Război total: DNA cere urgentarea procesului lui Dragnea şi Vâlcov! PSD, în schimb, mitraliază Codurile penale

1
2106

DNA a cerut miercuri Înaltei Curți să dea termene mai scurte în dosarele de corupție ale lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov, potrivit biroului de presă al instituției.

Dragnea a primit o mare gură de oxigen, luni, la Înalta Curte, când instanţa a permis amânarea procesului până pe 20 mai, cu doar 10 zile înainte de pensionarea unei judecătoare (la 1 iunie), caz în care procesul o ia de la capăt.

Dacă pe 20 mai, Înalta Curte nu va pronunţa sentinţa, practic Liviu Dragnea a scăpat definitiv.

“Am cerut devansarea termenelor din motive de celeritate a judecării proceselor”, a explicat Livia Săplăcan.

DNA nu a indicat și când ar trebui să fie preschimbate termenele din procesele celor doi, aceasta fiind de competența exclusivă a instanței de judecată.

Reamintim că Înalta Curte a stabilit luni ca viitorul termen în dosarul lui Dragnea să fie 20 mai, iar în dosarul lui Darius Vâlcov a acceptat solicitarea de amânare pentru găsirea unui avocat și a dat termen pentru 11 iunie.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, poreclit „Mitralieră” pentru ameninţarea adresată celor care se opun PSDragnea, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare și vârful de lance al PSD împotriva luptei anticorupție, a înregistrat miercuri la Parlament o inițiativă prin care modifică legea privind Codul penal în sensul reducerii drastice a termenelor de prescripție.

Potrivit proiectului lui Rădulescu, infracțiunile care acum se prescriu după 10 ani, se vor prescrie după 8; cele care acum se prescriu după 8 ani, se vor prescrie după 4 ani, iar cele care acum se prescriu după 5 ani se vor prescrie după doar 3 ani.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că marea majoritate a marilor dosare de corupție instrumentate de DNA ar urma să se închidă prin prescrierea faptelor.

1 COMENTARIU

  1. Liviu Dragnea nu e mason veritabil. Un om semn de toată mila. Pierde teren după teren şi vede duşmani în jurul său. Dacă era veritabil nu avea dosare penale. E un biet farsor tot ca mason Adrian Năstase. A vinde aproapele. Asta e lege memorie antisemită. A fi semit înseamnă să-ți asumi creditul. L-am adus pe Băsescu în decembrie 2004 şi abia i-am închis un mare orizont după 2 lovituri de stat unde adevărul era al poporului. Băsescu se plictieșea la Cotroceni. Nu e de puțin a citi legile care vin la birou. Voiam o femeie preşedinte cu drag de muncă la birou. Dar e mai uşor a fi prim-ministru. Vor veni zile tot mai bune. Ca viața să fie frumoasă. Oamenii nu sunt spirite într-o cușcă de metal ci forme filozofice de frumos. Un om bun face legi bune libertare. Un neom visează plângeri şi lacrimi. Sper ca ideile fezabile să pună baza unei noi politici. Băsescu era un nebun la Cotroceni. Bea şi fuma. Rupea legile şi rar propunea mari canoane şi urmări evidente. Apoi omul Băsescu nu mai poate minți pe une Dumnezeu. Vom mai vedea politicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here