Norica Nicolai vrea doar banii Europei, nu și statul de drept! Paukerița lui Tăriceanu se dopează cu teoria conspirației

1
1398
Norica Nicolai, ca în junglă

ALDE, partidul lui C. A. C. P. Tăriceanu, respinge condiționarea accesării fondurilor europene de respectarea statului de drept. O spune clar europarlamentarul Norica Nicolai, într-un interviu pentru G4Media.ro.

„Care este punctul de vedere al ALDE  în privința condiționării acordării fondurilor europene de respectarea valorilor statului de drept, combaterea fraudelor și a corupției?”, o întreabă reporterul pe candidata ALDE la un nou mandat de europarlamentar. Răspunsul este năucitor.

Norica Nicolai:

  • „Noi, cei din ALDE, nu am fost, nu suntem și nu vom fi de acord cu această condiționare. În primul rând, pentru că încalcă prevederile și spiritul Tratatului și, totodată, pentru că vorbim de repere mai degrabă abstracte decât concrete, deci foarte dificil de cuantificat.”
  • „Cine și cum are puterea să decidă că, brusc, nu mai există stat de drept ori nu se mai combate corupția într-un stat membru?”
  • „De ce nu condiționăm aceste fonduri europene și de alte problematici, poate la fel de importante, precum combaterea corupției – respectarea drepturilor omului ori ocrotirea mediului?”
  • „De ce să nu reacționeze vehement UE, spre exemplu, atunci când se defrișează sălbatic pădurile din România, ceea ce are consecințe devastatoare asupra calității aerului, implicit a vieții, nu doar de la noi? În Constituția noastră chiar scrie că statul trebuie să asigure oricărei persoane un mediu sănătos și echilibrat ecologic.”
  • „Mi-e teamă că, de fapt, este vorba de fluturarea unor principii frumos sunătoare, dar care sunt menite să servească doar anumitor interese, prin împiedicarea accesului României la bani europeni care le-ar prinde bine altora, din câte îmi dau seama.”

Răspunsul Noricăi Nicolai arată că ALDE nu-și asumă respectarea statului de drept, așa cum este el definit de rigorile europene.

Mai mult: acest răspuns arată că Norica Nicolai își dă seama că statul de drept este grav încălcat în România regimului PSD-ALDE, dar propaganda de partid spune cu totul altceva.

CITIȚI ȘI:

* Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

1 COMENTARIU

  1. Domnule Cartianu v-ați sorosist la greu. Întrebarea este de ce? Mai bine întrebați-i pe cei “ priceputi” in Constituție de ce s-a topit articolul care scris clar ca resursele naturale ale solului și subsolului sunt de utilitate publica și nu se negociază! De de am făcut invers ? Doar ca sa intram in Uniunea Europeană pe usa nu di fata ci pe lateral și sa vindem petrolul@gazele la austrieci ? Este noaptea minții ce țara și conducători de doi bani avem!!!!!! Cu așa conducători și peste 20 sau 30 de ani vom fi la fel de săraci , singura “ bucurie “ ca cei de astăzi care ne-au vândut pe nimic vor fi la rândul lor oale și surcele!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.