui Peskov, celebru pentru că fuge de război, a luptat în trupele Wagner! „Bucătarul lui Putin” n-a adus nicio dovadă care să-i susțină balivernele

4 COMENTARII

    • Nici eu nu sunt bucurestean. Sper ca bucurestenii nu sunt mai prosti decat noi si ca nu se vor lasa pacaliti de Firea sau de … am uitat cam il cheama pe pampalaul de la PNL 🙂

  1. Dupa un sir de primari corupti care au favorizat coruperea aparatului functionaresc si au intarit tupeul mafiilor focusate pe oras, oricat de corect, de rational ar fi un primar care vrea sa indrepte lucrurile, nu o poate face intr-un singur mandat.
    Nicusor Dan a pornit pe un drum corect cu care romanii nu prea au fost obisnuiti la diversele autoritati. Trebuie sa candideze!
    Nu numai pentru a desavarsi ce a inceput sa faca in Bucuresti, dar si pentru a arata romanilor cum functioneaza un demnitar corect.

  2. Ar fi ideal pentru Bucuresti ca Nicusor Dan sa castige un al doilea mandat. In primul mandat a reparat din mers gaurile corabiei, a oprit deriva, si a repus corabia pe drumul bun. In al doilea mandat corbia poate lua viteza!

    Respect si success, Nicusor Dan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here