Judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură, după 16 luni de surghiun! A câștigat definitiv toate cele trei procese cu CSM

7
1016
Cristi Danileț

Decizie istorică luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ): judecătorul Cristi Danileț revine în magistratură după trei excluderi abuzive, care l-au ținut „pe tușă” un an și 4 luni! Danileț a câştigat definitiv şi al treilea proces cu CSM, la fel ca pe celelalte două.

Se închide astfel una dintre cele mai mari ticăloșii comise de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din era „Lia Savonea” („judecătoarea lui Dragnea”), prin Inspecția Judiciară călărită de sinistrul Lucian Netejoru.

Decizia ÎCCJ este un zdrobitor vot de blam pe care-l primește Inspecția Judiciară a CSM, „măciuca politico-judiciară” care a scos din magistratură, fără niciun temei, un judecător-emblemă pentru eforturile justiției de a se reforma și de a-și păstra independența față de clanurile mafiote din politică, precum clanul Dragnea-PSD din teribilii ani 2017-2019.

Cristi Danileț (47 de ani) și-a anunțat triumful printr-un text publicat luni seara pe Facebook. El se va întoarce ca judecător la Tribunalul Cluj, unde activa înainte de a fi fost exclus.

Urmare a deciziei ÎCCJ de luni, Cristi Danileț își va primi retroactiv salariul pe cele 16 luni în care nu și-a putut practica meseria din cauza abuzului CSM.

Anunțul lui Cristi Danileț

„Azi am câștigat și cel de al treilea dosar făcut de către Inspecția Judiciară în care am fost sancționat de CSM cu excluderea din magistratură. S-a constatat de către Curtea Supremă că nu meritam excluderea, ci doar o reducere a salariului.

Am fost reprezentat de doamna avocat Nicoleta Popescu, din București. E a doua cauză în care mă reprezintă cu succes!

Am fost suspendat din funcție din data de 13 dec 2021 până azi, 24 aprilie 2023. Soluția de revenirea a mea în magistratură e definitivă.

Mulțumesc colegilor judecători și procurori care m-au susținut financiar în această perioadă cruntă pentru mine! Mulțumesc prietenilor din mediul fizic și urmăritorilor din online care mi-au fost alături cu ieșiri publice și cu suport moral – a contat enorm!”

https://www.facebook.com/cristi.danilet/posts/pfbid02pnEfDT9YvchXxoEpP1yadFKcDHDPpX76S8P3gTLiqXtpoK4vSu7ChEYRFKn1BFT5l

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

„Admite recursul declarat de Danileţ Vasilică Cristi împotriva Hotărârii nr. 11J din 20 iulie 2022, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM în dosarul nr. 4/J/2022. Casează în parte hotărârea atacată. În baza art.100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică domnului Danileţ Vasilică Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj – sancţiunea disciplinară constând în «diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de 6 luni», pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a doua din aceeaşi lege. Definitivă.”

Netejoru își „rumegă” liniștit pensia specială

Cristi Danileţ a fost sancţionat cu excluderea din magistratură de trei ori. El a câştigat pe rând toate cele trei procese deschise împotriva deciziilor CSM.

În luna februarie 2023, tot ÎCCJ a anulat o decizie a CSM din mai 2022 prin care Danileţ a fost exclus din magistratură pe motiv că a desfăşurat activităţi politice prin două ONG-uri (VeDem Just şi ICDE-România Europeană). Acuzația era de-a dreptul absurdă.

Cristi Danileţ a mai fost exclus din magistratură de CSM şi în decembrie 2021 pentru două filmulețe postate pe reţeaua de socializare TikTok, care nu au legătură cu justiţia, ci cu viaţa sa privată. Într-un video, judecătorul făcea mișcări de arte marțiale într-o piscină, iar în celălalt tundea gardul viu.

Membrii CSM care l-au exclus pe Danileţ din magistratură şi-au terminat între timp mandatul, iar Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare (instituţia care a întocmit rapoartele de sancţionare), s-a pensionat cu – evident – o pensie specială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ciutacu de la Fox News” părăsește televiziunea după ce a ruinat-o cu minciunile sale, condamnând-o să plătească 787 de milioane de dolari pentru defăimare. Tucker Carlson era un vector important al propagandei conspiraționiste, iar Ciutacu îl promova la fel de des ca pe Cristoiu

* Cioloș cere închiderea RTV, Clotilde Armand cere închiderea „robinetului” cu bani de la primării către RTV / „Nu mai alimentați cu bani publici mașinăria de manipulare!” / Cât au primit RTV și Antena 3 de la Primăria Sectorului 1 în mandatul lui Tudorache-PSD

* Panică la Guvern: salariile bugetarilor îngheață de la 1 mai! „Încasările la buget pe primele două luni au fost de 7 ori mai mici decât în 2022” – profesorul Păun

* Nicușor Dan a reușit să facă Bucureștiul mai credibil financiar decât România! Agenția Fitch a acordat rating A orașului și remarcă „planul de investiții ambițios“

* PSD „prelungește“ Revoluția cu 3 zile ca să-l salveze pe Ciolacu! Impostorul vrea certificat de luptător cu rol determinant, deși în Buzău n-a existat fenomen revoluționar în 1989

* Ce șarlatanie! După modelul „Vadim – omul anului în lume”, ex-PRM-ista Olguța Vasilescu a cumpărat cu 22.900 de euro, din bani publici, titlul de „cea mai căutată destinație de Paște din Europa” pentru Craiova, de la un SRL belgian!

România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

* Mincinoșii de la Kremlin: Prigojin susține că fiul lui Peskov, celebru pentru că fuge de război, a luptat în trupele Wagner! „Bucătarul lui Putin” n-a adus nicio dovadă care să-i susțină balivernele

7 COMENTARII

  1. Intr-un proces Justitie contre Justitie, partea cea buna a invins. Un magistrat mai luminat este reintrodus in Justitie. Poate ca aceasta institutie mai are sannsa de a deveni ceeace trebuia sa fie!
    A foste pedepsit pe nedrept. Nu s-a respectat legea, ci ordinele de la entitatea puternica deranjata de Danilet, careia CSM i se subordoneaza.
    Cine ii va plati lipsa unui magistrat din sistem in acest timp? Dar si despgubirile, salariile pe care ar fi trebuit sa le castie in acest timp? Gasca Savonea, sau tot noi, cei care intretinem statul cu taxele si impozitele pe care le platim?
    Noi, cei care le platim greselile pentru care ei nu raspund, care le platim salariile uriase si pensiile nesimtite…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.