News ALERT: PSD a hotârât debarcarea lui Tudorel Toader! E clar, Dăncilă va da ordonanţa care-l va salva pe Dragnea

1
2829
Dragnea și Toader, complici împotriva justiţiei

Liderii PSD s-au reunit, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv, pentru a-i retrage sprijinul politic ministrului Justiţiei Tudorel Toader.

Motivul: Tudorel Toader a refuzat să iniţieze ordonanţa de urgenţă care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea de problemele penale. Robert Cazanciuc, Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae sunt cele trei nume vehiculate pentru Ministerul Justiţiei.

Ultima oră: CEX-ul PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Chiar şi Viorica Dăncilă a votat împotriva ministrului Justiţiei. Singurul care a votat în favoarea lui Toader a fost liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Dăncilă, marionetă totală

Întrebată înainte de începerea CEx despre remanierea guvernamentală şi schimbarea ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Este un birou politic, vom decide în CEX. Sunt preşedinte exectiv al PSD, este normal să discut cu colegii de partid”.

La rândul lui, Dragnea a fost întrebat de ce nu a fost invitat şi Tudorel Toader la şedinţă. „Doar membrii PSD au fost chemaţi”, a răspuns Dragnea.

Acum am primit şi răspunsul la întrebarea de ce nu a dat Guvernul Dăncilă ordonanţele care modifică Codurile penale şi îl salvează de puşcărie pe Liviu Dragnea: nu le-a avut pe masă, nu i le-a pus Tudorel Toader, care n-a vrut să treacă peste mesajul Europei: NU DAŢI ORDONANŢELE!

Prin votul de azi în CEx pentru debarcarea lui Tudorel Toader şi prin declaraţiile sale că „suntem un guvern politic, deci facem ce ne cere partidul”, e clar că Dăncilă a spus deja ce va face după înlocuirea lui Tudorel Toader cu o slugă şi mai bună a clanurilor penale: va da OUG!

Decizia de azi a conducerii PSD arataă că actuala putere nu are nicio reţeinere în a rupe complet relaţiile cu Occidentul. Asta deoarece liderii UE şi oficiali ai SUA au avertizat tranşant, de nenumărate ori: atacaţi statul de drept, aţi rupt-o cu noi!

Cum îl vor „sări” pe Iohannis

Potrivit unor surse politice, PSD ar putea schimba structura guvernului, astfel încât Guvernul Dăncilă să primească din nou votul Parlamentului. Astfel, preşedintele Klaus Iohannis ar fi obligat să accepte noii miniştri propuşi de PSD, inclusiv pe înlocuitorul lui Tudorel Toader la Justiţie.

PSD mai are şi varianta remanierii simple, însă în acest caz ar sta la mâna preşedintelui Iohannis, care poate refuza un nou ministru pe motiv de legalitate sau oportunitate.

Este deja celebru cazul Liei Olguţa Vasilescu, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o de mai multe ori pentru postul de ministru al Dezvoltării şi al Transporturilor.

De aceea, pentru a aştepta luni bune cu înclocuirea lui Tudorel Toader, PSD-iştii caută o soluţie care să-l „sară” pe Iohannis din planul lor de numire a unui Ministru al Justiţiei în stare să dea rapid OUG pentru salvarea corupţilor.

Europa a făcut tot ce-a depins de ea să oprească dezastrul

Cum au fost blocate miercuri, 3 aprilie, ordonanțele de urgență prin care ar fi fost pulverizată justiția din România?

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, dezvaluie într-un interviu pentru ziare.com ce l-a determinat pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, să acționeze în forță, amenințând Guvernul Dăncilă cu activarea Articolului 7 dacă sunt adoptate OUG-urile pe justiție.

Angela Cristea a acționat preventiv și eficient. Dacă ea nu trăgea semnalul de alarmă, Comisia Europeană ar fi fost pusă în fața faptului împlinit, iar România ar fi fost acum cu sabia Articolului 7 deasupra capului.

Explicațiile Angelei Cristea

  • „Noi întotdeauna urmărim, pe de o parte, ceea ce se declară și, pe de altă parte, ceea ce se face. Ne facem o proprie analiză pe toate sursele de informare pe care le avem, verificăm dacă este credibil sau nu că se va și întâmpla ceea ce se declară.”
  • „În ultimul timp, ni s-a părut că este destul de credibil riscul adoptării acestor ordonanțe, pentru că ele, pe de o parte, au fost trimise în consultare inter-instituțională, iar pe de altă parte, lideri puternici ai coaliției de guvernare au cerut impetuos adoptarea acestor ordonanțe.”
  • „De aceea, am hotărât să nu așteptăm să se producă răul, ci să acționăm în amonte, cu acel avertisment transmis de prim-vicepreședintele Timmermans.”
  • „Atunci când ajungem în situația de a fi obligați să declanșăm Articolul 7, înseamnă că toate celelalte mecanisme pe care le avem au eșuat. Articolul 7 este momentul în care, practic, facem o declarație de rupere a relației de încredere dintre instituțiile Uniunii Europene și un stat membru. Or, întreaga Uniune Europeană, ca să funcționeze, se bazează pe încredere și pe cooperarea loială între parteneri.”
  • „De aceea, ne punem întrebarea dacă nu avem nevoie să gândim alte mecanisme, care să funcționeze mai bine și care să reușească să prevină derapajele de la statul de drept, pentru că, odată ce s-au întâmplat, observăm că este destul de greu să readucem situația în cadrul unui stat de drept bazat pe valori europene.”

CITIȚI ȘI:

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

 

1 COMENTARIU

  1. Sigur Tudorel Toader va pleca. E omul care l-a salvat pe Tăriceanu. Vedea acest om numai zile senine pentru ALDE. A vinde omul pentru bani e politica lui Tăriceanu francezul. Dragnea fiind mason liberal englez nu are voie la mai mult. Vorbeşte acest mult şi degeaba. Forma binelui ține de smerenie. Tăriceanu e un om solitar. Crede în viitorul lui ca om bun. Cât poate fi omul de bun. Toader a fost un om important în stat. Dar s-a pierdut în calcule despre legi. Face acum legea după cum liberalul voiește. Nu mai e mult până la alegeri. Avem dreptul să aducem lumină într-o oază care suferă. Omul zilei va fi cetățeanul care vota PNL. Prin asta ne dăm acordul să ajungem bogați din muncă. Fără muncă ajungem obezi şi e mai bine suplu la trup decât mofluz. Vrajba din sorientate ține de legea locului unde un memorial de durere se scrie.

    Votați liberalii PNL 1875. Votați soarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here